Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama

Recenze (59)

plakát

Ucho (1970) 

Naprosto senzační. Ústřední dvojice zahraná až oskarově, stísněné prostředí naprosto perfektní, všechno naznačené je skvěle srozumitelné a mrazivé. Jeden z nejlepších filmů české nové vlny. "Tu vázu tu musíte nechat. Soudruh o tom jaksi nebyl informován" TOP!

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Tenhle film mě naprosto dostal. Bylo to zábavné, hezky zahrané, dojemné, strašidelné, ve správných chvílích naturalistické a ve správných pocitové. Co musím vyzdvihnout, že i u filmu úplně podle skutečných událostí mohlo v ději dojít k nečekanému zvratu. To nedokážou filmaři často dát ani do filmů, co podle skutečnosti nejsou. Jediná vada na kráse mi přišla ta naglamourovanost hlavních hrdinů na začátku (trčely tu současné účesy a huby), ale pár týdnů na horách udělalo své a ve výsledku to sloužilo ve filmařský prospěch, protože šlo o tak markantní změnu. A dokázal bych si představit působivější hudbu. Někdy už mě ten moderní minimalismus štve. Ale na pět hvězdiček to stejně bylo.

plakát

Death of Me (2020) 

Strašně moc otázek to pokládalo a strašně málo zodpovídalo. Až tak moc, že to zkazilo dojem z jinak zajímavého a celkem originálního horůrku. Některé věci bych si dokázal představit napínavější a temnější. Jo a Maggie Q, ze které jsou všichni tak unešení, jak tam byla hot... Jsem nepochopil. Prostě... Asijská holka, no. Dost málo oblečená.

plakát

Všichni dobří rodáci (1968) 

Upřímně asi právě to, co bylo ve své době nejskandálnější, a to doslovnost a přímost celého snímku, mi ve výsledku trošku kazila dojem. Uvítal bych malinko více nějakých mírně nadpřirozených prvků, které se ve filmu mihly (Matuškův tanec s mrtvou manželkou). Hudba Svatopluka Havelky je FANTASTICKÁ a neskutečně mě bavila i děsila, film má silné momenty, ale ačkoli je to poměrně výjimečné téma, filmové drama by to mohlo být i lepší. Navíc chvilkama trošku i nudí. Skoro pět, ale čtyři hodně slušné.

plakát

Venkovský učitel (2008) 

Je to film, který i ve své komornosti a vážnosti ani minutu nenudí. Strašně se mi líbí prostředí, které ukazuje jeho krásu i směšnost, vztahy které nejsou dobré, ale vlastně ani špatné a co se mi hodně líbí je taková ne úplně přímo vyjádřená myšlenka, že takové slizké "něco mezi" nikdy nevede k ničemu dobrému. Dávám pět hvězdiček, protože film je to báječný, ale Ladislav Šedivý se trochu těžko sleduje, protože trochu špatně hraje a Ramba taky.

plakát

Bod obnovy (2023) odpad!

Extrémně nudné, neoriginální, vedené podle základní příručky "západní" sci-fi detektivky. Je to ten typ filmu, co má 2 hodiny, protože když někomu řeknete "na kolena", tak napřed zašroubuje barel a pak si pomalu klekne. Dialogy prkenné, postsynchron nepovedený, hlavní herečka neumí hrát, digitální filtr filmu moc nesluší. Ocitáme se ve světě necelých dvacet let ode dneška a ve futuristické praze není jediná stopa po starých technologiích. Děj je bez logiky, motivace postav je nepochopitelná, z ničeho není pochopitelné proč se snaží hrdinka hlavně ukrýt před systémem, proč Hádek hlavně nechce na policii, proč by měl chtít Rohan hlavního podezřelého, hlavně co nejrychleji zabít, všechno rozkrýváme až na konci, kdy se vše otočí a přijde nečekaná pointa, že za vším stojí do té doby naprosto nepodezřelý Karel Dobrý. Ve futuristické Praze 20 let po současnosti není jediná stopa po současné technologii, hlavní hrdinka filozofuje o právu žít a tu a tam někomu prostřelí hlavu. Film byl prošpikovaný náznaky, které inteligentní dospělý divák pochopí nebo nad nimi přemýšlí a v mnoha případech trvalo téměř celý film, než jsme se k nim vrátili a vysvětlili je pro blbé diváky. Jeden případ za všechny - Prohlášení, že se hlavní podezřelý snažil oběť zachránit třeba hlavní hrdinka naprosto odignorovala, aby se to stalo na konci šokujícím odhalením.  Je hezké, že si češi zkusili efekty a nenatočili zase film Macháček p***á Kerekes. Ale scénáristi zůstali na úrovni Kriminálky Anděl. Tak snad příště

plakát

To nic, drahá (2022) 

Ten film byl absurdně pomalý a věnoval se zbytečným věcem bez dalšího významu. Příliš málo nám ukázali dobu, kdy je všechno v pořádku, pak se objevilo pár absurdit bez významu (prázdná vejce, příchod vedoucí baletu a její následné doteky na hlavní hrdinku, nebo šéfovo přistižení, které hlavní hrdince nevadilo...?), než jsme v dost krátké chvilce rozmotali záhadu s podivnými až naprosto nepochopitelnými motivacemi, kterou všímavý divák už stejně tušil a která by stačila na půlhodinovou epizodku Černého Zrcadla. Světlým místem byl výborně hrající Styles, historicky vypadající Florence a jinak moc nic. Volba hudby laciná, padesátky se příliš trefit nepodařilo (ne, šaty, auta a jazzík nestačí) a neskutečná nuda

plakát

Ostrov pokladů (1990) (TV film) 

Kéž by se takové dobrodružné filmy pro děti a mládež točily více. Angličani měli na televizní filmy neskutečné rozpočty a tady je úplně všechno povedené, casting, výprava, kostýmy, scénář, hudba. Dost věrně se drží předlohy, ve správné momenty je až strašidelný. Pět hvězdiček je možná málo.

plakát

Hell Fest: Park hrůzy (2018) odpad!

Naprosto otřesné. Možná by se dalo mluvit o relativně zvládnutých realistických reakcích lidského těla na dané útoky, ale nevyrovná to špatný scénář, trčivé dialogy, špatné herectví, kostýmy a kameru a hromady otřepaných klišé. Zbytečně ztracená hodinka a půl

plakát

Já, legenda (2007) 

*spoiler* Docela milé, takový příběh o hrdinovi, který se nedožije svého vítězství. Aby se mi to úplně líbilo, tak bych potřeboval víc vysvětlení, motivací a pozadí, klidně na úkor psa. A nejsem náročný na vizuál, ale tady tedy animovaná zvířátka i obludky vypadaly jako z lacinější počítačovky. Moc zkratkovité, ne příliš zábavné, moc psích scén a nesympatická paninka na konci.