Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracovaný, dnes již zcela provařený a tuctový námět o drogách, černošských ghettech a korupci u policie. Na druhou stranu i přes docela vtipný rozpočet je film dobře zpracovaný, postavy sympatické a dobře zahrané. Potěšila jak klaďaska Naomie Harris, tak i hlavní záporák Frank Grillo. Naopak Tyrese Gibson byl trochu nudný a nezajímavý. Atmosféra ujde, kamera taktéž. Přestřelky slušně natočené, děj trochu přímočarý, bez nějakých extra velkých zvratů. Celkově je film vzhledem k nízkému rozpočtu dobře natočený, ovšem žádný zázrak, pořád je to jen dobře natočené levné akční béčko, na které se člověk podívá maximálně jednou a stačí. 6/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Priamočiarosť za cenu ultra jednoduchosti príbehu a hlavne postáv. Väčšinu času táto skutočnosť nie je prekážkou, pretože plní svoj účel. Bohužiaľ ku koncu vysoký klišé stupeň postáv spolu s prítomnosťou dier v logike viac a viac bijú do očí, a tlačia dojem dosť nízko. Na záver dokonca prišlo na hlášky, ktoré by mohol do kameňa tesať Clancy Wiggum. Training Day pre černošky. Asi tak nejako. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Kdyby Deon Taylor zůstal u tvrdé policejní žánrovky, když je libo, klidně i se "sociálním přesahem", mohlo být Black and Blue o třídu výš. První polovině se to daří, příběh je komornější, zajímavý je pohled komunity na černou v modrém, prostředí ghetta tomu celkově dává takovou "fajn" atmosféru. Navíc je tu správně záporácký Frank Grillo a právě ten děj, který díky jasnému příběhu a solidní akci nedá vydechnout. Ono tohle všechno pokračuje i v polovině druhé, jenže přibývá i náhod a místo rychlého řešení se vymýšlí další plán. Na policejní stanici sice nepronikne myš, za to Myšák ano. Dokonce se dočká i svého momentu, když potkává starého známého z obchodu a má tak možnost pokračovat v načaté konverzaci. Zkrátka zůstáváme v tom lepším z kategorie B. 65% ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Docela dobré drama, kde mě Tyrese Gibson překvapil jak dobře dokáže v takhle vážném filmu hrát. Příběh mě někdy zajímal a někdy ne takže z příběhu mám takové smíšené emoce, herci podle mě hráli hodně dobře, postavy byly napsaný tak že mě postava Naomi Harris nezajímala tolik jako postava Tyrese Gibsona. Hudba ve filmu byla docela v pohodě takže si nemůžu na ni nijak stěžovat. Celkově je film pro mě docela překvapení na to, že jsem zase nic nečekal a koukl se na něj kvůli Tyrese Gibsonovi a Franku Grillovi, který hraje ve filmu svoji postavu extrémně dobře. Nemůžu si na tento film nijak stěžovat a navíc film docela dost rychle utekl takže to je podle mě plus. 6,5/10 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Všechno podle klasické šablony, navíc ještě v moderním hávu, tzn. hlavní hrdinka je černá žena, navíc bývalá vojanda a jako jediná čestná a hodná mezi zkorumpovanejma (hlavně) bílejma policajtama a obyvatelsvem ghetta. Všichni v tom jedou, nikdo jí nechce pomoct atd., no znáte to, nic novýho. Do půlky celkem fajn, potom to začne plašit čím dál víc, navíc hlavní záporák je nejchytřejší, nejlepší a hlavně asi nesmrtelnej (nestačí ani cca 8 ran kovovou tyčí přes záda). Nic se nemá přehánět, a to je taky důvod, proč má tenhle snímek vydřený 3*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama