Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (244)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad aj spracovanie. Na televíznu produkciu veľmi slušné. Celý ten sci-fi nádych sa mi neuveriteľne páčil, hoci nebol využitý tak kvalitne ako keby sa jednalo o film. Interiérovosť tohto sci-fi sveta ma ale bavila. Aj tá upršanosť. A hlavne Poe ako AI manažér hotela. Joel Kinnaman vo svojej úlohe Takeshi Kovacsa fantastický. Skvelo vykreslená postava/motivácie/ aj jeho prerod. Z vedľajších postáv je to diskutabilné, ale vyslovene mi nikto nevadil. Čo na seriály oceňujem, že aj napriek komplexnosti a komplikovanosti funguje. Hoci sa ústredná zápletka môže javiť banálna, odkrýva mnohovrstvové problémy na ktorých stojí celá ekonomická a spoločenská doktrína Bay City. Vyvrcholenie roztiahnuté na posledné tri epizódy má tak dostatok času na logické vysvetlenia, akčné scény, ale aj priestor na to, aby všetky kusy skladačky zapadli na miesto a veci z prvej časti sa uzatvorili. Toto oceňujem. Ale taký ten wow filozofický efekt, presah, myšlienkové vnuknutie, ktoré by z tohto spravilo TEN seriál o ktorom sa bude rozprávať o 5, 10, 15 rokov to bohužiaľ nemá. Je to super na zabitie času, ale to je asi tak všetko. Neprináša to totiž nič nové, len je to znova v atraktívnom prostredí. 80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ MU ZEMŘELA PRINCEZNA, VENKOVAN VANDROVAL PO SVĚTĚ. ZTRATIL SE V BEZNADĚJI. JEDNOHO DNE NARAZIL NA NESMRTELNÉHO, KTERÝ MU ŘEKL, ŽE JEHO PRINCEZNU UNESLI, ŽE BYLA ZAKLETA. TAKŽE TEĎ JI HLEDÁ PO VŠECH MOŽNÝCH SVĚTECH, PROTOŽE NĚKDE, KDE JE UKRYTÁ POD ZMRZLÝM SKLEM A HUSTÝMI KEŘI PLNÝMI TRNÍ, SPÍ A ČEKÁ, AŽ JI PROBUDÍ. A JEDNOHO DNE SE MU JI NEPOCHYBNĚ PODAŘÍ NALÉZT…“ /// Dlouho nevím, co si vo tom mám myslet. Svět ovládaj nejmodernější technologie a lidi mněněj pouzdra i ksichty jak osoba s obsedantní kompulzivní poruchou fusky. V každým díle trochu akce, ale jinak exhibicionistický představení technologií ve světě bez sluníčka. Možná až moc kýčovitejch obrázků… nevadí, neruší – jen konstatuju. Nestříkal jsem z toho do trenek. Technická stránka parádní, ale jakoby šlo hlavně vo ní. Šejkspírovský finále (po spoustě akce) už jen dokazuje, že Netflix umí seriály líp než filmy. Ale… no prostě nemusím se udělat ze všeho… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Šukám s Windowsama (? … neříkali…). 2.) Mám robotickou ruku (a šetřím na čuráka). 3.) Thx za titule „lukascoolarik“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kyberpunk jako pesimistická vize budoucnosti. Technologický pokrok vedl k nerovnosti mezi lidmi. Ty ohrožuje materiální bída a nejistota vlastní identity v prostředí, kde nelze rozlišit mezi robotem a člověkem. Seriál Altered Carbon takovouto vizi z kyberpunkových klasik ve světě plném deště, neonů a oživlých reklam dále rozvádí. Inspiraci čerpá v Blade Runnerovi. Ze seriálu, který nezastírá brakové kořeny cítíme větší rozpočet. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být áčkový seriál, a stačilo jen málo. Občasná béčkovost, záměrná překombinovanost, nebo sem tam zjednodušující nelogičnost mu ale sluší víc. V cyberpunku se nevyznám, takže budu věřit hlasům tvrdícím, že námět není originální. Mně se ten netradičně vymyšlený, ovšem na vodě postavený svět líbil. Ocenil bych nějaký uvítací tutoriál. Postavy z reálií něco málo nakousnou, něco se dá domyslet a něco vyplyne ze situace. Ovšem protože se hlavní hrdina i po čtvrt tisíciletí mimo vcelku orientuje (kam zmizel technický pokrok?), tak je pro mě po první sérii většina věcí záhadou. Zážitku to neublížilo, protože ten stojí na tísnivé atmosféře a především na napětí. Scénář se s postavami nemazlí. Nechává je projít peklem i očistcem a to všechno několikrát dokola. No a protože jsou to vesměs sympaťáci, tak jsem trpěl s nimi. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání nebyla naplněna! Nebo jo? Jako tradičně upoutávky trochu klamou, takže ve výsledku divák nedostává epickou technicky dokonalou sci-fi, ale až překvapivě komorní a temnej příběh o hledání ztraceného lidství (Nesmrtelnost zjevně dělá z lidí idioty). Nuže ačkoliv se epických výjevů člověk dočká hned několikrát, není to vůbec o nich – a to je dobře! Hlavní housle hraje právě story, u který ale nesmíte přemýšlet příliš nahlas, protože důležitější než děj sám, je jeho vyznění (kam až necháme technologie zajít a jaký dopad to může mít na lidstvo?). Příběh je podpořen skvělým vizuálem, velkou dávkou brutality, slušným soundtrackem a výbornými efekty. Naopak selhává v bojových scénách na nože a pěsti, ve kterých nefunguje choreografie ani střih. Altered Carbon je ale každopádně poctivá seriálová řež, kterou můžete srovnávat se vším od Blade Runnura, Total Recallu přes Demolition Mana až po Ghost in the Shell, ale nikdy vám z toho nevyleze laciná kopie. Pro mě osobně hraje v prospěch i - v určitých momentech -podobnost s Bioshockem, u kterýho tajně doufám, že Netflix konečně najme Verbiskiho a nechá ho natočit seriál, na kterej nikdy nezapomenu! DODATEK: První dvě epizody jsem si dal znova a funguje to všechno mnohem líp, takže druhý zhlídnutí je povinností! ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Umělá inteligence Poe z hotelu The Raven je inspirována a pojmenována podle spisovatele Edgara Allana Poea, a hotel nese jméno jednoho z jeho nejslavnějších děl – „Havran“. (Tomas_TM)
  • Joel Kinnaman, představitel hlavního hrdiny Takeshiho Kovacse, musel strávit každé ráno 90 minut v maskérně, aby maskéři zakryli jeho tetování na těle. (Tomas_TM)
  • Město, kde se seriál odehrává (Bay City), je původně San Francisco. (UncleMorty)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama