Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 1

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (326)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je zaujímavým prípadom na plátne, nemení to ale môj názor na Snowdena, že je to blázon. Úplne zbytočne si zničiť kariéru a život a takmer žiadnou možnosťou žiť vo svojej krajine kvôli blbosti, ktorú nijako nemôže zmeniť. Americké bláboly, že ľudia chcú svoju slobodu späť, sú v roku prepuknutia prípadu 2013 úplne scestné. Ľudia radi šmírujú a sú dobrovoľne šmírovaní a nezmení to žiadny jedinec. Každá vláda bude ľudí sledovať a s technologickým rastom to bude len a len horšie. Boj Snowdena je teda boj s veternými mlynmi a chlapec sa na to mal vyslovene vysrať. Z hereckých výkonov je tu Nicolas Cage úplne zbytočný, Gordon- Levitt hrá v pohode a pravdepodobne dokonale kopíruje svoju originálnu postavu. Prekvapila ma Woodley, ktorá po tých Rezistenciách a Divergenciách dokázala, že môže aj hrať pre normálne publikum. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Při odchodu z kina jsem zauvažovala, jestli si místo chytrého telefonu radši nesplaším obyčejnou tlačítkovou Nokii... s kauzou jsem nebyla příliš obeznámena a její důsledky mě docela vzaly. Taky jsem ráda, že Shailene všechny ty "Rezistence" nezabránily v budování kariéry, s Levittem se výborně doplňovali. P. S. Bezva Cageova rolička. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Edward Snowden asi navždy ostane zapísaný vo svetovej histórii ako človek, ktorý chcel odhaliť ľuďom pravdu. A pre mnohých hrdina, pre mnohých terorista a hacker. A vidieť jeho myšlienky spracované v tomto filme od Olivera Twista skutočne pre mňa stálo za to. Miestami som mal síce pocit, že plynie veľmi pomaly, a trošku sa motáme v kruhoch. Napriek tomu ale súhlasím, že je dôležité poznať udalosti, ktoré stáli za Edwardovymi rozhodnutiami. A musím povedať, že Joseph Gordon-Levitt ho stvárňuje veľmi dobre. Chápeme nášho hrdinu, rozumieme jeho pohnútkam a aj dôvodom, pre ktoré odhalí svetu pravdu. Shailene Woodley je tiež veľmi dobrá a obaja herci majú medzi sebou uveriteľnú chémiu. Je zaujímave vidieť, kde Edward začína a kam sa nakoniec až reálne dostane. Som rovnako veľmi rád, že sa mu podarilo dostať preč z USA a bol mu ponúknutý azyl. Určite nie je vlastizradca Edward. Ale skôr ľudia, pre ktorých pracoval a vláda. Pretože sledovať celý svet a poznať každý náš jeden krok je nesprávne. Ako je rovnako nesprávne zneužívať právomoci len preto, aby sme dostali z niektorých ľudí peniaze. Je tu veľa momentov, ktoré budú dávať aj divákom otázky na ich vlastné názory. A keď prídu, tak sú dobre mienené. Ja by som asi nedokázal to čo urobil. A nie preto, že by som nechcel, ale pretože by som asi spanikáril a nezvládol ten tlak. Takže veľký obdiv. Ako film je to miestami trošku dlhé, ale dosť zaujímavé. Je treba tento príbeh poznať a urobiť si vlastný názor. A nielen veriť tomu, čo ľuďom tvrdí americká vláda. A je ironické, že toto sledovanie aj Obama dokonca hájil. Ale nakoniec boli nejaké reformy konečne zriadené a už sú dúfam na lepšej ceste. Hodnotenie: B+ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Stone sice točí filmy dlouhé, levičácké a občas ne úplně srozumitelné, ještě nikdy ale nenatočil film vyloženě špatný. Snowden je pak přesně tím klasickým Stonem od začátku až do konce, jediný mínus bych v podstatě zmínil pouze otravnou snahu děsit diváky velkým zlým bubákem v podobě NSA. Já chápu, že to ve filmu o Snowdenovi moc jinak nejde, ta urputná snaha ale sráží nohy jinak docela OK dramatu, kterému zoufale chyběl lepší pohled z opačné strany a taky silnější vyústění. Je to takový jednou a dost. 6/10 ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, ze kterých lehce mrazí v zádech, přestože v něm snad není nic, co bychom snad o této záležitosti mohli nevědět. Je tu totiž stále otázka, zda je vůbec možné dosáhnout nějaké změny, jíž přiživuje také toto přiměřeně ostré, i když trochu překvapivě ne úplně jednostranné vyprávění, které se nezaměřuje jen na fakta, ale nevyhýbá se ani osobní rovině a vnitřním rozporům člověka, jenž je pro jedny nepochybně hrdinou a pro jiné možná zrádcem. 85 % ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama