Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Asi trochu zbytečně přidávám další recenzi k tomuhle kultu, ale už jsem to zkouknul asi potřetí a pořád je to pro mě absolutní strop, co se týče seriálů. Miluju tenhle svět, postavy v něm, proměnlivost stylu všech tří etap (S1&2 - Fire walk with me - Return) a nemůžu od televize odlepit oči. Je otázka, jakým způsobem by se to vyvíjelo, kdyby studio na Lynche tolik netlačilo. Co si budem, od rozuzlení Laury po poslední dva díly je to celkem utrápené, ale vše odpuštěno po dokonalé třetí sérii. Nikdy jsem do ničeho nebyl tak zažranej a už se těším, až mi přijde kniha. S1 - 5*, S2 první část - 5*, druhá - 4*, FWWM - 5*

plakát

Chiméra (2023) 

Filmu by prospělo lehké zkrácení, ale i tak dávám nejvyšší hodnocení. Stylizace, humor, prostředí, vše na mě dýchlo tou správnou atmosférou. Z návštěvy kina tak trochu naslepo se stala velmi příjemná záležitost. Určitě přehlížím jisté nedostatky filmu, ale celkový dojem a hlavně hořkosladký konecto přebil. A Josh mě herecky moc moc baví!

plakát

Království Planeta opic (2024) 

Daleko uspokojivější než třeba druhý Avatar. Má to emoce, šťávu, střídání žánrů a výbornej příběh. Vše co si přeje divák vidět s popcornem v ruce. Každý ze 4 dílů má úplně jinej nádech a opice pořád lákají k dalším příběhů!

plakát

Dobrý časy (2017) 

Hodně nedopečený! Příběh by byl fajn, kdyby se hlavní “hrdina” nechoval jako totální vocas. Ani jeho postíženej brácha není takovej dement :D. Celý to tahá nahoru dynamika filmu, je to celkem roller coaster. Každopádně je v tom až moc prostoru pro zlepšení, takže vyšší hodnocení je mimo, moc ty pětihvězdy nechápu, hlavně v porovnání třeba s Drive (2011).

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Druhá DUNA je pro mě stejná NUDA, jako ta první. Vizuál filmu bez debaty super, ale jinak mi to přijde hrozně steriliní. Žádná z postav neuchvátí, nemám důvod komukoliv fandit, emoce z toho necejtím… Z knihami zkušenost nemám, věřím, že svoji slávu nezískaly jen tak, ale tohle filmové zpracování nevnímám jako dobrou reklamu psané předlohy. 3

plakát

Kaskadér (2024) 

Brutální kravina. Ale kravina přiznaná, svižná, feel good, neodolatelná. Nikterak zajímavý či originální námět je režijně vytažen do výšin filmové zábavy, film si umí udělat srandu sám ze sebe a třešničkou na dortu je hlavní dvojice, která mě donutila dát pět. Přesně takhle by se měla točit popcornová zábava, která podle mě v posledních letech dost upadala (z hlavy vytáhnu John Wick 4 a Argylle: Tajný agent, filmy, na které bych rád zapomněl…) Krásný love letter všem kaskadérům, víc takových filmů do kin!

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

3* jsou možná až moc štědré, ale s popcornem a colou to zas tak nebolelo ;). Asi proto, že nic  nového a originálního jsem nečekal a za lístek neplatil (ČSFD projekce), spoustu chyb jsem tomu odpustil. Jen bylo v tom filmu na můj vkus až moc nesympatickejch jedinců…

plakát

Rivalové (2024) 

Původně jsem tu měl 3* a celkem pozitivní recenzi, ale od promítání uběhl nějaký čas a jdu dolů, je to chujovina převlečená za něco, co má budit luxusní dojem. Ale zdání klame a já dlouho jsem z filmu neměl tak rozporuplné pocity.

plakát

Premiantka (2024) 

Zas takový průser to není. Postavy celkem fajn a některé dialogy velmi vtipné. Občas trochu moc edgy a cool, ale v kontextu příběhu je to pochopitelné. Jen škoda toho závěru…. Film buduje a buduje, aby nakonec řekl strašně málo a ten konec prostě není tak uspokojivý jak by měl. Je to debut krásně natočený a peněz za lístek jsem nelitoval, takže dobrý :)

plakát

Chudáčci (2023) 

Zdaleka ne tak sofistikované, jak místní tvrdí. V některých momentech první půle sice geniální, ale druhý poločas mi zkazil celkový dojem. Od Paříže dál se rejža snaží být strašně šokující, ale téma emancipace jaksi ztrácí na vážnosti. Je vidět, že to je film o feminismu natočený mužem, a právě to podle mě filmu trochu škodí. Emma Stone herecky fajn, ale ke konci už mě její postava lehce otravovala. Mělo to velký potenciál a ty 3* jsou možná kruté, ale bohužel to nezasáhlo ty správná místa.