Reklama

Reklama

VOD (1)

Jedné zimní noci v New Yorku se sirotek Peter (Colin Farrell) pokusí vykrást honosné sídlo. Ačkoli si myslí, že je dům prázdný, najde uvnitř jednu z dcer majitele. A tak se zrodí láska mezi mladým irským zlodějem a krásnou umírající dívkou. Zimní příběh se odehrává v mytickém New Yorku v časovém rozpětí delším než jedno století. Je to film o zázracích, prolínajících se osudech a odvěkém střetu dobra a zla. Peter Lake (Colin Farrell) je protřelý zloděj, kterého by nikdy ani nenapadlo, že mu ukradne srdce krásná Beverly Penn (Jessica Brown Findlayová známá ze seriálu Panství Downton). Jejich láska je však prokletá. Dívka trpí smrtelnou formou souchotin a Peterovi předpověděl mnohem krutější smrt jeho bývalý učitel, ďábelský Pearly Soames (Russell Crowe). Peter se zoufale snaží zachránit svou jedinou pravou lásku, bojuje o čas a proti silám temnot. A to i navzdory tomu, že Pearly dělá vše, co je v jeho silách, aby mladíka porazil - vítěz bere všechno a poražený bude zatracen. Peterovi může pomoci už jen zázrak a pouze čas ukáže, jestli se nějaký opravdu stane. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (408)

Disk 

všechny recenze uživatele

Je to megakýč, ale skvěle natočený megakýč. Celé je to prodchnuté melancholickou náladou, která se mi ovšem trefila do noty a fungovalo to na mě. Dost tomu pomohla hudba Hanse Zimmera a Rupert Gregson-Williamse, která přesně podbarvuje jednotlivé scény. Akorát to mohlo být klidně ještě o půl hodiny delší. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdičky jsou za vážně krásnou hudbu a krásnou romanci s potenciálem, který se ztratil někde v bludišti kravin, které film pohřbily. Nikde nepsali, že režisér náhle zemřel, udusivše se soustem, které si ukousl, takže to asi přežil, Vypichnu co mi nejvíc vadilo: účes Colina Farela, herecký výkon Russella Crowa, to že to celé byl nesmysl, to že mě to ani na chvíĺi nedojalo a to, že v tom Colin Farrell vůbec hrál. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní scénář možná tvůrci měli (chtěli mít), ale nedokázali ho zužitkovat natolik, aby divák odcházel z projekce spokojený. Vychází z předlohy milostné romance s fantazijními prvky, která byla dle mnohých zasvěcených nezfilmovatelná. Uznávaný scénárista Akiva Goldsman si postavil hlavu a přeci jen to zkusil. A na jeho režijní debut příliš v dobrém vzpomínat nebudeme. Vlastně skoro vůbec. Zamrzí účast několika hereckých es, která nemají co hrát (Colin Farrell, Russell Crowe, Jennifer Connely, William Hurt, Will Smith – ten je asi nejdivnější), nasere létající bělouš i toporné promluvy postav. Emoce nula, tolerance u diváků nastavená na maximum. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů s největším počtem WTF momentů, který jsem za poslední dobu viděl. Nevím co tím chtěli autoři říct a netroufám si tvrdit, jestli to věděli herci, ale film se snaží tvářit jako velkolepá romance s prvky fantasy, ale nedává žádný smysl a jedna trapná scéna střídá druhou a divák nemá šanci vědět, co a proč se právě děje. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Pekne natočená fantasy melodráma s vcelku zásadným nedostatkom. Príbehovo vôbec nedáva zmysel a iba kazí renomé hercom ako Rusell Crowe, alebo Will Smith, ktorý je tu naštastie len krátko. Jediným výrazným pozitívom je iba objav menom Jessica Brown Findlay. Akiva Goldsman sa svojim réžijným debutom príliš nevyznamenal a kvôli Farellovi, ktorý je magnetom na finančné prepadáky, to mrzí dvojnásobne. Odhliadnuc od toho, že ide o prepadák plne zaslúžený. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Snímka vyšla aj pod názvom A New York Winter's Tale. (MikaelSVK)
  • Na výrobu vizuálnych efektov bola najatá firma Rhythm and Hues, ktorá však v roku 2013 skrachovala. Dokončiť ich preto musela iná - Framestore. (misterz)

Související novinky

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

03.02.2012

V uplynulých měsících zhubl k nepoznání a je připravený do akce. Jenže co to bude? Darren Aronofsky mu právě nabídl hlavní roli v biblickém eposu Noah (poté, co kvůli vytíženosti odmítli Christian… (více)

Reklama

Reklama