Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Patrola

Patrola (2012)

David Ayer natočil svůj druhý film a určitě se nemá za co stydět. Naservíroval nám téměř 110 minut perfektní podívané, která plynule běží od první do poslední minuty, je pravda, že film je spíše slátanina různých policejních akcí, než nějaký hlubší děj, ale i tak to diváka pohltí plus skvělá atmosféra L.A. jen zvyšuje úroveň filmu. Ze začátku jsem měl trochu problémy si zvyknout na styl kamery, ale za pár minut jsem si zvykl a myslím, že nakonec styl použití kamery film zdokonalil. Co se týče hereckých výkonů, tak oba herci Jake Gallenhaal i Michael Pena potvrdili svoji kvalitu. Celkově bych film hodnotil mezi 4-5 hvězd, ale za rap Anny Kendrick na cestě do Las Vegas musím dát 5 hvězdiček.

Odpočítávání

Odpočítávání (2010)

O tomto filmu jsem slyšel už dříve, ale jelikož jsem filmově SLJ popravil, protože jsem s ním viděl spoustu blbostí, tak jsem tomuto filmu nepřikláněl větší váhu. Nicméně asi před měsícem jsem viděl SLJ v nespoutaném Djangovi, kde hrál opravdu excelentně, a tak jsem si řekl, že mu dám ještě šanci a vybral jsem film odpočítávání, ve kterém hraje hlavní roli. Musím přiznat, že když jsem ho viděl v prvních záběrech filmu, tak jsem si říkal, že to bude opět ztráta času, ale vydržel jsem a udělal jsem velmi dobře, protože tento film mě opravdu dostal. Téma filmu, které pojednává, o tom, zda-li je mučení, které může zachránit miliony životů ospravedlnitelné či nikoliv, je samo o sobě velmi zajímavým tématem a ne zcela častým námětem u filmů. SLJ si zde střihne roli mučitele, který používá ne příliš lidské způsoby, jak se dostat k potřebným informacím. Ovšem jeho metody postupem času selhávají až dostane nápad, jak daného jedince definitivně zlomit a přimět ho k mluvení, ale tento nápad je prostě unthinkable. Podaří se mu tento nápad aplikovat i přes odpor ostatních vyšetřovatelů? To zjistíte na samém konci filmu, který opravdu stojí za to. Já jen doufám, že SLJ na stará kolena natočí více takových to filmů a nevrátí se do starých kolejí. Film bych hodnotil v rozmezí 4-5 hvězd, ale za ten konec se přikláním k 5.

Torrente 4: Smrtící krize

Torrente 4: Smrtící krize (2011)

Pravděpodobně jedna z nejlepších komedií roku 2011. Bouřlivák zraje jako víno a čím je starší tím je lepší. Scéna, kdy se snaží zdrhnout z vězení na wc a následně uniká policejním autům je podle mě nezapomenutelná. Jedna lepší hláška než druhá, perfektní parodie akčních filmů, prostě bomba. U Torrenteho jsou karty jasně rozdané, buď se vám tento druh humoru libí a do svého seznamu oblíbených filmových postav si napíšete dalšího hrdinu a nebo budete Torrenteho nenávidět a nejspíše se ke 4. dílu ani nedostanete. Za mě jasných 5 hvězd. Viva Torrente. Viva Atleti!