Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co by dělali tajní agenti, kdyby se z nich stali náboráři? Odpověď nabízí komedie o takzvaném vědeckém získávání pracovních sil, která se odehrává v době, kdy český člověk ještě neznal slovo nezaměstnanost. Jejími hrdiny jsou dva náboráři podniku Pragokov, Láďa Pitras a Oto Vacák. Pečlivě si zjišťují vše o soukromém životě osob, které si vyhlédli jako potenciální oběti, a těchto informací zneužívají k jejich přetahování do Pragokovu. Jejich vědecká metoda je postavena na využití spolehlivé páky, kterou je manželská žárlivost a hrozby prozrazení intimních tajemství jednoho nebo obou partnerů. Tímto způsobem se jim podaří získat do podniku trpícího neustálým nedostatkem pracovníků nejen svářeče Aloise Niederleho, ale také dva topiče pro nepřetržitý provoz, manžele Nyklíčkovy, kteří spolu z malicherného důvodu nemluví. Komplikace nastanou v okamžiku, kdy se v zájmu vystěhování nepohodlné babičky rozhodne Pitrasova manželka zůstat v domácnosti a potřebuje za sebe najít náhradu. Pitras najde jakousi Myriam Hornovou, tím však roztočí neuvěřitelný kolotoč problémů, v jehož středu se nakonec ocitne on a jeho kolega Vacák, když se stanou obětí vlastních metod. (TV Nova)

(více)

Recenze (145)

Paity 

všechny recenze uživatele

Mám rád české(o-slovenské) komedie a když v nich hraje Luděk sobota a Petr Nárožný, vůbec nepochybuju, že to bude super prda. Tady ovšem trošku přibrzdili a někdy to ani tak vtipné není, jak si asi tvůrci mysleli. Pořád to ale patří to lepší a dívat se na to rozhodně dá, zvlášť se podívají znovu asi ti, co v té době žili. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

V kontextu aktuálních poměrů u nás na trhu práce (viz třeba trend, kdy lidem už nestačí klasické zaměstnanecké benefity a tak jsou firmy nuceny vymýšlet různé nové a netradiční) se praktiky pánů Soboty a Nárožného coby "lovců mozků" v socialistickém Československu mohou jevit jako dosti úsměvné (a odrážející dobu svého vzniku - kdo dnes asi řeší nedostatek svářečů či jeřábnic...). Ale jako komedie to asi v zásadě funguje. I když ta dějová linka o znuděné paničce v domácnosti (v podání Ivy Janžurové), která roupy neví co chce, mi místy připadala poněkud přitažená za vlasy. Ale jak třeba moc nemusím Luďka Sobotu, tak tady mě docela i bavil. A závěrečná pointa s připomenutím známého českého přísloví "kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá" přidala pěknou vtipnou tečku. ()

Reklama

Matulko_ 

všechny recenze uživatele

Súdruhovia, súdružky, za pás alebo za mašiny, inak sa vám rozpadne celý život. Budovať svetlé zajtrajšky treba, nie sa flákať, inak budete rozmýšľať a keď budete rozmýšľať, tak sa budú diať zlé veci! Ale nie, bolo to chvíľami vtipné, ale povedzme si na rovinu: Svěrák to nie je, a dobový kontext je dosť markantný. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipná komedie o milostných radostech a strastech dvou "lovců hlav" v socialistickém Československu. Některé hlášky jsou opravdu velmi snadno identifikovatelné jako prorežimní, aby se vyhovělo soudruhům, na druhou stranu milostné zápletky jsou místy opravdu úsměvné. Zajímalo by mě, jestli nějací současní profesionální lovci řeší problémy s nedostatkem svářečů, jeřábnic a mzdových účetní na trhu :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My na ten nábor jdeme čistě psychologicky a v jistém smyslu dokonce i dialekticky." Tak s tím souhlasím, i když tomu nerozumím. Nicméně duo náborářů mě vždycky bavilo, ale ono se to náboruje, když jsou peníze, dovolená v Jugoslávii a sauna na pracovišti. Takže shánějme topiče, svářeče, tiskovou referentku, mzdovou účetní či jeřábnici a bavme se. To náborování je zkrátka skvělé, ale ty trpící rodinné vztahy mě nikdy moc nebavily. Avšak hlavní je, že jsem se dozvěděl, jak se čučí v Čulicích, protože to je zásadní informace pro můj další život. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní scéně se mění směr otáčení cívky promítačky. (Jan.Moravek)
  • Natáčení v Popradu ve skutečnosti proběhlo na adrese Průmyslová 1561, Praha-Kyje. (sator)

Reklama

Reklama