Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Poslední recenze (5)

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Naprosto film o ničem, který se snaží jet jako správné sci-fi na efekty a vypadat cool a tyto jediné věci mu opravdu vychází. Logiku to ale postrádá ve všech směrech a většinu toho, co se má stát, uhodnete. První půle filmu je lepší než ta druhá, tedy do chvíle, kdy se dozvíte, o co tady vlastně jde a kdo je za tím vším řáděním. Bohužel to vysvětlení je tak směšné, že jsem se musel smát a divit zároveň, zda si tvůrce ze mě nedělá legraci. Nedělal! Pak už to jde z kopce a bylo mi v podstatě úplně jedno, kdo vyhraje či nevyhraje, i když to bylo dopředu také zřejmé. A to nemluvím o těch spousta logických děr ve filmu. Ach jo. Kdyby si film udržel standard z první půle filmu, tak smekám, takhle jen jedna hvězdička!!!

plakát

Temný rytíř (2008) 

Čekal jsem, že nový Batman podle komentářů a recenzí bude opravdový filmový zážitek, ano, pro mnohé byl, bohužel ne pro mě. Líbí se mi filmy se sci-fi tématikou, mysteriózní, napínavé, ale musí to mít také logiku, resp. správný scénář a režii. A tuto logiku jsem v novém Batmanovi zcela postrádal. Je sice hezké, že to všude hodně bouchá, akce stíhá akci a je vidět, že to stálo hodně peněz, ale občas Vám to lidově řečeno uštědří takový kopanec do tváře, že si říkáte, tady něco nehraje nebo nesedí. A těch kopanců je ve filmu více než dost! Joker je všude napřed ...a město Gotham plné policistů a Batmana si hraje, že neumí do deseti počítat a že je plné idiotů. Uvedu příklad. Joker vyhrožuje městu Gotham a řada lidí se snaží město opustit, mnozí tak učiní na dvou lodích, na jedné lodi město "stěhuje" zločince z věznice a na druhé lodi ctihodné občany města Gotham, po té najdou na obou lodích balíčky (co kdyby je nikdo z nich neobjevil?), ve které jsou rozbušky a Joker každé z lodí dá na vybranou, koho odpálí dřív, protože rozbuškou se neodpálí jejich vlastní loď, ale ta druhá - cizí, takže buď přežijí vězni nebo občané, prostě kdo z koho z nich vyhodí dříve. Je to dilema, říkáte si, podívejte se na film a uvidíte, jak to dopadlo. Ale já nechápu, jak se zčista jasna mohly na lodi objevit velké kontejnery s naftou či benzinem a jak se tam zcela "nenápadně" mohly dostat i ty rozbušky. I kdyby tam ty kontejnery měly být, zase ale nezbude místo na ctihodné občany z Gothamu, tak je mi naprosto divné, jak tam někdo může dát skrytě výbušniny a rozbušky - přímo na obě lodi a to zcela nepozorovaně, zvlášť, když ty rozbušky byly schované v krabicích a dárkově zabalené. Toho by si určitě mužstvo posádky či policisté museli všimnout už dávno. A takových tzv. kopanců najdete ve filmu spousty! Doporučuji Vám tedy naprosto vypnout mozek a nechat se unášet touto pohádkou, pravděpodobně druhý den po shlédnutí filmu už na něj vůbec nepomyslíte, pamatovat si ho možná budou Vaši náctiletí potomci. Co se týče hraní herců - Joker mi nepřipadl zrovna nějak božsky zahraný, za co by si Ledger zasloužil Oscara, jak někdo tady avizoval, ani další herci nepodávali špičkový výkon, který bych tady musel zmiňovat. Zahráno je to pěkně, obsazení je plné hvězd, takže nikdo nepodával podprůměrné výkony, ale ani nadprůměrné. Závěr tedy zní: nemít to logické trhliny, beru avizovaných 93 procent na CSFD a top film ve dvěstě nejlepších, pro mě bohužel těch logických trhlin bylo příliš a bohužel jsem se nebavil, ba jsem u toho i usnul. Film to degradovalo na dvě až tři hvězdičky, budu ale tvrdý a dám tři. Tvrdím, že starší verze filmů o Batmanovi byly mnohem lépe zpracovány a pro mě je Temný rytíř velkým zk

plakát

Hyeolui nu (2005) 

Pravděpodobně tady nebudu sdílet podobné ovace jako někteří komentátoři, nicméně snímek jsem viděl s odstupem vydání po třech letech a musím podotknout, že ani filmu "Seven", ani filmu "Jméno růže", dokonce ani Sherlocku Holmesovi se to prostě nevyrovná. Snímek je hodně náročný na pozornost, což téměř u dvou hodinovém filmu není zrovna ideální, proto doporučuji bedlivě sledovat a dělat si přestávky. Postav je tu mnoho a bohužel - v kloboukách a s podobnými účesy a knírky a vousy - prostě vypadají pro Evropona hodně podobně, ne-li stejně. Připočtete-li k tomu, že musíte sledovat poměrně složitý děj, který Vám bez nějakého bližšího informování míchá přítomnost s minulostí (flashbacky) a rozhovory, není to jednoduché. Zápletka filmu je zajímavá, od začátku čekáte s napětím, jak to dopadne, bohužel konec mě zklamal a přirovnal bych ho k hollywoodskému klišé. Výprava filmu i zpracování nemá chybu, hudba je rovněž zajímavá, proto dávám silné tři hvězdičky. Možná, kdyby byl jiný režisér, jiné provedení filmu, mohlo to být za čtyři, možná pět hvězdiček, takto je to prostě silný průměr. PS: Film je zajímavý, ale časem Vám z hlavy "vyšumí", pokud ho tedy neuvidíte, nic hrozného se nestane. Naopak, milujete-li asijské filmy, možná se Vám bude zase o trošku líbit více.

Poslední hodnocení (214)

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)

10.05.2014

Temný rytíř (2008)

06.09.2008

Hyeolui nu (2005)

07.06.2008

Zametač stop (2007)

25.05.2008

Moobangbi dosi (2008)

25.05.2008

Čistá práce (2008)

18.05.2008

Hitman (2007)

23.03.2008

Václav (2007)

22.03.2008

Let's Dance 2 (2008)

21.03.2008

Reklama