Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (38)

plakát

Sherlock - Poslední přísaha (2014) (epizoda) 

Začalo to fakt skvěle, konečně to vypadalo na supr příběh. Líbilo se mi i jak jí požádal o ruku - bylo to vtipný. Jenže pak to s tou zamotaností fat přestřelili. Jako wtf? Marry s pistolí? To už je jak Scooby tyvole. No a ještě na konci ten Moriarty...

plakát

Sherlock - Prázdný pohřebák (2014) (epizoda) 

Zatím nejhorší díl. Totálně o hovně děj, navíc jedna scéna ze začátku zkopírovaná z Ďáblova advokáta.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Dobrej rozjezd, tajemno, skvělá atmosféra z osmdesátých let. První série mě celkem chytla. Akorát mi trochu vadily přechody mezi vyhypenýma a klidnějšíma scénama. Víc důležitých a překvapivých scén za sebou snižuje jejich efektivitu a kouzlo. To byl asi jediný mínus, celkem za první sérii velká spokojenost, 85%. Při sledování druhé už ale nadšení ubylo - nepřidali skoro nic nového, naopak. Z jedné nebezpečné příšery z první sérky se staly desítky příšer, co by měly představovat mnohem větší hrozbu, ale ve finále skoro nikomu neublížily a většina městečka je ani nezaregistrovala. Nová superpostava 008 z první epizody nesehrála v příběhu (zatím, třeba se to v další řadě změní a budu příjemně překvapenej) žádnou roli a dávala fanouškům jako jsem já falešné naděje, že se seriál dostane do jiné roviny. Druhá série: 75%

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Když už je to tak absurdní, že už to ani nejde považovat za nadsázku. Děj je dost předvídatelný a vtip zůstal jen u prvního dílu.

plakát

Suburra (2015) 

Pomalý rozjezd, poté promyšlený řetězec událostí, kde spolu všechno souvisí.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Povedlo se vynechat ne úplně podstatné věci z knížky - vztah s Cecílií, konfrontace v nemocnici a novinách s Birgerem..., čímž se ale zúžil okruh podezřelých jen na Martina a Frodeho a konec nebyl tak překvapivý. To je asi jediný zápor. Jinak se podařilo vytvořit skvělou atmosféru a tajemství kolem Harriet, což diváka udrží u obrazovky.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Příjemné překvapení. Plno zvratů, luxusní konec, dvě nové epické planety. Přesto, že už se to hvězdným válkám blíží daleko více než sedmý díl, je zde pořád plno mínusů. Je smutné, že film těží ze strojů z původní trilogie a nenabídl nic nového. Dál, pokud jsem to správně pochopil, tak first order měl obrovskou přesilu a rebely opět podcenil, i tak ale přežili všichni z hlavních hrdinů. Dál už asi jen drobnosti: BB-8 v imperiálním tanku, feministky jako vůdci rebelů, občas až moc vtipů kazících dobrou atmosféru a dělajících z toho komedii.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

No, po ukončení House of cards příští rok tohle bude asi hlavní tahoun Netflixu. Skvělá věc. Old school atmosféra podobně jako v Zodiacovi, jenže narozdíl od něj a většiny dalších filmů/seriálů se Mindhunter dívá na vraždy a jejich příčiny z úplně odlišného úhlu pohledu.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Stejná šablona jako Wolverine a Origins Wolverine: Objeví se supermutant, kterýho Logan přemůže.