Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 3

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (1 280)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $180miliónovTržby USA $315,058,289Tržby Celosvetovo $853,977,126 Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,084,736Tržby za predaj DVD v USA $13,355,720║ Nepomôžem si ale zo všetkých Avengers ma najviac baví Thor, ten ma zatiaľ neomrzel, stále ma svoje čaro, sympatie. K tomu ešte keď tu je aj slizký Loki, tak nie je o čom, Tom Hiddleston je ako stvorený pre túto postavu. Samozrejme je tu neustáli digi kentus na každom kroku, podobný ako naposledy vo Strážcoch Galaxie 2, ďalší čudesný svet, plný bizardných ksychtov ale hlavné postavy to tu utiahnú a hlavne bavia a to výdatne. Po prvej polovici som sa už ani nevládal usmievať, fakt výdatne zábavné sústo. Akcia v norme, dynamická, nové postavy ujdu, aj nový Thorov zostrih aj dojemné divadelné predstavenie. Akurát som trošku nepochopil čudný balanc postavy herca Karla Urbana. Ale ináč na pár drobotiniek to je lahodný popcorňák. /videl v kine: 90%/ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Párty marvelovka. Megaporce srandózní pitomosti, která je vtipná i epická přesně tak, aby vám rozryla první signální na padrť a omluvila se slovy "dyť já to neberu vážně". Může to bejt přes čáru, může to bejt nevyžádanej nášup v momentě, kdy už jste přežraní - prostě typickej úlet. Pár outlocitnějších diváků možná utrpí nějaký ty rozpaky a pohoršení, nicméně spousta jiných se nezapomenutelně pobaví. No a ta herecká skvadra, ta je na medaili - boží jsou bez výjimky všichni, včetně věčně nalitý Valkýry. Všechno je o to lepší, když si člověk vzpomene, jak leklý ryby byly první dva díly... ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mě to asi moc nebavilo. Stejně jako dvojka Strážců Galaxie chce být i třetí Thor hodně rodinnou podívanou, a tak sem cpe spoustu postav, které jsou naprosto k ničemu, ale každý z diváků dostane šanci vybrat si svého oblíbence. Míchá do toho humor, protože nadhled je potřeba. A vizuálně a hudebně se odkazuje na 80. léta, jelikož to byla cool éra. Nebo tak něco. No a zase to celé funguje jen tak napůl. Waititi a Hemsworth, kterému komediální herectví jde, tu tlačí humor dopředu tak moc, že jejich film drhne jako dobrodružná podívaná. Takže ačkoliv se na plátně dějí skutečně velkolepé věci a příběh má potenciál být epickou podívanou se scénami, z nichž mrazí v zádech, celkově je to spíš comicsový sitcom. Té legrace a přepálených postaviček je tu tolik, že když dojde na skutečný boj o život a o osud Asgardu, nefunguje to. Hláškování a buddy chemie s Hulkem jsou fajn. Ale když kvůli tomu nešlape všechno ostatní a souboj s bohyní smrti má emocionální dopad asi jako čekání ve frontě na poštu, vidím to jako problém. Neříkám, že jsem se nebavil, ovšem dívat se na to znovu fakt nejspíš v následujících letech nebudu. Možná by mi nevadilo, kdyby Marvel zase začal mít trošku větší ambice, než je pouhé natáčení „velkých, úspěšných a docela fajn“ filmů. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

“Darling, you have no idea what's possible.” Doufám, že dalším Waititiho filmem bude adaptace flashovky Robot Unicorn Attack, protože tohle k ní nemělo daleko. Byť Novozélanďan se zálibou v košilích s ananasy nenapsal scénář, vnímám hlavně jako jeho zásluhu, jak barevný, střelený a stylisticky různorodý celý film je. Jen během prvních několika minut jsme svědky hrdinova sebeironického rozhovoru s kostlivcem, variace na „Look at my shit“ scénu ze Spring Breakers a parodie divadelní sošnosti první Thorovy sólovky. Vlastně mě mrzelo, že se Waititi musel držet marvelovského kánonu a rozšiřovat MCU (trochu nadbytečná scéna se Strangem) a nemohl celý film vystavět jako uvolněný buddy movie, ve kterém Thorovu trpělivost postupně testuje Loki, mluvící hromada šutrů, která chce rozpoutat revoluci, věčně nalitá Valkýra a vědátor se sedmi doktoráty a problémem se sebeovládáním. Postavy a jejich jiskřivé dialogy k sobě tak jako tak strhávají víc pozornosti než další generická zápletka s bohyní smrti, která chce rozpoutat peklo, protože má daddy issues. Struktura vyprávění je tomu naštěstí zčásti uzpůsobena. Po rozehrání hlavní dějové linie se hrdina propadne do světa, ve kterém musí řešit úplně jiné starosti, takže napravení situace na Ásgardu, o níž je Thor zpravován pouze zprostředkovaně, musí být odloženo. Hrdina je nadto vícekrát jen vláčen osudem (nebo Hulkem) a nemůže činit svobodná rozhodnutí, věci se dějí bez jeho přičinění. Podvratnost tohoto přístupu, stavějícího na hlavu celý superhrdinský koncept, vrcholí ve finále, kdy je problém vyřešen jinak (a někým jiným), než byste čekali. Když si k soustavnému odmítání (resp. komentování a zesměšňování) pravidel hry přidáte herce vychutnávající si své role (boží jsou hlavně Tessa Thompson a Jeff Goldblum), akční scény inspirované arkádovými hrami a chytře přiblblý humor, dostanete film, který vás buď bude iritovat tím, jak odmítá brát cokoliv vážně, nebo nadchne coby nejzábavnější marvelovka ever. Pro mne platila druhá možnost. 85% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohromná zábava. Tucty a tucty fakt podarených gagov. ("Welcome, son of Odin." "Thank you, son of... bitch.") Všetci herci si ten úlet očividne užili, dokonca aj bývalé poleno Hemsworth je tu fajn a zábavný. Blanchettka podľa očakávania výborný zloduch, konečne vieme, ako by dopadla Galadriel, keby prešla na temnú stranu. O vizuálnej stránke a trikoch ani nebudem hovoriť, filmy od Marvelu patria k špičke. A zároveň je to film, ktorý nejako extra nevybočuje zo série, pokračuje vo výstavbe (či skôr dejovo funkčnom rúcaní) Marvel Universe a dobre v ňom fungujú aj vážnejšie či cool hrdinské momenty (ten timing Led Zeppelinu je dokonalý). A aj keby sa odbúrali tie haldy vtipov, zostal by solídny kompaktný príbeh, v ktorom vystrelia všetky scenáristické pušky, nie iba duo Des a Troy. :) ()

Galerie (385)

Zajímavosti (107)

  • První film společnosti Marvel, který se natáčel nejen v Austrálii, ale obecně na jižní polokouli. (Zdroj: Falcon)
  • Na konci filmu střílí Skurge (Karl Urban) s útočnými puškami M16. Avšak v jednom ze záběrů je vidět, že nemají otevřený prachový kryt závěru. Zbraň v takovémto módu střílet nemůže, jelikož pohyb závěru automaticky tento kryt otevře. (ČSFD)

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama