Roger umí, když má dobrej den a trochu slušnej scénář, což tentokrát rozhodně nebylo - klišé, plochý postavy (a jejich debilní jednání), tuctová neoriginalita, nulový napětí, tradičně topornej Cage (po kolikátý už?!) a lacinej 'televizní' digitální look. Při troše štěstí z toho mohla bejt poctivá žánrovka, jenže to by se tvůrci museli výtáhnout s víc než jen jednou či dvěma slušnějšíma scénama. I ti otrlejší budou trpět jako zvíře. 40%
Hodně hodně slušný. Jeden z těch zapomenutých filmů, kde se Costner s kňourem prohání na bicyklu a osmdesátkovej řemeslník Badham z toho za pomoci vynikajícího soundtracku vysoustružil víc napětí a akce, než spousta jeho kolegů z čistokrevný akčňárny. Tohle si dám s chutí znovu a znovu
Jeden z filmů roku - ani omylem! O'Connor si ukousnul hodně a hrozně moc by chtěl, aby 'Warrior' byl něco víc, než ve výsledku je - béčko říznuté komorním rodinným dramatem Dvě naprosto rozdílné poloviny, které spolu dohromady moc nefungují - první polovina horšího 'Wrestlera', zakončená turnajem z 'Karate Kid'. Spousta věcí je jen tak nakousnuta jakože aby se něco dělo a dál už se to neřeší - scénáristické berličky, WTF momenty. Na klasické disneyovské sportovní drama je to málo cheesy a na kvaltní drama je to moc rádoby. Celej film v chodu drží hlavně kvalitní herci a také O'Connorova režije akčních scén (větší nápaditost by ovšem neškodila), zbytek už pak zapadá do průměru.
Donalde Donalde, tohle je velká slabota. Začíná to poměrně slibně i na ty záběry z Grand Canyonu se pěkně kouká (potenciál nevyužit), ale celá ta zkratkovitost a strojovost příběhu je společně se scénářem na přes držku. Totální užmoulaná rutina s lehce westernovým feelingem, která v podstatě nemá co nabídnout
Lepší Centurion. Macdonald nenabízí podobnou řezničinu jako Marshall, jeho Orel ovšem plachtí o poznání jistěji a s větší noblesou. Örvarssonova variace na Zimmera, nadprůměrnej Channing, vynikající kamera - dvě hoďky poctivý filmařiny, kterejm by slušel vyšší rozpočet.
Stejně debilní děj jako v případě Ong-bak, mínus Tony Jaa, mínus pamětihodné akční scény a Bacon se strojovým britským akcentem, přežít se to dá, ale těch 90 minut už vám nikdo nevrátí
Hodně slušné, i tak v závěsu za francouzským ne-tolik-učesaným originálem. Chápu, že je to remake, ale zrovna od Haggise bych čekal trošku více kreativity - výsledek působí spíše jakoby Cavayé dostal možnost natočit si americkou verzi. [spoiler] PS: Cavayé vyždímal z rozlučkový scény s fotrem (jeden z vrcholů filmu) asi tak o čtyři světelný délky více emocí než Haggis
Jméno je Scott - bratr tamtoho. Klišé dávkuju s přehledem, moje studnice klíše je bezedná jak igelitky z Tesca a s mladou generací režisérů si se svým vizuálním style vytírám prdel - there's no school, like old school. Můj nejnovější počin pálí kupředu jak splašenej vlak a oblíbenec Denzel a nováček Chris mi k tomu pěkně přitakávají. Jméno je Scott, TONY Scott. Děděk umí a vždycky bude.
Těžce nedotažené a extrémně zkratkovité. Obsáhnout celou story do 110 minutového filmu nebyl příliš dobrý nápad - jasně, je to divácky přijatelnější - jelikož ve chvíli kdy se to začne konečně roztáčet (druhá půle) přijdou závěrečné titulky a s nimi pocit promarněné příležitosti. Je to škoda, protože Kajínkova osoba v sobě spojuje příběhovou zajímavost a silnou diváckou atraktivnost, tomuhle filmu bohužel chybí kvalitní scénář a pořádné režijní vedení (Jákl se nicméně nemá moc za co stydět), pak by se z toho dala vytěžit vynikající podívaná. Tak snad někdy příště, doufejme. Za druhou půlku přihazuju hvězdičku navíc, tu první, stějně jako zbylou stopáž, táhne silná trojka Lavroněnko, Dlouhý, Dlouhý.
Tohle chtělo někoho s pořádnejma koulema nebo schopného klipaře, který by tomu mizernýmu scénáři dodal aspoň nadstandartní vizuál - Schwentke servíruje akorát tak rutinu a totálně vyšumělou akci. Parta důchodců sice baví (za mě Cox a Malkovich), i na hercích je vidět, že si to museli užívat, nicméně se nemůžu zbavit pocitu promarněného potenciálu.
Herecky bravúrní (Mulligan a Molina!, i Sarsgaard), režijně velmi dobře zvládnuté britské retříčko. Přes veškerá pozitiva nedotažené, navíc korunované dementním koncem, velká škoda
Čistokrevná propaganda, ale natočená takovým stylem (rok 1943, cože?), že se vám nebude chtít tvůrce odmětit nižším hodnocením než čtyřma hvězdičkama - Bogie nemá prostor a hraje až druhý housle, ale i tak vtiskává do výsledku své charisma (zbytek hereckého ansáblu rozhodně nezaostává!). Ve výsledku kvalitní záležitost, kterou stojí za to vidět
Mužatka, která neví, kam směřuje. Holmes je bezesporu vynikající námět pro popcorn, ovšem pod Ritchieho vedením vyšumí maximálně do prázdna a přitom kdyby nic jiného, tak oba charaktery (Law Downeyho vláčí za sebou) nabízejí rozdhodně možnost pro lepší podívanou, než Ritchie servíruje - jsme tam, jdeme tam a skončíme tam, proč? Čistokrevná dobrodružná jizda by tomuhle námětu seděla stokrát víc. Velká škoda a dost možná promarněná příležitost bez ohledu na box office, uvidíme. Zimmerovo OST nechává vizuál daleko za sebou
Úvodní dvacetiminutovka - famózní! Poté na vás Ray zkusí krapánek toho melodramatu (cítit i nadále), aby posléze zavelel zpět ke kýžené osudovosti. 110 minut bez slabšího momentu i díky výbornému scénáři - zmíněný úvod, Vienna vs. Emma (Crawford je přeci jenom více umírněnější, z McCambridge jde vyloženě strach), Johnny vs. Kid (Hayden opět nezklamal, charisma jak prase), zfanatizovaný dav, vrcholná scéna s pianem a závěrečná gradace k jedinému možnému finále. Rayův majstrštyk! "There's only two things in this world that a 'real man' needs - a cup of coffee and a good smoke." Pecka!!!
Cukorova verze je pro Walterse naprosto nedostižná. Sice se mi líbí, že se nevydal cestou prach obyčejného remaku, ovšem geniality a hravosti o 14 let staršího kousku se mu nepovedlo ani přiblížit. Ústřední trojice mi byla v podstatě nesympatická - Crosby i Sinatra jsou fajn, Grace Kelly ovšem Kathrine Hepburn jako Tracy nešahá ani po podrážky prošoupanejch lodiček (a to pro ní mám jinak velkou slabost) - a za svými předchůdci (Hepburn, Grant, Stewart) citelně zaostává.
McG se sice snaží seč může (v akčních scénách silný, o zbytku by se dalo dlouze polemizovat), nutno ovšem říci, že kromě kvalitně natočené akce, zde není nic (kromě herců - Worthington a Yelchin válej), co by dále stálo alespoň za zmíňku. Prach mizerný scénář (má to vůbec nějaký děj?) příliš možností k manévrování nedává. Lehce nadprůměrná, místama nudná, sci-fi akčňárna, která má slovo "Terminator" náhodou v názvu
Žádný zázrak, ovšem po trailerech jsem čekal něco daleko horšího. Béčková brutalitka (dementní scénář nikoho nepřekvapí), jenž je daleko stravitelnější a zábavnější než např. ambicioznější Hitman či Max Payne
Největší chyba je očekávat od Sněženek a machrů po 25 letech pokračování nesoucí se v duchu původních Sněženek. V prvních pár minutách to na nás sice tvůrci zkouší s nostalgií (což absolutně nefunguje, bohužel), ovšem po pár desítkách minut vám musí být jasné, že bezstarostnost mladí vystřídaly ztracené iluze, životní strasti (postavu, která je opravdu šťastná, tady prostě nenajdete) a melancholie. Ve výsledku tak záleží čistě na vás, jestli na to přistoupíte či nikoli
Ideální záležitost na nedělní odpoledne, jenž rozhodně nikoho neurazí. Dobrá atmosféra, vtipné momenty, typický Wayne, vynikající O'Hara, zkrátka příjemně ztrávené dvě hodinky. Ovšem pokud vynecháte, o nic zásadního tentokráte nepříjdete.
Stejně jako J.J. nakopnul třetím dílem Mission Impossible, dokázal to samé tentokráte s mnohem větším soustem - Star Trekem. Z každého políčka je cítit neskutečná hravost, se kterou se tvůrci s touhle výzvou popasovali. Hlavní pilíře tvoří bezchybný casting, kvalitní a vtipný scénář s poměrně zajímavou dějovou linkou a pochopitelně Abramsova režie. Celkově se tak nový Star Trek musí dle mého soudu líbit jak skalním fanouškům, tak i těm, pro které je celý star trekovský vesmír naprosto chladný a zbytečně ukecaný - tedy i mně.
Drive (2011)
Neo-noirová pecka!
Seeking Justice (2011)
Vítězové (1985)
Warrior (2011)
Edge of Eternity (1959)
Orel Deváté legie (2011)
Bílý Elephant (2011)
Tři dny ke svobodě (2010)
Nezastavitelný (2010)
Kajínek (2010)
Kill Bill (2003)
Kecy, kecy, kecy a nuda k posrání, ňák tomu Quentinovi nemůžu přijít na chuť - animovaná pasáž je na celém filmu zdaleka to nejlepší
Red (2010)
Škola života (2009)
Hačikó - příběh psa (2009)
Hallström s Kacmarekem to sice ždímou, ovšem nikterak z ostra. Jednou za čas, proč ne
Konvoj do Murmanska (1943)
Sherlock Holmes (2009)
Paranormal Activity (2007)
Z The Blair Witch Project jsem se posral strachy, z Paranolmal Activity taky.... ale nudou
G. I. Joe (2009)
Ultimátní guilty pleasure!
Ninja Assassin (2009)
Pokud jsou závěrečný titulky o tři třídy lepší než samotný film, pak je něco zatraceně špatně. Kobra 11 říznutá Americkým ninjou
Stranger on the Third Floor (1940)
Scénáristicky ani dějově nijak převratné. Po vizuální stránce ovšem povedené a držka Petera Lorra na přilepšenou (minimální prostor, ale i tak)
Johnny Guitar (1954)
Leopardí žena (1938)
Hepburn, Grant, Hawks.... a leopard = geniální!
Z nóbl společnosti (1956)
Heuréka – město divů (TV seriál) (2006)
Prvni sezona - 70%
Terminator Salvation (2009)
Kámoš k pohledání (2009)
I Love It, Man!
Kat: Válečná zóna (2008)
Sněženky a machři po 25 letech (2008)
McLintock! (1963)
Star Trek (2009)