Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

SkyHawk 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná oddychovlka, jejíž minuty plynou bez povšimnutí. Dramaitcká linka zde téměř neexistuje a ani v tom nevidím problém. Silnější zvraty by jen narušily pohodovou atmosféru snímku. Hlavní hrdina je sympaťák od první scény. Neřekl bych, že to byl úplně záměr, ale s Freemanovým charisma se těžko plave proti proudu. Nemůžu vyčítat ani předvídatelný děj či nějaká ta klišé. Film se totiž nesnaží hrát si na něco víc. Za cíl si dal uvolnit, potěšit a pobavit publikum, což se mu v mém případě podařilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná a pohodlná jednohubka o tom, že niekedy sa dokážu veci otočiť k lepšiemu aj vtedy, keď my sami sme už stratili všetku nádej. Z tohto pohľadu ide o veľmi pozitívu záležitosť, na ktorú sa navyše aj dobre pozeralo. Pritom samotná dejová linka nepatrí k tým najzaujímavejším a dramaticky prepracovanejším, hoci pár perál múdrosti by sa tu rozhodne našlo. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman alias nerudný zestárlý spisovatel se přestěhuje kamsi na venkov, kde se setká s rozvádějící se matkou a jejími třemi dcerami. Setkání samozřejmě všechny ovlivní. Spisovatel dostane znovu chuť do života, spřátelí se. Padají životní moudra. Je to přesně takové, jaké člověk čeká. Vykalkulovaná feel-good srajda. Přátelský retard included. Každý má občas právo vybrat si slabší chvilku. Zatímco s Flipped mě Reiner potěšil, tohle nevyšlo. Vůbec. Nebýt Freemanova přirozeného charismatu, bylo by to k nevydržení. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

M. Freeman je pán herec a to som sa presvedčil i tento krát. Od počiatku film nebudí extra dojem - začína to pozvoľne, postupne sa tempo stupňuje a tak ďalej, veď to poznáte... Čo je na filme výnimočné, je jeho pozvoľná a predsa zaujímavá (doslova priťahujúci magnet) závislosť na jednoduchosti. Ani som si neuvedomil, prešlo pár desiatok minút a už som spokojne ležal na pohovke a "čumel" na humorno-romantické scénky, čo ma celkom brali. Uvedomujúc si, že mi postačuje aj táto varianta filmovej nádielky som spokojne dosledoval filmík a nechal doznievať tú ozvenu poslednej scénky, ktorá tam sedela ako "riť na šerbel". Poznáte ten pocit, keď sledujete film a v zápale toho všetkého (emócií, dobrodružstva) zistíte, že už je koniec a Vám tam predsa niečo chýbalo? Potom nasleduje scénka, ktorá Vám doplní ten chýbajúci dielik a vy si odfúknete s úsmevom na perách, ako zadosťučinenie .. 3* ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Tentokrát mě docela vysoko hodnocený film zklamal, i když jsem to podle některých komentářů čekal. Je to opravdu nenáročný a pohodářský film, kde jsou od začátku rozdány karty a víte, jak se to bude vyvíjet. Navíc tu režisér tlačil hodně okatě na emoce a pomáhal si všemi možnými způsoby a stokrát zaběhlými postupy. Tohle na filmech právě nemám rád - podbízení, přehnaná sentimentalita a vyumělkovaný pozitivní přístup u mě film shazuje na hranici 2 hvězdiček a nezvednou ho ani kvalitní herecké výkony. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)
  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Whiskey, ktorú popíja počas celého filmu Monte (Morgan Freeman), je Stranahans Colorado Whiskey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama