Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Poslední recenze (4)

plakát

Agent Palmer: Případ Ipcress (1965) 

Agent Palmer narozdíl od 007 nejezdí v Aston Martinu, neoniká si se smetánkou v Monte Carlu a nemusí pokaždé nutně zastavit odpočet na čase sedmi sekund, aby zabránil zničení světa orbitální raketou despotického miliardáře, jenž pravděpodobně spolupracuje se Sověty. Agent Palmer chodí do práce, která nezahrnuje sci-fi, po svých, dostává plat 1300 liber měsíčně + výdaje, kouří francouzské cigaretle, má sarkastické poznámky, nechová k nadřízeným příkladný respekt, čili je “insubordinate“. Příběh s knižní předlohou je dosti silný, jak jsem již nastínil, vůbec mi nevadí, že popis Palmerovy práce jsou (narozdíl od bondovek) spíše sledovačky a špiónění drobného formátu, k britskému filmu mi to naopak sedí víc, stejně jako postavy, které už snad víc britské být nemůžou. Mladý Michael Caine se do hlavní role knižního příběhu hodí perfektně, po dokoukání budete toužit, aby byl Harry váš kamarád. Jeví se mi to vskutku nepochopitelně, proč je u nás Agent Palmer velká neznámá, dovolím si ho proto nominovat na mnou vymyšlenou cenu „Zakopaný poklad kinematografie“ a uděluji 5 hvězdiček.

plakát

8 MM (1999) 

Nevím, kde se v zámořských filmových databázích bere tolik kritiky zrovinka na tento film. Sice to není nějaký Joelův Volný pád (1993), ani Nicolsonova noirovka Čínská čtvrť (1974), ale má poselství, ale nic fajnového, problém undergroudové filmové scény odekrývá v celé jeho hořkosti a nejednoho nechá přemýšlet, zda se pod nablýskanou fasádou Hollywoodu opravdu neodehrávají bestiálnosti takto hrubého zrna, doslovně řečeno. Jasně, fakt, že Hollywood je jen žumpa společnosti byl v minulosti už jistě námětem mnoha jiných filmů, takže nad tímhle není třeba dlouho uvažovat, ale přece. Jako detektivní film má solidně zpracovanou pátrací část a nevynechá ani ke konci, který má podobně kvalitní průběh, narážím na scénu s doběhlou gramofonovou jehlou, kdy ticho jizby přerušuje jen tlukot divákova srdce. Za mě někde mezi 70 a 80 procenty, čtyři hvězdičky jsou spravedlivé.

plakát

Volný pád (1993) 

Starý bílý muž, neboli D-FENS je zosobněním zloby člověka, na kterého se, když mu bylo nejhůř, slušná společnost vykašlala, přestože jí celý život tvrdě otročil. Teď jí to vrátil i s úroky a slušná společnost pod vedením policisty Sandry Torrezové a hostujícího inspektora Prendergasta ho za to pochopitelně potrestala. Poselství, které D-FENS přinesl, jistě neovlivnilo pouze policistu Prendergasta, jeho náhled na svět, jeho manželku a jejich společnou budoucnost na jezeře Havasu, ale jistě také několik z nás, zejména čtenáře internetového blogu věnovaného smysluplné kritice politiky národních i nadnárodních celků operujících v naší demokratické společnosti, potírání policejního státu, zejména co se dopravních pokut týče, a v poslední době také nenaočkovaným vrahům. Pokud se vám líbí třeba Taxikář, mohlo by se vám líbit i tohle. Má to koneckonců pár hlášek, které by byli i legendární, kdyby se film dostal do širšího povědomí. - ,,Možná, že kdybys to napsal anglicky, vole, tak bych tomu rozumněl." ,,Protože to je rozbitý" ,,Nejsem ekonomický stabilní".

Poslední hodnocení (241)

Agent Palmer: Případ Ipcress (1965)

31.08.2021

Metropolis (1927)

12.08.2021

Nevyřešený případ (1988)

19.07.2021

Yesterday (2019)

16.07.2021

Jack Rozparovač (1988) (TV film)

12.07.2021

Taylor má trable (2006) (seriál)

26.06.2021

Jízda sedmi statečných (1972)

20.06.2021

Čarodějův učeň (1977)

19.06.2021

Shrek (2001)

19.06.2021

Reklama