Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (35)

plakát

Lady Bird (2017) 

Určitě skvělý film s výraznými momenty, ale jako celek to celé nějak vyzní do prázdna. Jeho shlédnutí ale silně doporučuji. Své kvality to má, jen sem nebyl na stejné vlně jako tvůrci.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Fakt sem se těšil a nečekal sem že mě po šíleně uřvané kampani nový Thor zklame. Film je v jednotlivých částích dobrá komedie, ale jako celek mi nefungoval a to sem do filmu dával opravdu velké naděje. Infantilní humor a přeplácanost děje byla ubíjející. Tenhle problém začínám vnímat u Marvel filmů častěji a častěji, až začínám mít o sérii strach. Ono je hezké snažit se ty filmy osvěžit vizionářskými nápady, ale style over substance není vždycky dobrý krok.

plakát

Temná věž (2017) 

Knihu sem nečetl, ale jak sem stihl vypozorovat, dobrá adaptace to nejspíš nebude. Když se ale na to podívam jako na obyčejný film, tak toho moc vytknout nemohu. Snad jen v některých částech nepřehledný edit a horší herecké výkony některých vedlejších postav(rodiče byly vyloženě tragičtí), které naštěstí neměli tolik prostoru. Jinak ústřední trio bylo vynikající a nemám jim co vytknout. Přišlo mi to jako zábavné béčko, od kterého nepotřebuji zahltit komplikovanou mytologií a hlubokými postavami. Asi by si to ty knihy zasloužily, ale to vlastně není můj problém.

plakát

Roboti (2005) 

Blbůstka která pobaví a menším dá jasnou zprávu. Ujeté dialogy, zabavné nápady, ujetí záporáci plus krátká stopáž dělá z tohoto filmu velmi příjemnou zábavu.

plakát

Pawn Shop Chronicles: Historky ze zastavárny (2013) 

Pod vedením lepšího režiséra by to byla pětihvězdičková záležitost. Scénář filmu je velmi povedený, herci zábavní a tarantinovské propojení taky celkem funguje. Bohužel některé scény nebyli úplne dotažené a správně vypointované. To je ale malý kaz na jinak velmi zabavném filmečku. Vřele doporučuji.

plakát

Spiderman (1994) (seriál) 

Klasika.

plakát

Zimní příběh (2014) 

Je to takový americký Mrazík. Vypadá to hezky, ale snad nic tam nedává smysl a všechny postavy a dialogy působí hrozně komicky. Bohužel tomuto filmu chybí ten boží dabing, který Mrazíka vyšvihuje k pětihvězdičkové zábavě.

plakát

Snowden (2016) 

Myšlenka filmu je nádherná. Herci jsou skvělý, ale nudnější životopisný film sem jak živ neviděl. Jestli o problematice nic nevíte pusťte si Citizenfour, kde se vyhnete nudné cestě do Snowdenovi duše a bude se to soustředit na fakta. Vy jste potom schopni udělat si vlastni názor a ne koukat na Stonuv pohled na věc.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

To že tohle je jiné Star Wars bylo jasné hned ze začátku (Ti co viděli aspoň jeden film to poznají ). Ze začátku to není ani bůhví jak pohlcující. Naštěstí po prvním střetu s Impériem sem se opět dostal do té správné rebelské nálady a hrdinové mě začali zajímat a jak film graduje, tím je to lepší a lepší. Co se týče technické stránky, tak je to asi nejhezčí Star Wars film vůbec. Kamera je perfektní a akční scény působí jak z těch lepších válečných filmů. Velikou kontroverzi způsobila postava, která byla kompletně CGI. Je to znatelné, ale například kamarádi v kině, kteří nejsou v Star Wars tolik zažraní si ničeho nevšimli. Zápory jsou asi jen ve špatném seznámení s postavami, ale ty postavy mě bavili, jen sem chtěl vědět víc o jejich minulosti, ale film trval něco málo přes dvě hodiny a táhlý rozhodně nebyl a holt vše se do filmu nevejde, takže jsem to schopen přežít (narozdíl od Suicade Squad). Lepší jak The Force Awakens to nebylo a ani bych to nikomu nedoporučovat jako startovní Star Wars, ale až skutečně proniknete do tohle světa, tak tento film opravdu doceníte. Za mě 4* a nemohu se dočkat na druhé kolo.

plakát

Anthropoid (2016) 

Slušná zábava, která se snaží být něčím, co být nemůže a ani být nemusí.