Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Western
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 486)

plakát

Netopýr (1981) (TV film) 

Mistrovský kousek! Vtipné, malebné s dokonalou typizací postav! Hudební i vizuální lahůdka! Pokud by bylo hodnocení desetistupňové, tak 10 hvězdiček!

plakát

Jarmark marnosti (2018) (seriál) 

Malebné, herecky skvělé, napínavé. U řady postav převažují spíše záporné vlastnosti, které jsou tu kontrastne podávány. U hlavní postavy Becky se povaha postupně vybavuje, čímž je zesílenío napětí a dramaticno...

plakát

Hamlet (1990) 

Dechberoucí, úžasné! Dáno předlohou i provedením.

plakát

Valdez přichází (1971) 

Pro mne milé překvapení. Tento western jsem pořád odkládal kvůli Lancasterovi, kterého nemusím, ale tady byl vynikající! Role charakterního zástupce šerifa - mstitele "z donucení" mu skvěle seděla. Děj má rytmus, gradaci a ani chvilku jsem se nenudil. Navíc se odehrává v romantické skalnaté krajině. Celkově hodnotím jako jeden z těch lepších klasických US westernů.

plakát

Dítě (1973) (TV film) 

Polozapomenutý klenot velmi dobré režisérky Anny Procházkové. Vynikající herectví Adamové, Preisse i Vančurové! Nadčasové dílo o opravdové lásce má co říci hodně i dnes...

plakát

Vyznání Anny Elliotové (2007) (TV film) 

Mně se to líbilo moc, žádné chyby nevidím! Nechápu, proč nemá tento krásný film plný počet...

plakát

Poslední růže od Casanovy (1966) 

Zapomenutý klenot z české tvorby. Felix le Breux skvělý jako Casanova a dialogy s Milenou Dvorskou jako Valériií jsou konverzační lahůdky. Takto jemně a vtipně, bez prasečin,  by se měl točit žánr romantické komedie. Nakonec zůstává "mladé srdce a vrásčitá tvář".

plakát

Gobseck (1985) (TV film) 

Eva Sadková umí. Úžasné, gradující drama s jednoduchou výpravou a dobrým herectvím.

plakát

La traviata (1982) 

Nádherné, dokonalé. Vizuálně, kostýmově i hudebně. Kdyby to šlo, dal bych ještě víc hvězdiček.---  9. 2.2024: Po opakovaných zhlédnutích konstatuji, že jde o jedno z nejdokonalejších děl, jaká jsem kdy viděl! Kdyby měla stupnice hodnocení 20, dal bych 30!