Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Pro mne nejlepsi krimi film v historii, mohu ho videt dvacetkrat a presto pokazde nedokazu posouvat dej ocima a vypichovat dobre sceny protoze tento film ma atmosferu kterou vykresluje i posedavanim v kavarne nebo odbocenim od hlavni dejove linie. Nejuzasnejsi Pacino, vynikajici De Niro a vykony vsech ostatnich jedou na maximum. Nemenil bych ani sekundu.

Miami Vice

Miami Vice (2006)

O filmu jsem nikdy moc nepochyboval, spise o digitalni kamere. Presto, nekdy bych skutecne chtel videt vse kolem sebe hledackem digitalni kamery tak jako se na svet diva Michael Mann. Reziser je naprosty pozitkar, nadherne zabery jsou k videni v podstate stale, at jsou to vodopady, eroticke sceny, nebo zpomalene zabery na oba hrdiny. Foxx je nyni na vrcholu kariery a bere s prehledem stafetu po S. L. Jacksonovi, jako nejlepsi a nejvic cool cerny herec. Farrell je pomerne neslany, ale vypada a mluvi cool a musim priznat, ze se na nej divam rad. Zbytek hercu, vice ci mene znamych, je silny nadprumer, coz je u Manna, ale porad standart. Film ma opravdu jen par "hluchych" mist, ale jsou to vzdy zabery spise krasne, ktere Mann ma ve vsech filmech bez vyjimky a jsou takovym katalyzatorem napeti, tzv. ticha pred bouri (a ve filmu se blyska stale). Skvely soundtrack a v poslednich Mannovo filmech obvykle i ziva hudba v baru. Mann si vybira hudbu velice peclive a pokazde je vysledek dokonaly (Ali, Heat, Collateral - vzdy dokonale souzneni obrazu a hudby). Uvodni skladba Linkin park vas hned hodi presne tam, kam trailer. Poprve bych u Manna vypichnul ale slabsi scenar, na prvni shlednuti mi asi dve situace nejak nenavazovali, ale neni to ani jizvicka na celkove krasne tvari a dusi tohoto filmu. Je to bez debat film roku. Miami VIce nesesadi Heat z trunu nejlepsiho krimi-thrilleru vsech dob, nicmene nikdo neni blize nez opet Mann sam s jeho zatim poslednim filmem. A nemohu nezminit opet po Heat nejrealistictejsi a presto cool prestrelku v mnou videne historii. Pro mne nejvetsi zazitek roku!!!

Interstellar

Interstellar (2014)

Interstellar, jak se dalo očekávat, není typickou vesmírnou jízdou za záchranou světa ve stylu Armageddonu. Díky skvěle napsanému scénáři je Interstellar neskutečně adrenalinový a strhující film a kamera spolu s asi nejlepším soundtrackem od Zimmera vytváří během 160ti minut několik infarktových scén. 70mm projekce je opravdu požitek a to v podání IMAXu s výborným zvukem roztřásá sedačky i s diváky. Osobně jsem si žádný film v kině nikdy tak neužil jako Interstellar (nejblíže tomu všemu možná Inception). Nolan je geniální a nebojí se přijít s ne zrovna prvoplánově atraktivní látkou a přesto narve kina. Interstellar je nejlepší scifi, co jsem zatím viděl, a pro mne asi dost možná i nejlepší "Nolan". Divák neví co se bude dít za pět minut a je stále v očekávání. Proplouvání vesmírem nebylo nikdy tak atraktivní a strach ze ztráty kontaktu s realitou v cizím čase a prostoru je neuvěřitelné dobrodružství. Dialogy jsou skvělé, kamera taktéž a když dojde na akci, Nolan nemá srovnání. Ať jedeme kukuřicí v trucku nebo se řítíme s hvězdnou lodí do moře, tak vždy mysl zachvátí adrenalin a co tomu všemu ještě neuvěřitelně dodává na údernosti a dramatičnosti je hlučný a naléhavý Zimmerův soundtrack. Zimmer mnohokrát změnil v posledních letech styl i paletu melodií a nástrojů, aby po Inception udělal zcela nový zvuk své hudbě lehce připomínající tvorbu Philipa Glasse. Lehce negativní reakce mne neodradily a film jsem si užil v kině jako žádný předtím. Po shlédnutí třech tisíc filmů jsem žasnul ! Nic takového se nestává často, nejlepší režisér poslední dekády, co dost možná bude jednou vnímán jako absolutní klasika a ikona filmové tvorby. ## Po druhém shlédnutí opět silný zážitek co neskutečně a nově fascinuje touhou poznat vesmír (který mne zas tak moc dříve nezajímal).

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Naprostá filmová orgie a must-see záležitost. Sice třeba povrchní primitivní Transformers mne sejmuli víc, ale tohle tak nějak "líp". Kdyby bylo podobných popcornů víc vůbec bych se nezlobil. Výhoda takhle perfektního filmu je v tom, že kdo jde jen na letní biják tak se baví a kdo je filmový fanatik, tak si ho může klidně hodiny rozebírat a užívat si herecké výkony (Ledger je jasný Oscar, jinak to nevidim) a hlavně jít domu s pocitem, že film má myšlenku, je skvělý a v neposlední řadě vás klidně vrhne do přemýšlení o hodnotách svobody nebo současné krizi v boji s terorismem o kterém tenhle film je a Batman v něm hraje jen roli "super-policajta". Už úvodní akce mne naprosto dostala svým realistickým pojetím a měl jsem dojem že sleduji film Michaela Manna nebo pokračování Bodu zlomu. Film je drsný, emotivní, zábavný i děsivý, technicky brilantní a v žánru herecky nedostižný. Několikrát jsem se lekl díky agresivní práci se zvukem (toho se Nolan nějak chytil už v Prestige, ale tady tlačí na pilu mnohem silněji), více než pákrat jsem jen koukal s otevřenou pusou co a scéně se to děje (a to jsem trailer viděl tak třicetkrát) a bohužel díky tragickému skonu Heath Ledgera jsem měl i dosti nostalgické momenty, kde jsem si musel sám v sobě zaplakat, že někoho tak talentovaného už nikde neuvidím. Heath Ledger je padesát procent dokonalosti Dark Knighta a NENÍ to jen součást hype a film stojí na velmi pevných základech i bez té kontroverze.Opravdu nemám co vytýkat s výjimkou přerodu Eckharta z hrdiny v Two-face, kde mi přišel až příliš agresivně a narychlo stvořený motiv, který jeho existenci dovolil a vyvolal na velmi malém prostoru. Jinak ale všichni herci jsou fantastičtí. Bale jako Batman je absolutní hvězda a ačkoliv Burtonovo Batmeny mám rád, tak se směle vezu na současné trendy vlně hyperrealistického pojetí pohádek se superhrdiny, či superagenty - jakkoliv to vypadá neslučitelně. Beznaděj a pocit ohrožení terorismem Joker v DK navozuje tak intenzivně jak jen jsem schopen vůbec pobrat. Osobně teď vnímám Dark Knighta za vrchol umění zpracování komiksu do filmu (před Unbreakable a X-meny 2) .

Kill Bill 2

Kill Bill 2 (2004)

Pro mě rozhodně nejlepší Tarantinův film, který i po letech je naprosto jedinečný (pokud ho beru spolu s první částí jako jedno dílo). Skvělá hudba, jednoduchý ale skvělý příběh, nádherná kamera, výprava, kterou už nikdy nikde asi neuvidíme, protože není zatím další takový talent jako Tarantino, který by měl odvahu a měl pověst geniálního režiséra s vizí a respektem, který mu zajistí nejlepší lidi z oboru. Herci jsou dokonalý do jednoho v čele s nezničitelnou a okouzlující Umou Thurman. Jeden z nejhezčích filmů co jsem kdy viděl. Kill Bill je dílo, které s ničím nejde zaměnit a vzhledem k exotickému retro stylu vyžívající se v inspiraci asijskou kinematografií je vlastně nadčasový.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Trailer mne naprosto minul, zklamání z přeplácané vábničky, kde bude to nejlepší jsem zažil mnohokrát (obojí Avengers, Man of steel, Titáni, Transformers apod).. Byl jsem evidentně hodně mimo. Nový Mad Max je nejlepší post-apokalyptický film v tom nejsurovějším ražení a nejčistší akční fyzické formě co lze vidět. Tohle je ta pořádná letní akční pecka, o které Marvel může klidně dál jen snít. První hodina tohoto filmu je naprosto vyčerpávající útěk v šíleném prostřední a až s hororově děsivou atmosférou. Moře skvělé akce, nádherná stylovost. Nic takového se jen tak nevidí. George Miller si splnil svůj sen a taky i ten můj, že post-apo může být vlastně docela dost cool. Skvěle promyšlený svět, kde se "bohužel" věnujeme jen akci a není tedy prostor, kde bychom se dozvěděli jak došlo k vytvoření kultu Nadsmrťáka Joea, jak funguje stříbrný sprej, obchod s mateřským mlékem nebo něco o struktuře citadely. Prostě skvěle promyšlený svět se svými pravidly a neuvěřitelná šílená honička co trvá dvě hodiny a uteče jak voda. V8 !!!

Konzultant

Konzultant (2013)

Bude to nějaký čas co jsem si film pustil dva dny po sobě pro lepší vstřebaní a pochopení... a? Ridley nezklamal! Konzultant je nekompromisní film o cestě do záhuby jaký tu dlouho nebyl. Hned několik WTF momentů je nezapomenutelných protože mám něco nakoukáno, ale tohle se jen tak nevidí.Viděna 138 minutová unrated verze.## 12/2014 Po skoro roce hodnotím na maximum. Vizuální stránka + casting + lokality + kostýmy + hudba je prostě nádhera. Ale tenhle film nabízí hlavně mnoho symboliky a neustále pracuje s odvěkými neduhy lidstva tedy tématy morálky, zkaženosti a chamtivosti i obavy o to jak moc jsou ženy nebezpečné. Jen aby v poslední půl hodině (která je jedna velká katarze) finišoval masakrem a přehodnocováním, lítostí a triumfem toho největšího zla. Tohle je přesně ten film, co mne absolutně emočně rozesere (podobně jako 8MM), a kde to co se ukáže je tak drsné, jako to co se třeba ani neobjeví ale již se moc dobře ví. Ridley je prostě Bůh a jsou to přesně tyhle typy filmů, na kterých vynikne jeho vizuální nadčasovost, sexy obrazy, originální look. Nikdo (Bay,Fincher, ani Mann nebo skvělý Nolan) neumí točit tak jako Ridley. Konzultant sice má základy vystavěné hlavně na scénáři a hlavní premise o chamtivosti a je občas až příliš popisný, ale Ridley tenhle film dokáže dokonalou formou obohatit a vystřelit výš. Konzultant je moje největší guilty pleasure ever.