Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (9)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

1. série 70%: Aneb jak jsem se propracoval od "Sheldon je Bůh" až k "ať už mám sérii za sebou". Pořád stejná šablona téměř bez vývoje postav a děje časem začne nudit, takže je lepší konzumace po menších dávkách. Pak jde o fajn oddychovku........V dalších sériích přidáním ženských postav dostal seriál i vývoj, což kvituji.

Architektura

Architektura (2009)

90% Důvod, proč jsem si tuto dokumentární sérii zamiloval je jednoduchý. Bezkonkurenční způsob prezentace jednotlivých staveb. Toho je docíleno v první řadě spoustou statických nebo velmi pomalých záběrů, díky kterým je čas vstřebat detaily a v druhé pomocí zjednodušených modelů, odhalujícím konstrukci na dřeň. Ve výsledku ve většině případů divák získá víc informací o architektuře vybrané stavby, než kdyby ji osobně navštívil (v praxi ověřeno např. v Casa Milla). K dokonalosti chybí sérii jediné. Víc „omáčky“ okolo pro nás laiky. Některé díly totiž působí jako hrubý základ pro diskuzi mezi studenty architektury, a tak jsem občas jen tušil, proč si stavba zasloužila svůj díl. Každopádně pro rozšíření si obzorů do oblasti architektury vynikající dokumentární série.

Rick a Morty

Rick a Morty (2013)

1.-3. série. Čekal jsem hlavně srandu a to jsem se trochu spletl. Je tu spíše v menším množství nebo přes zběsilé tempo vyprávění není skoro čas se zasmát. O to víc mě ale překvapila neuvěřitelná fantazie tvůrců, kdy cestování po paralelních vesmírech a cizích planetách je tu standartní platforma pro mnohem víc... Několik dílů bych označil přímo za geniální.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

1.-3. série 80%, 4. série 60%

Pohotovost

Pohotovost (1994)

90% Byly doby, kdy jsem pravidelně po příchodu domů usedal na třičtvrtěhodinku "do Chicagské nemocnice" (jo, to bylo ještě v době VHS, daleko od doby vysokorychlostního internetu:-)). A to tak dlouho, než stanici došly nakoupené díly. Tak moc mě dokázaly vtáhnout osudy jedné doktorské partičky. Až do deváté série jsem prostě ER nesledoval, ale žil ho. To myslím mluví za vše.