Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Naprosto okouzlující seriál. Tématika smrti a pohřbů je zpracována vkusně a lidsky. Dokonalé charaktery postav, které které jsem místy milovala a místy nesnášela, a jejich neobyčejně obyčejné osudy. Famózní herecké výkony. Bizarní i naprosto běžné způsoby úmrtí na počátku každého dílu. Vtipné scény plné ironie a černého humoru. A především skvělých posledních 5 minut, u kterých jsem brečela jako želva. Samozřejmě, seriál má i pár hluchých minut a někdy (jako snad u každého amerického seriálu) obsahuje příliš patosu, jako celek je ale umírněný a uvěřitelný. Jeden z mých TOP seriálů, který mě velice ovlivnil.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Dokonale propracovaný seriál, absolutní špička svého druhu. Víc není třeba napsat, to se musí vidět.

Dr. House

Dr. House (2004)

Nebyla to láska na první pohled, ale o to je silnější. Seriál je inteligentní, vtipný, dramatický, napínavý a naučný seriál, který se stal mým "Vicodinem". Když nedostanu svou každodenní dávku, vyskytnou se u mě abstinenční příznaky a následující den si musím dát dvojitý nášup... Gregory House je sarkastický, protivný, krutý, nebere na nikoho ohled a dokáže kohokoli ponížit, přesto je to můj "idol", na který nedám dopustit a kterého bezmezně miluji. Geniální hlášky, zajímavé případy, věrné herecké výkony, skvěle napsané postavy a krásný úsměv Dr. Chase, tomu jednoduše nedokážu odolat, a proto Dr. House řadím na vrchol svých TOP seriálů.

Le Bureau des Légendes

Le Bureau des Légendes (2015)

Nejlepší evropský seriál. Poslední epizoda mě osobně zklamala, ale zbytek byl excelentní.

Knick: Doktoři bez hranic

Knick: Doktoři bez hranic (2014)

Naprosto dokonalé. Clive Owen se snad upsal ďáblu, protože tak přesvědčivě hrát snad ani není v lidských možnostech. Scénář je temný a napínavý, zápletky jsou originální a zvraty překvapivé. Obzvlášť oceňuji kameru, při sledování si totiž připadám, jako bych se děje přímo účastnila. Jen upozorňuji, že pokud máte slabý žaludek, raději se na Knick nekoukejte nebo mějte ruce v pohotovosti - budete si jimi totiž tvář zakrývat opravdu často. Zatím 100 % a na každou další epizodu čekám jako na spásu. :D Dodatek po zhlédnutí celé 2. série: Tak takto si představuji zakončení seriálu. Ačkoli The Knick miluji a jeho tvůrce uctívám jako božstvo, představa, že by se po takto vyrovnané a kvalitní práci, kterou se každá epizoda mohla pyšnit, mělo pokračovat, se mi moc nezamlouvá. Přece jen, s případným růstem počtu dílů je velká pravděpodobnost, že by kvalita klesla (už jsem se spálila u Dextera, LOST, Downton Abbey...), navíc si nedovedu představit více šokující ukončení seriálu. SPOILER! Pokud by ovšem závěr neznamenal Thackeryho smrt a scénáristé by dokázali přijít s příběhem, jehož kvalita by se rovnala prvním dvěma sezónám (což se v ojedinělých případech stává - viz Breaking Bad či Boardwalk Empire), vřele bych další sérii/série uvítala. Jestliže by se však mělo točit bez Thacka či by došlo k vaření z vody, tak budu opravdu hoooodně rozzlobená a zklamaná. Dnešní upřednostňování kvantity nad kvalitu mi už totiž leze krkem. Já jsem takto naprosto spokojená, tento seriál považuji za hotové mistrovské dílo a s chutí někdy v dohledné době zhlédnu všechny díly znovu. P. S. Pokud někdo naříká, jak to za starých časů bývalo krásné, nechť se, prosím, urychleně podívá na tento seriál. Děkuji.

24 hodin

24 hodin (2001)

U nás dost nedoceněný seriál. Samozřejmě, nejlepší seriál všech dob to není a i on má své mouchy (občasné chyby v logice, přehnaný "amerikanismus" a slabší šestou sérii). Za svou originalitu, napínavost a děj plný zvratů si ale podle mě alespoň 4* zaslouží. Nezapomenu na doby, kdy jsme se s mamkou těšily na každý díl a hystericky jej prožívaly. Jednou to začnete sledovat a nemůžete přestat, neskutečně to vtáhne do děje.

Kosmos - časoprostorová odysea

Kosmos - časoprostorová odysea (2014)

Kéž by na mě tak velký dojem udělal každý dokument, který jsem kdy zhlédla. Ačkoli - to bych si pak Kosmu tolik nevážila a to by byla opravdu škoda. Dokumentů, které by měly tak široké rozpětí napříč různými vědami, moc není a ačkoli ani Kosmu se nepodařilo zabrousit do všech oborů veškerého našeho vědění (jako by to koneckonců bylo vůbec možné?), má k tomu ze všech pořadů, dokumentů, filmů či seriálů, co jsem kdy viděla, nejblíže. Pokud chcete získat základní znalosti z astronomie a nejen z ní podané doslova na stříbrném podnose (vizuální stránka je totiž úchvatná), rozhodně doporučuji. Dodatek po zhlédnutí Saganovy verze z roku 1980: Originál je stále úchvatný, ačkoli byl vytvořen už před 35 lety! Sagan byl obrovský sympaťák a můj nový vzor a jeho Cosmos má podle mě větší filozofický přesah a širší záběr než tato nová verze. Proč mám tedy v oblíbených seriálech tuto verzi a ne originál? 1. Mám hodně ráda estetiku a vizuální dojem a v tomto nový Cosmos (pochopitelně) vede na celé čáře. 2. Nový Cosmos je aktuálnější, za tu dobu jsme zjistili mnoho nového. 3. Nový Cosmos je vypracovaný stejně pečlivě a se stejnou láskou k vědě jako ten předchozí. A konečně za 4. Jeden z dílů se věnoval mé oblíbené astronomce, Cecilii Payne, takže vítěz je jasný. :D

Černé zrcadlo

Černé zrcadlo (2011)

S trochou nadsázky se zde skrz zrcadlo můžeme podívat, kam jako lidstvo směřujeme. Teď se takové představě možná smějeme, nic takového se přece nikdy stát nemůže, ale kdo ví, zda za takových padesát let nebude dokonce hůř.

Osudová láska Jany Eyrové

Osudová láska Jany Eyrové (2006)

Nejraději bych dala 10*, ale tato možnost tu bohužel není. Tuto knížku mám moc ráda a bála jsem se, že filmové zpracování se jí nevyrovná. Mé obavy ale byly zbytečné, protože tato docela nevýrazná série se jí vyrovná ve všem. Je to snad poprvé, kdy jsem z filmu stejně nadšená jako z knihy, podle které byl natočen. Herci (Toby Stephens byl opravdu dokonalý, Ruth hrála přesvědčivě, i když její nafouklý horní ret vypadal, jako by tam měla napíchaný botox ;-)), kostýmy, scénář, hudba, výprava, režie, téměř vše podle mých představ. Samozřejmě, některé vroubky by se našly (např. zkrácené Janino dětství nebo trochu přeslazený konec), ale mně vůbec nevadily. Toto je zářný příklad toho, že pro krásný a duchaplný film se nemusí utrácet stovky milionů dolarů. Teď jsem sice plná dojmů, a tak nechci říkat (psát) příliš velká slova, ale jistě vím, že dnes to nebylo naposledy, kdy jsem tuhle adaptaci viděla. Dodatek v roce 2014: Po druhém zhlédnutí můj předchozí komentář potvrzuji. :)

Dexter

Dexter (2006)

Dexter je psychopat, vrah, surovec a manipulátor. Nemá téměř žádné city ani svědomí. Kvůli Dextera zemřely desítky lidí, někteří z nich byli i nevinní. Přesto jej nelze nemilovat.... ***Dodatek po zhlédnutí posledního dílu: Poslední řada byla opravdu jedna velká tragédie, mé 5* hodnocení a umístění Dextera v TOP 10 se na ni ROZHODNĚ NEVZTAHUJE.