Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Výborný scénář Olivera Stonea ( když psal scénář, byl sám závislý na kokainu), skvělá režie Briana DePalmy, který se nebál krve, narozdíl od jeho předchůdce na režisérské židličce Sidneyho Lumeta, a Al Pacino v nejlepší roli své kariéry (proč za to ksakru, nedostal Oscara?). Těch 170 minut uběhlo jako voda a nakonci mi bylo Tonyho i líto. To je to nejlepší na tomhle filmu, i přesto že víte, jaká je Tony nehorázná svině, sympatizujete s ním a nehorázně mu fandíte...... THE WORLD IS YOURS.....

Kmotr

Kmotr (1972)

No comment. Kmotr je doslova "Kmotrem" všech gangsterek, film, který má aureolu svatosti jako žádný jiný. Knižní předlohu zbožňuju, ale Coppola ji dokázal tak geniálně převést na plátno, že v souboji KNIHA VS. FILM vítězí kniha už jen těsně. Excelentní herecké výkony ( Brando, Pacino, ale i Robert Duvall) a hlavně naprosto excelentní atmosféra tohoto filmu, a myslím si , že zejména ona dělá z tohoto filmu takový neuvěřitelný hit. Jeden z mých nejoblíbenějších filmů, na které se vždycky rád podívám.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Vyjímečný film, u kterého jsme jednoduše brečeli všichni. Skvělý příběh, fantastický výkon Toma Hankse (než začal hrát ve všem, za co mu dobře zaplatili, byl to geniální herec, a věřím že stále je, a přijde s nějakou "bombou"), krásná hudba, Zemeckisova režie. Jeden z nejlepších filmů devadesátých let.

Kmotr II

Kmotr II (1974)

Sice slabší než první díl, ale stále klenot světové kinematografie. Když už ne za jedničku, tak aspoň za tohle měl Al dostat Oscara.

Batman

Batman (1989)

Batmana mám moc rád a je mi mnohem sympatičtější než Superman nebo Spider- Man, ale tvorbu Tima Burtona tolik "nežeru". Nicméně, když si vzpomenu na Batman a Robin, uvědomuju si, že první díl je extratřída.

Drsný Harry

Drsný Harry (1971)

Zatracená jízda. Někdo si sice může stěžovat na nepříliš složitý děj, ale o tom to přece není, ne? Báječná akce, báječné hlášky, báječný Clint.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Říkali že nemám zapomenout hodnotit, tak hodnotím :-) Pokud jste Batmanův velký fanoušek, tak všechny vaše předsudky o Batmanovi, o Jokerovi a Dentovi nechte doma a jděte se bavit. Opravdu nemá cenu pozastavovat se nad tím, že Harvey by se v téhle situaci takhle nechoval a Joker v komiksu toho a toho nezabil etc. Nolan je prostě jiný. Stejně tak nemá smysl porovnávat Nicholsona s Ledgerem- oba Jokerové jsou šílení psychopati, oba jsou geniální- ale každý jinak. Temný rytíř je prostě veledílo, které stojí za to vidět, ať jste Batfan který zná nazpaměť všechny komiksy, nebo na něj jdete jenom tak ze zvědavosti.