Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Romantická klišé shodí do propadliště zapomnění velkou část romantických komedií. V tomto filmu jsou snad všechna klišé dohromady. Ale přitom to skvěle funguje. Pro mě je to takový evergreen. U filmu si vždycky skvěle odpočinu, pobavím se, i tu slzičku uroním. A přitom je tu opravdu vše: pobavíte se s Billem Nighym (podle mě asi nejpovedenější role ve filmu), slzičku uroníte s párem Firth - Moniz, morální otázku otevře trojúhelník Thompson - Rickman - Makatsch, příběh Popelky pak patří páru McCutcheon - Grant, platonickou lásku prožívá Lincoln směrem k Knightley, atd. atd. Nudit se nebudete. Díky množství paralelních příběhů děj utíká, udržuje ve střehu a nakonec samozřejmě přijde finále hodné názvu "Love actually is everywhere".

Gran Torino

Gran Torino (2008)

V tomto případě souhlasím s hlasem většiny. Prostě se povedl a očividně dokázal oslovit absolutní většinu lidí. Hlavní hrdina má sice paradigma říkající "na žlutou špínu funguje jen Áriec", ale je v jádru dobrý chlapík. A jeho paradigma padne jako mávnutím kouzelného proutku v momentě kdy se seznámí s Hmongy, kteří se stanou proti jeho vůli jeho sousedy. Nebudu nic prozrazovat. Jen napíšu, že vás čeká opravdu silný příběh, ve kterém exceluje Eastwood jako neuvěřitelně charakterní týpek. Síla, se kterou se staví na "správnou" stranu barikády, je odzbrojující.

Na vlásku

Na vlásku (2010)

Animáků je jako máku. I když tento žánr mám rád, tak už jsem jich jednu dobu viděl průměrných tolik, že jsem málem zanevřel. Tento mě naštěstí z letargie dostal. Myslím si, že se tvůrcům povedlo něco velmi těžkého. Pohádka baví děti i dospělé. Je to totiž krásná pohádka se vším všudy, ale přitom je vše tak nějak dospělé. Děti si užijí princeznovský příběh, dospělý pak velmi příjemný, inteligentní humor. A asi všem se bude líbit Pascal a Maximus. Vizuální stránka je povedená. Ze začátku mi nesedělo muzikálové pojetí. Písně jsou spíš průměrné. I během zpěvu ale pořád běží kreativita animátorů na plné obrátky, takže jsem se ani v těchto chvílích nenudil. Prostě nadprůměrně příjemná podívaná.