Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V televizní adaptaci detektivní novely Mileny Brůhové najde starý pán sousedku Hlachovou v bezvědomí. Kriminalisté hned zahájí pátrání, protože je jasné, že se ji pokusil někdo zavraždit... A tak se seznámíme s dvojicí detektivů, kapitánem Valentou (Rudolf Hrušínský) a poručíkem Novákem (Viktor Preiss). Zpočátku není možné nalézt motiv. Jde tu o dědictví? Stárnoucí vdova je majitelkou vily. O osobní mstu? Ani ke svým nejbližším se nechovala právě laskavě. O žárlivost? Měla přítele, který ji sliboval, že se rozvede. O nenávist? Byla panovačná a zlá... Inscenaci natočil režisér Zdeněk Kubeček v roce 1979. Zajímavý herecký úkol svěřil Slávce Budínové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

argenson 

všechny recenze uživatele

Po půlhodině jsem se začal soustředit hlavně na úchylné kravaty Viktora Preisse, což u detektivky asi není dobře. Krátce poté začíná být navíc zřejmé, kdo je vrah, což taky není úplně dobře. Má to spoustu neduhů televizních inscenací té doby, ale taky to má dobré herce, díky nimž se na to dá kouknout i dnes (Hrušínský, Budínová). ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se říká, že příbuzné si člověk nemůže vybírat, ale známosti si volí už sám. A neznám rodinu, která je rozvětvená, a která by nebyla pro pisálky ideálním soustem v níž se odráží celé rody, dějiny země, lidstva. Pisálci, více se snažte a piště lepší příběhy než je tenhle, který je jen běžnou detektivkou. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už mnohem lepší a zajímavější československé detektivky, nicméně i tato průměrná podívaná (zápletka) určitě stojí za pozornost. Když už pro nic jiného, tak pro velmi slušný výkon (dvojroli) Slávky Budínové. Ta na sebe strhla veškerou pozornost zcela po právu, a ačkoliv jsem měl místy tu afektovanou krávu (pardon jednu z hlavních postav) chuť sám vlastnoručně uškrtit, musím uznat, že to zahrála dobře. Hrušínský si taky nevedl špatně, Viktor Preiss se snažil přicmrndávat, no a zbytek tu byl tak nějak do počtu… ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jsou jako jedna, není jedna bez druhé. Jedna je krásná, kruté tváře má, druhá je hodná, dívá se na nás jinýma očima. Jedna srdce skolí, druhá čeká, sbírá síly... Královnou této jinak matné televizní inscenace je strhující Slávka Budínová, která ve své dvojroli rozehrává malý psychologický thriller o vině, soucitu, porozumění, odpuštění, a především o bolestech ženské duše. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kvalitních herců je tu plno. Všem kraluje Slávka Budínová. Ta tu dvojroli zvládla perfektně. Pan Hrušínský zahrál svůj klasický standard. Jeho role bohužel víc nedovolila. Vlastně ani všem ostatním toho moc scénář nedovolil. Mimo hlavních postav ostatní jenom přišli něco řekli a odešli. Scénář tomuto kriminálnímu příběhu velmi ubližuje. A to, že motiv měli všichni už považuju za klasiku, která se v kriminálních filmech hodně objevuje. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach Prahy-časť Vinohrady. (dyfur)

Reklama

Reklama