Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Poslední recenze (3)

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Madds Mikelsen je jeden z mála herců, co dokážou se svými dohromady třemi výrazy obličeje zahrát cokoliv. Přiznám se, že tohoto skvostného xichta jsem si vryl do paměti v každém snímku. Poprvé to byla Valhalla Rising a hodně špatně natočené nové zpracování Souboje Titánů (teda až na krasavici Gemmu Arterton, kterou když získali pro takový blept tak ji i vymysleli novou legendární postavu), ale pak co snímek, to perla - už kvůli této dánské herecké hvězdě. Celý film se vymyká konstruktu klišé kinematografie posledních let a i tady je myslím dost omylem zařazený mezi komedie. Vynikající předloha, všech 11 palců up za zpracování a dalších 41 zubů a zbylé orgány nahoru za psychologické portréty postav. Poctu si zaslouží i trojice Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann a Nicolas Bro, obzvláště Nikolaj za fantastické ztvárnění viny přeživšího a celkově psychologie postavy, která díky osudu odmítá existenci náhody a vytváří celému příběhu svým hledáním kauzality hybnou sílu. Psát dál cokoliv by byl už spoiler a to nechci - doporučuju si raději těchto cca 100 minut filmu prostě užít.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Přiznám se že jako správný BIOWARE sucker vím kdo byl Mandalore, a tento seriál se mi zatím líbí víc jak všechny star wars dohromady. Ano, fanoušci, polibte mi, neoplatím. Někdo tu píše o Baby Yodech a podobných lákadlech pro infantilní nebo pedofilní xenobiology, mě dost překvapil jak námět, tak že se do mandalorianů vůbec autoři pustili. Pedro byla super volba, i když sám bych velmi ocenil nějaký díl o domovské planetě a kodexu, výcviku nebo jakémkoliv fragmentu, který narozdíl od Jar Jar binxů a podobných failů zpracování star wars mají svoji poezii, příběh i atmosféru. Zatím nadšení i ze zpracování, hudby a atmosféry. Velmi doufám že právě ty okrajové story star wars aspoň jako seriály někdo v budoucnu zpracuje. A těm co by si k Mandovi chtěli vytvářet vztah - kupte si štěně. K Revan bych si taky vztah nevytvářel ale ten příběh zpracovaný dobře bych chtěl vidět. BTW vesmírný chánov z mostecka vjménem JAWA metal car mě bavil ještě týden...

plakát

Gladiátor (2000) 

Už dávno jsem se smířil s faktem, že paměť hollywoodských scénáristů sahá jen k Boston Tea Party a cokoliv se událo před rokem 1773 považují jako banda filmových jehovistů za fikci. Naštěstí se tento parádní velkofilm na stránkách čsfd označuje jako akční / dobrodružný / drama - a v tomto žánru nemám co vytknout. Protože kde není hrdina, tam si ho vytvoříme a pojmenujeme nejblbějším jménem které ve slovníku najdeme, aby se podobal době a byl zapamatovatelný i pro poslední lopatu, a kde není záporňák, tam si napíšeme vlastní dějiny a dáme naprosto vykonstruovaný scénář zahrát někomu jako Joaqin Phoenix - tak skvělému, že už publikum bude schopný přesvědčit o naší verzi čehokoliv (ani si netroufám napsat historie, protože s tou nemá snímek společné kromě jmen Marka Aurelia a jeho syna Lucia Aurelia COmmoda zhola nic). Trojice Han-Lis-Kla dala snímku dobrý hudební background, atmosféra filmu je strhující a když jsem z hlavy vyškrábal vetřelce hryzajícího mě do mozkových koulí s pojmem "historický" (opět - děkuji čsfd), dokázal jsem si snímek parádně užít. Dávám 5 (dotřetice - díky označení na čsfd) za atmosféru, herecké výkony, emocionalitu a hlavně a především Joaquina, který dokázal skoro nemožné. Jen škoda, že trojice Ridley Scott, Russel Crowe a Joaquin Phoenix nezpracovali s podobným zápalem třeba Dědu Mráze, na jehož existenci děti učíme odmalička.

Poslední hodnocení (220)

Rytíři spravedlnosti (2020)

22.03.2021

Gentlemani (2019)

22.03.2021

Mandalorian (2019) (seriál)

05.11.2020

Zaklínač (2019) (seriál)

05.11.2020

Poručík Backstrom (2015) (seriál)

30.08.2020

Marťan (2015)

30.04.2020

Upgrade (2018)

30.04.2020

MOST! (2019) (seriál)

28.04.2020

Řím (2005) (seriál)

13.04.2020

Reklama