Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 17

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 17

Recenze (74)

salisbury 

všechny recenze uživatele

Na plátna kin přilétlo volné pokračování ještě volnějšího pokračování Krotitelů duchů, kteří světlo světa spatřili v roce 1984 a stali se nesmrtelnou klasikou jenž byla následována v roce 1989 skvělým druhým dílem, v obou případech se jedná o zlatá léta Ghostbusters. V roce 2016 někdo s chybějícím mozkem nechal vzniknout něco co vzniknout ani nemělo a spousta fanoušků se snaží nemyslet na to, že něco takového vůbec v rámci duchařské klasiky vzniklo a byli by rádi kdyby to bleskurychle zaniklo. Zachránil to rok 2021 s podtitulem Odkaz, který si zaslouží být tím volným pokračováním klasického díla a na něj nyní lehce navazuje Říše ledu, která není nejlepší, ale rozhodně je fajn se na ní dívat. Z klasické party se tu pár jedinců objeví, což samozřejmě filmu, nejen díky nostalgickým vzpomínkám, velmi prospěje. Snímek se brodí nedobrými kritikami, ale já bych to tak černě neviděl, neb jsem si při něm příjemně odpočinul. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Špatný. Film se všemožně snaží být něčím jiným než “Krotiteli duchů” a zároveň kdykoliv to jde odkazuje na své kořeny. První dojmy ihned po filmu byl: tak tohle ne… s odstupem si říkám, že tomu dám později ještě jednu šanci a podle toho hodnocení snížím na dvě. O co jde? V první řadě tu máme zpět všechny “důchodce” a na obrazovce nejsou jen “do počtu” jako minule. Zpátky je dokonce i vrchní debil (zcela nepochopitelně jako starosta) z prvních krotitelů. Zpět je i maskot aka “zelený duch” a dokonce i úplně první “duch(odkyně) z knihovny”. Hra na nostalgii jede. Pak je tu druhá strana. Otravné woke diverzní obsazení už nejsou roztomilé děti, ale protivná pubertální hovada. Vrcholem hnusu se pak “lesbo romance” s duchem (!?) nebo přehrávající indián jako ultimativní zbraň proti “mražounovi”. Samotný “mražoun” pak schopnostmi působí divně. Mrazí vše okolo i když je uvězněn v kuličce (!?) a dopad jeho schopností (mimo kuličku/vězení) je řekněme trapně selektivní. Jako celek mi pak přijde děj tak nějak o ničem. Jako kdyby děj měl jediný cíl a to na obrazovce ukázat všechny etnika a pohlaví (na žádné nezapomenout), bez ohledu na vyprávění linky příběhu. Prostě uvidíme co udělá s dojmem druhá projekce za nějaký čas. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ghostbusters č. 5 příjemně navazují na Afterlife. Spenglerovi se v mezičase stali plnohodnotnými krotiteli duchů a pokračují v newyorské tradici. Děcka povyrostla, Dan Aykroyd, Bill Murray a Ernie Hudson dostali zase trochu větší prostor a fungují s novou generací bok po boku. Přímočaré, nekomplikované, pohodové pokračování. #čsfdprojekce ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Říše ledu dává větší prostor původnímu obsazení a snaží se ještě o kus více o nostalgické napojení na původní filmy než Odkaz, přesto nedosahuje kvalit osmdesátkových klasik a nechává vlát potenciál jen tak ve (smrtonosně mrazivém) vzduchu. Hlavní záporák má líbivě děsuplný vizuál a je celkem škoda, že přichází na scénu relativně pozdě a figuruje spíše jen v "ušeptaných" náznacích. (Staro)nové obsazení z Odkazu, obohacené tentokrát o Kumaila Nanjianiho, mi přišlo opět takové jalové. Pokračování, které vzniklo asi jenom proto, aby prostě bylo, aniž by se snažilo o nějaký posun a přidanou hodnotu do krotitelského univerza. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, ale bavil jsem se celkem dobře. Nenáročná vtipná pohodička s návratem několika starých (i mladých) známých postav, potěšila nová postava Kumaila Nanjianiho - jeho hlášky patřily k tomu nejlepšímu v téhle komedii, podobně jako ty Billa Murrayho, ale ten tady dostal jen minimum prostoru, skoro by se jeho role dala nazvat jako cameo. Nechápu některé suchoprdné hatery tady - rozhodně se nenechte odradit některými zdejšími komentáři, pokud se vám líbil Afterlife, pokračování se vám bude líbit taky. ()

Galerie (35)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama