Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 065)

plakát

Co jsme viděli, co jsme slyšeli (2021) 

Podle mého názoru si autoři tohoto snímku nebyli s to vybrat, co chtějí natočit, resp. jaký žánr. A podle toho vypadá výsledek. Kladu si otázku - viděl jsem horor? Klasickou duchařinu anebo spíše netypickou duchařinu? Anebo psychologický thriller o rozpadu manželství? Či krimi s mysteriózním nádechem? V konečném důsledku ani jedno a ani v jedné oblasti ten film nefunguje. Rozčarování a zklamání, hodně slabé tři hvězdičky.

plakát

Kyslík (2021) 

Mélanie Laurent celou stopáž sama? Proč ne?! I když vidět ji přivázanou není nikterak potěšující. Její komunikace s hlasem Mathieu Amalrica? Proč ne?! Zajímavý příběh s přijatelným rozuzlením.

plakát

Složka 64 (2018) 

V knižní sérii jsem skončil zatím u Selfies a právě Složka 64 mi připadá jako poslední skvělá záležitost, následoval celkem dost sešup kvality, který se nepodařilo zastavit. U filmů to mám trochu jinak - po příšerném Vzkazu v láhvi jsem si vychutnal čtvrtý díl. Velmi slušně natočeno tak, aby byl divák udržován v neustálém napětí. Přečetl jsem si, že Lie Kaas skončil a nahrádil ho Thomsen. Je to škoda, Carla Morcka ve filmovém podání jsem s ním měl už spojeného.

plakát

Black and Blue (2019) 

Výborný akční thriller, u nějž jsem místy nedýchal, neboť jsem se o svoji oblíbenou Naomie Harris šíleně bál. Nevěděl jsem, do čeho jdu, neznal jsem obsah a byl jsem pak více než spokojen. Mohl bych si zahrát na hnidopicha a zmínit lecjakou evidentní mouchu, ale nebudu to dělat, protože převládá pocit z kvalitního akčního zážitku.

plakát

Madame Claude (2021) 

Na Netflixu se mi nedaří vyzobávat příliš francouzských snímků. O to mám větší radost, když na mě nějaký vyskočí v nabídce. Madame Claude splňuje všechny atributy francouzského filmu dle mých představ - příběh na pozadí důležitých historických mezníků, půvabné Francouzky v elegantním oblečení a s cigaretou v puse, melancholická hudba v podání Francoise Hardy apod. a typická a nezaměnitelná atmosféra. Abych zase moc nechválil, tak přece jen první půlka byla působivější, druhá se dějově trochu vytrácela a působila zmateně, přesto výsledný dojem výborný.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Filmová výzva, žánry - akční. Spojení Rodriguez - Cameron nabízí efektně vykreslené město, extrémně roztomilou Alitu, jednou taky mimořádně kladného Christopha Waltze a ledově krásnou Jennifer Connelly. Příjemná akční zábava.

plakát

Žena v okně (2021) 

Knihu máme v rodinné knihovně, ale nepodařilo se mi ji přečíst. Zaujala mě informace o autorovi, že trpí bipolární poruchou. Z filmu lze cítit silné psychické potíže a na mě samotného to bylo už trochu větší psycho. Tleskám už tradičně Amy Adams a Gary Oldmanovi, obsazení celkově je velmi silné.

plakát

Paříž jsme my (2019) 

Francouzská klubová záležitost, v níž jednoznačně vítězí forma nad obsahem. Kdybych neměl v každém záběru na dlani svoji milovanou Paříž a nepoznával místa, kterými jsem se již dlouho neprocházel, asi bych to psychicky nevydržel. Miluju příběhy a tenhle film žádný příběh nemá. Je to takové rozjímání nad partnerským vztahem v turbulentní době. Jedna hvězdička za tu Paříž.

plakát

Zločin - Série 2 (2015) (série) 

Druhá série se povedla lépe než první, dokonce i úvodní znělka vypadá profesionálněji. Oceňuji originální rozuzlení, nicméně zůstáváme v šedém průměru, na nějž v případě polské kinematografie nejsem zvyklý.

plakát

Zločin - Série 1 (2014) (série) 

Kriminalisté v čele s polským Ondřejem Vetchým a Joannou Kulig řeší brutální vraždu na moři u tzv. Helské kosy. Děj se vleče, málo postav, málo napětí a zápletka slaboduchá. Druhé polské zklamání během jednoho týdne.