Lov lososů v Jemenu

Lososy v Jemene

Romantický / Drama / Komedie

Velká Británie, 2011, 111 min

• Marigold

Smrtící kombinace filozofie rybářství, lifestylové mystiky, reklamního kýče a skvělých herců. A mimochodem zas další film, který stojí na nějaké premise a sám ji svou podstatou popírá (už se z toho stává taková pěkná tradice). Losos je ryba, co táhne proti proudu, tohle je obézní kapr z jezírka. A smrdí od hlavy.(15.5.2012)

Méně minut, méně dobrého boháče š(v)ejka, méně limonádovosti během lososího finále a naopak větší porce té zdařilé byrokratické satiry (a vlastně rovnou samostatná komedie à la Jistě, pane ministře/premiére pro duo Kristin Scott Thomas a Conleth Hill)... To je to co by bývalo Hallströma uchránilo od spadnutí do škatulky "sympatické, ale vlastně zcela tuctové". PS: Obsazení McGregora je typově zcela mimo; opravdu zrovna jemu někdo uvěří (pro ženy) nezajímavou podpantofláckou sucharskou kancelářskou krysu? Vždyť to je jako by Metráčka hrála Libuše Šafránková.(6.5.2012)

Práce hory a lososy přenáší. Škoda že ryby jsou mi opravdu hrozně u zadku, protože romantická komedie, kde si hlavní dvojice nedá jedinou pusu a většinu filmu miluje někoho jiného ... no to je zajímavá podivnost.(15.5.2012)

V hlavní roli Kristin Scott Thomas a skvělá britská angličtina.(12.5.2012)

Výbornou první polovinu filmu a la Jistě, pane ministře nemilosrdně znásilňuje romantický nezáživný slepenec plný klišé. Taková škoda.(7.5.2012)

Do kina jsem šla proto, že jsem doufala v další hřejivý film Lasseho Hallströma a přesně to jsem také dostala. Můj oblíbený režisér nezklamal. Film, který se mi přesně trefil do noty, a ze sálu jsem odcházela s příjemným pocitem, jako už dlouho ze žádného filmu. Miluju Lasseho vizuál a schopnost navodit správnou atmosféru. Film přesně zapadá do dnešní doby. Celé téma se dá brát jako jakási metafora, je o naději, kterou by člověk neměl nikdy ztrácet a i v navenek vypadající malé a bezvýznamné věci, najít svou důležitost. Jelikož je to film Hallströma, tak samozřejmě nechybí ani romantika, to milostné oťukávaní a postupné sbližování dvou hlavních postav je velmi přirozené a takové milé. Ewan McGregor a Emily Blunt si mezi sebou vytvořili výbornou chemii. Velkou část filmu tvoří humor a musím říct, že jde přesně o můj typ humoru, neskutečně mi sedl, největší podíl na tom mají hlášky Ewana McGregora a samozřejmě bravurně zahraná postava Kristin Scott Thomas. Pokud máte rádi Lasseho Hallströma, nebo pokud toužíte po malém a upřímném snímku, který vás alespoň na chvíli odvede z reality, tak je film povinností.(22.5.2012)

Jestli si nějaký film zaslouží nálepku "britská komedie", je to Lov lososů v Jemenu. Tolik náznaků, opatrného sbližování, jemného humoru a formálnosti mezi dvěma zamilovanými lidmi jsem snad ještě neviděla. Úžasná britská angličtina, sympatičtí hlavní hrdinové (Blunt a McGregor). Pokud nemáte rádi přeslazené komedie a spíše si zakládáte na konverzaci a čtení mezi řádky, Lov lososů v Jemenu je tou pravou komedií. Pohladí a plyne v příjemné společnosti. Ale bohužel už balancuje na hranici přehnané sterility, ze které nás vytrhne sarkasmus Kristin Scott Thomas.(14.5.2012)

Sice tak trochu mišmaš, ale umně pospojovaný a s překrásnými metaforami, takže je výsledek až meditativním zážitkem.McGregor v roli uzavřeného chladného anglického úředníka s lehkým autismem opět dokonalý, Blunt nevadí. Plus nádherná hudba Daria Marianelliho, komická postavička skvělé Kristin Scott Thomas (která ve své podstatě ztělesňuje moderní zlo manipulací obyvatelstvem pomocí médií)...Líbilo.(29.3.2012)

Ano, koupili jsme nejen zoo, ale i lososy.(4.5.2012)

Film, ve kterém autista Ewan McGregor zneškodní arabského teroristu maskovaného skotskou lidovou sukní prutem na ryby. Enough said! (ale jinak příjemná romantika, to zase jo) 70%(2.5.2012)

„U arabášů nám to zas bouchá, potřebujeme vocamcaď ňáký pozitivní zprávy“, řekla jednou vtipně hubatá tisková mluvčí. No bodejť, žádný asi nenajdeme, tak třeba natočíme nějakou hezkou pohádku, ve který nám hezkej a moudrej pohádkovej šejk povypráví o víře, o lidských hodnotách, o aroganci a zpupnosti, a taky o tom, že i ti ozbrojení vousatí gauneři to vlastně svým způsobem myslí dobře. No, nemůžu úplně říct, že nic proti, ale něco na tom je. Nevím sice, proč si o těch vyšších hodnotách nemůžeme vyprávět sami, ale zadání je holt zadání. Nicméně se mi nějak začala líbit ta Bluntovic Emilka, takže mi ten hustě romantickej příběh padl do noty. A když už z toho teda všichni (vyjma jednoho ubohýho nebožtíka pod prostěradlem) tak pěkně vybruslili bez ztráty květinky, tak dokonce i ten voják dostal férovou šanci, což je drobnost, kterou jsem ocenil. 3¾, ať nežeru.(17.5.2012)

Hodně povedenej kousek s mym oblíbeným britským humorem, zejména v první polovině filmu. Ta romantická linka se i přes svoji čitelnost dá taky přežít, protože Emily je velmi příjemná hérečka a Ewan tady ve svý roli naprosto exceluje. Navíc bononek v podobě KST.(14.5.2012)

Zvláštní film plný očekávatelných zvratů, ale v sympatickém a zábavném hávu. Jako bonus byrokratická satira. Příjemný letní film, který by uživatelka Connerova.s ohodnotila třemi. Za mě je to 70%(14.5.2012)

Úžasná a typicky Hallströmovská pohádka pro dospělé. Zajímavý námět, který se stočí asi trochu jiným směrem, než byste očekávali, přesto ale do těch míst, kde se vám to bude líbit. Hallström je totiž úžasný vypravěč a přestože si poslední dobou občas vybral slabší a méně ambiciozní projekty, tak jeho schopnost upoutat je stále dokonalá. Když ho v tom podpoří krásné prostředí Skotska i Jemenu (v reálu Maroka) a výborně hrající duo E. Blunt a E. McGregor, tak z toho vyjde špičkový film.(4.5.2012)

• Tomesh

Tenhle paskvil šel úplně mimo mě.(4.5.2012)

Dlouho jsem neviděl, takový typ romantického filmu. Je to decentní a některý černý humor je naprosto odbourávající (největší zásluhu na tom má Kristin Scott Thomas). Emily Blunt je má oblíbenkyně a Ewan hrál úžasně nesmělého rybáře. Vtipné je, že se celou dobu ani jednou nepolíbí.(20.5.2012)

takova mila anglicka romanticka komedie, drama to urcite neni... obcas se clovek proste tak mile usmiva, kdyz se diva na platno, jen si nejak pak reziser neumel vybrat, jestli toci romantiku a nebo se pokusi o ironicky britsky humor trefujici se apriori do britu . bohuzel ta filozofie pana šejka a vlastne cela jeho postava, jejížž jmeno se clovek musi naucit, mi prisla az prilis ..."kycovita" na muj vkus.(16.5.2012)

tento film plynul pokojne, ako rieka bez väčších zádrhov či zrýchlenia tempa. páčilo sa mi, že film sa na nič nehral a aj keď ma tých pár rozhovorov na tému viery trochu vytrhlo z toho príjemného prúdu, vadilo to len trošičku. veľmi dobré boli výkony 4 hlavných predstaviteľov, hlavne Ewan a Kristen boli vo forme. film bol veľmi vydarený aj po vizuálnej stránke. milá záležitosť, ktorú nepotrebujem vidieť znovu, ale neľutujem čas strávený s ňou(2.6.2012)

Skoda celkovy preslazenost a mirny (!!!) didakticnosti, v prvni umirnenejsi pulce jsem tal blahem :o)(2.5.2012)

Příjemný britský kousek o hledání naděje a lásky, s vynikajícím obsazením, kterému vedle úžasného suchara v podání McGregora dominuje především Kristin Scott Thomas coby ztělesnění nehynoucí moci mediální agendy. Čekala jsem tupý filmeček o lásce (nečetla jsem knihu) a dostala jsem výbornou podívanou s místy velmi břitkým humorem, který mi sedl.(5.5.2012)

<< předchozí 1 2 3