Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Americká krása

Americká krása (1999)

Napoprvé pro mě vcelku obyčejný film. Pak jsem měl ale cestu kolem televize, zrovna když po obrazovce létal jakýsi igelitový pytlík za jemného klavírního doprovodu a bylo vymalováno... Obyčejný příběh, neobyčejně nabitý emocemi.

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

90% Kurevsky osvěžující podívaná! Škoda, že takovýchto černohumorných pohádek pro dospělé není víc.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

90% Neuvěřitelný! I po tolika letech chytí za koule a dvě hodiny nepustí ze sedačky. Také díky vysokému rozlišení záznamu mě to vtáhlo snad víc než kdysi. Zestárnul pouze soundtrack. To je jediná drobná vada téhle klasiky akčního žánru.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Jeden z prvních filmů v životě, co jsem viděl v kině. Pár drobných vad by se našlo, pořád je to ale ta vtipná sci-fi pohádka, jakých se nyní (2015) už moc netočí.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

90% Film, který lze docenit až napodruhé (poprvé za 7/10) a v pozdějším věku. Depresivní a nádherný zároveň, ve své složitosti jednoduchý a chladný i plný emocí. Jindy neslučitelné protiklady v tomto případě výjimečně fungují.

Constantine

Constantine (2005)

90% Nejde zrovna o nezapomenutelný film. Možná je to tím roztěkaným příběhem. I na potřetí jsem si ho ale užil jako poprvé. Svět, kde se střetává nebe s peklem a k udržení rovnováhy musí spojit síly sympatický sobeček Keanu a nádherná Rachel, si zde těžko neoblíbit. A pár scén...znáte to, když ve vás něco vyvolá radost jako v malém dítěti?

Ali G Indahouse - Film

Ali G Indahouse - Film (2002)

Tohle je snad ještě větší kravina než třeba Borat. Ale v dobrém slova smyslu. Nevyrovnané hodnocení tady naprosto chápu. Aliho styl humoru (nadsázka, absurdní, parodující, sprostý i bohužel párkrát nechutný a trapný) prostě nemůže sednout každému. Já se kupodivu skvěle bavil i po letech, dávno vyrostlý z náctiletého období, do kterého snímek sedne humorem asi nejlépe.

Shrek

Shrek (2001)

90% Možná první animák humorem víc zaměřený na dospělé než děti, díky němuž jsem se k tomuto žánru vrátil i jako dospělý, přestože sebou žádná děcka do kina nevodím. Klasika.

Matrix

Matrix (1999)

Léty prověřená příběhová kostra o vzestupu běžného chlápka až k potenciálnímu zachránci lidstva, je už sama o sobě téměř zárukou úspěchu. Pokud se však na ni ještě nabalí nápad s Matrixem, několik revolučních triků a stylová výprava a vizuál, potom se není co divit, že se dnes již jedná o akční klasiku. Bohužel s ubíhajícími léty ale už akce nepůsobí tak výjimečně jako kdysi a soundtrack mohl být výraznější. 25.12.2021 - ČSFD 90% / 87% IMDb