Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

U telefonu Martin

U telefonu Martin (1966)

Moc se mi líbilo, jak Jaroslav Vízner jedná s těmi všemi dětmi. A když se staral o toho chlapečka, tak mě to strašně dojalo, že mě vyhrkly slzy. což se mi běžně u filmu nestává. Nádherný film, který si u mě zaslouží vysoké hodnocení.

Já to tedy beru, šéfe...!

Já to tedy beru, šéfe...! (1977)

Výborní herci Sobota s Nárožným si to tady z hlediska osobních vztahů řádně užili. Bláznivá komedie u které se člověk jednoznačně nenudí.

Liberace!

Liberace! (2013)

Tento film byl opravdu povedený. Nejvíce se mi líbilo jak vystupovali spolu na podiu. Klavírista měl velký talent a Matt Damon byl sympatický. :-) Škoda že se to pak jim tak zvrtlo. Ale za to si mohl Liberace, že se nechal zlákat jiným a naprosto cizím mužem, kterého znal pár minut.

Zpívající pudřenka

Zpívající pudřenka (1959)

František Filpovský mě jako mafián strašně rozesmál. Neměl chybu. Ale strašně jsem se divila, jak výborně umí zahrát zápornou postavu. Když si vzpomenu na to, že hrál ty hodné dědečky v těch komediích, tak tohle bylo vážně k nevíře. :-) A hlavně se tu vyskytly výborné herecké výkony dětských rolí. A Vladimír Hrubý tu byl za mlada moc pohledný. :-)

Posel úsvitu

Posel úsvitu (1950)

Docela jsem měla obavy, že se u tak dlouhého filmu budu nudit, ale naopak byl vysoce výborný a napínavý jako kšandy. ani minutu jsem se u něj nenudila. Vladimír Ráž zahrál Božka úžasně. Ve filmu se střídaly krušné, radostné a nadějné chvíle a takové filmy já miluji. :-)

Eva tropí hlouposti

Eva tropí hlouposti (1939)

Film ve kterém panovala akční atmosféra. Herci měli skvělý humor a Oldřich Nový mě dostával svým anglickým jazykem. :D

Kristian

Kristian (1939)

Výborný film. Bylo velice pěkné že Oldřich Nový galantně vysvětlil Mandlové že člověk koho má na prvním místě je jeho žena a že žádnou jinou nechce. V dnešní době takového kluka co by chtěl slušnou formou říci holce, že o ni nemá zájem jen tak člověk nesežene. Dodržená omluva je jedna z nejkrásnějších věcí na světě. :-) A co mě pobavilo, že elegán s kapesníčkem který se zpočátku marně snažil ulovit nějakou ženu se na konci filmu také dočkal. :D

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005)

Tento film se mi líbil moc a ráda se k němu vždycky vracím. Je až k nevíře, co všechno se může skrývat za skříní. Kus kouzelného světa krásného zimního prostředí, sympatického Aslana až po bitevní pole.

Kasaři

Kasaři (1958)

Velmi povedený film z padesátých let. Velmi napínavý a místy nebyl vůbec nudný. A hlavně měl vtipný závěr z hlediska toho, že si člověk myslel že viníkem je Fiala. Jinak ještě oceňuji že hlavní úlohy měli kvalitní herci. :-)

O chudém královstvíčku

O chudém královstvíčku (1979)

Překvapivě výborná pohádka s vyjímečně nepředvídatelným závěrem. Princezna se zkamarádí s poněkud hodnými loupežníky, hudebně nadaným drakem jemuž je krutost lhostejná a nakonec to končí výpraskem od tatínka. Klobouk dolů princezně která dokázala vytvořit takovou pohádkovou veselohru. Samozdřejmě Josef Lada svým ilustrovaným prostředím nezklamal.