Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Neskutečně skvělý a chytlavý seriál. Není rozhodně pro každého diváka, ale o to více potěší specifické publikum. Politické intriky - zákulisí a mnoho dalšího v jednom snímku. Poslední série vinou Netflixové politické korektnosti je výrazně slabší a zcela nezapadá do předchozích vynikajících sérií. K totální celkové dokonalosti by stačilo předělat šestou sérii a vrátit Kevina Speceyho. Každopádně seriál vřele doporučuji.

plakát

Manželské etudy po 35 letech - Marcela a Jiří (2018) (epizoda) 

Říkám si, že mohlo být všechno jinak, kdyby na začátku dostali vytoužený byt. Nic z těch pozdějších hrůz se třeba nemuselo stát. TŘEBA. Přeji Tomášovi mnoho štěstí do dalšího života - zaslouží si to! Jedno pozitivum to má, že si člověk uvědomí, že některé starosti prakticky nejsou starosti!!

plakát

Mroží muž (2014) odpad!

Nechutný a zvrhlý film.

plakát

Titanic (1997) 

James Cameron jednoznačně patří mezi nejlepší světové režiséry. Titanic byl opravdu zlomový film, který ovládl světovou filmografii - i po dvaceti letech to stále platí. Perfektní dílo s vynikajícími herci - Kate Winslet, Leonardo DiCaprio a mnoho dalších. S úžasnými efekty, hudbou, kostýmy, zpracováním interiéru, exteriérů a silným příběhem patří mezi nejlepší filmy všech dob. 5hvězdiček!

plakát

Funny Games USA (2007) 

Po shlédnutí bych popřemýšlel o psychickém zdraví režiséra a scénáristy. Skoro by to chtělo neplánovaný pobyt na psychiatrii - taková míra agrese a sadismu. Byť ne všechny vraždy jsou na kameru ukázány - díky Bohu! Jasně je dána předloha, že tady se fandí těm dvěma hajzlům v bílém. Zabít malé dítě a psa bylo fakt dost mimo. Za nejlepší scénu bych dal, kdy Naomi Watts zastřelila toho grázla. Bohužel tady se na slušnost nehraje!

plakát

Zmizelá (2014) 

Film má skoro dvě a půl hodiny a přesto u něho vydržíte. David Fincher netočí masově milionové filmy jako na běžícím pásu. Vždy, když se něčeho ujme je to něco perfektního a svým způsobem nového – žádné vykrádačky. Sedm, Hra, Úkryt, Podivuhodný případ BB a dovolil bych si k tomu přidat i Zmizelá. Rozdělil bych film na tři části – první, kdy nenávidíte Afflecka a litujete Pike, která to mimochodem zahrála perfektně, druhá část, kdy se to otočí a nakonec to skončí společným životem s dítětem na cestě. Nejlepší je naprosto patologický závěr.

plakát

Krampus: Táhni k čertu (2015) 

V každoročním vánočním shonu je toto dobré odreagování. Určitě dobré na zamyšlení, že Vánoce nejsou jenom o drahých dárkách, nákupní horečce a závisti druhým. Vánoce jsou o setkávání s lidmi, které máme rádi a chceme s nimi trávit čas. Zde se nám ukazuje, jak naše společnost může dopadnout… Pokud se nezmění. Nejlepší jsou ve filmu brutální perníčci. Ovšem zabíjet děti a pejsky se mi nikdy ve filmech nelíbilo – takže jenom za tři hvězdičky.

plakát

Masaryk (2016) 

Opravdu jsem čekal vynikající dílo, a jaké to bylo nakonec velké zklamání. Pan Masaryk je významná osobnost 20. století a troufl bych si říct, že tento film ho spíše dehonestoval na alkoholika, feťáka a dívkaře. Což není správné. Některé scény jsou až za hranou – ukázali nám modlu jako lidskou trosku. A co bych viděl jako nejhorší, že na konci, kdy Masaryk začne vysílat v Rozhlase, jsem čekal konečně očekávaný rozjezd a místo toho je konec. O dalším vývoji a jeho vraždě prostě nic. Dvě hvězdičky a to jenom za obsazení, exteriéry a interiéry.

plakát

Pelíšky (1999) 

Pelíšky jsou jednoznačně nejlepší český film. Mám ho vždy spojen s Vánoci a vždy na něj pravidelně koukáme. De facto se jedná o hořkou komedii – v časech naší smutné historie. Ovšem tolik vtipných scének jsem snad nikde neviděl. Nejlepší je, že při dalším a dalším sledování najdu vždy něco nového. Herecké obsazení nemohlo být lepší… Čest památce pana Kodeta, jeho role nebyla zahraná, ale skutečně odžita. Jedná se o Hřebejkovo nejlepší dílo! 5hvězdiček!

plakát

Kmotr (1972) 

Troufl bych si říct, že se jedná o nejlepší filmovou trilogii světa, byť první díl je jednoznačně nejlepší. Hudba, kamera, herecké obsazení s kralujícím Marlonem Brando prostě perfektní – takový má být skutečný Kmotr. Kdo má plné zuby moderních gangsterek s potetovanými Rusáky a brutálními Japonci s vulgárním slovníkem páté cenové. Tohle je klasika – rodinný podnik, úcta a oddanost k rodině. Takovou si představuji pravou mafii. Je až neuvěřitelné jak rychle Vám tři hodiny utečou a upřímně, kdo by nechtěl v takové společnosti být J. 5hvězdiček!