Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (94)

plakát

IO (2019) 

Horký adept na titul "nejnudnější film všech dob".

plakát

Lesní rituál (2017) 

Po dlouhé době slušný napínavý horor se solidní psycho atmosférou. Za málo peněz hodně muziky.

plakát

Půjčovna masa (2018) (seriál) 

Mám rád cyberpunk, tak jsem se na AC dost těšil. Bohužel jsem trochu zklamaný. Špatné to není, krásně to vypadá, ale je to takové bez duše... Navíc mi přijde, že je to áčkový seriál, ale s béčkovými herci.

plakát

Britannia (2018) (seriál) 

Tak tohle se vážně nepovedlo - špatní a nesympatičtí herci, divné kostýmy a spousta nesmyslů. Pokáždé když byl záběr na keltskou "pevnost" v lomu Velká Amerika, tak jsem se musel chechtat. Jasně - každej přece ví, že nejlíp se utočníkovi ubráníte, když zalezete do jámy. :-) Po Soumraku Templářů další velkej průser od HBO. Po 4. díle jsem to vzdal.

plakát

Dunkerk (2017) 

Zdá se, že Nolan zapomněl, že tentokrát netočí sci-fi. Každej, kdo má alespoň základní povědomí o fyzikálních zákonech a vojenské technice bude Dunkerk jen těžko vydejchávat. Jako aby se torpédoborec po zásahu torpédem potopil za 5 min zkrátka není možné. Ale ještě víc přitažená za vlasy byla dějová linka Toma Hardyho (který tam btw vůbec nemusel být, protože jsou z něj celý film až na poslední minutu vidět jen oči a kdyby ho hrál Sagvan Tofi tak to vyjde nastejno) . Jeho Spitfire kosí německé bombardéry a stíhačky jako biolit mouchy a korunu tomu nasadí, když bez paliva krouží jako větroň a ještě v pohodě sejme další německou stíhačku a pak elegantně přistane! No sorry jako.. Taky mi tu chyběla ta atmoška obklíčení - vždyt o to přece u Dunkerku hlavně šlo. Proč tam nebyl jediný záběr na německé vojsko?? Nechápu... Atmosféra stísnění zde byla budovaná jen pomocí hudby, která byla chvílemi až otravná. Nolanovi filmy mám hodně rád, ale myslím, že by se měl vrátit k mysteriózním a sci fi smímkům, protože realita mu evidentně moc nejde.

plakát

Tut (2015) (seriál) 

Čekal jsem historický životopisný seriál a dostal jsem jen přiblblou harlekýnku...

plakát

Neon Demon (2016) 

Vím, že tenhle film není pro každého, ale nemůžu si pomoct - tohle je fakt umění. Nicolas Winding Refn je bezesporu génius, který dokáže dokonale snoubit podmanivý vizuál se zvukem a dokáže vybudovat hutnou atmosféru šílenství á la David Lynch. Je to samozřejmě úplně mimo mainstream, ale pro mě daleko zkousnutelnější než Barbar.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Už jsem si myslel, že po epizodě "Sračka se probouzí" zlomím nad SW hůl, ale díky Rogue One je beru zpět na milost. Tam kde Abrams přinesl pouze špatně okopčenou Novou naději, která působila vyloženě trapně, přišel Edwards s novým přístupem a příběhem, který dokonale spojuje 3. a 4. epizodu. Je to návrat ke kořenům a přitom takový drsnější a neučesanější a bez zbytečně sladkého konce.

plakát

Anthropoid (2016) 

Krom závěrečné přestřelky je to celkem nuda. Navíc němci zde byli málo démoničtí a atmosféra strachu se dá pocítit až v druhé půlce. Aňu mám rád jako herečku, ale jako "nejkrásnější dívka v sále" už prostě nepůsobí - i když vzhledem k svému věku vypadá stále dobře.

plakát

Devátý život Louise Draxe (2016) 

Jo - je to v podstatě předělané Pevné pouto... Ano, Dornan není srovna Shakespearovský herec... A ten "šokují zvrat" jsem odhalil už cca v půlce filmu. Navíc to na mě působilo tak, že Aja se celou dobu natáčení vlastně nedokázal rozhodnout, jaký žánr vlastně chce točit. Přesto přese všechno se mi 9.život líbil a nenudil jsem se ani na minutu i přes tu předvídatelnost. Kvůli atmosféře a hravosti jsem odpustil i pár nelogičností (zdejší policie by nevyšetřila ani krádež pastelek ve školce - natož vraždu) a užíval si tenhle mysteriozní mišmaš až do konce.