Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (2 836)

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Mít za mámu Scarlett a ve skříni budoucí současnou je asi jediná možnost, kdy by se na životě v Třetí říši dalo najít aspoň něco málo pěknýho. Co bych za to dal, kdyby nám v dějáku tenkrát mohli pustit tenhle film. Za necelý dvě hoďky by i za pomoci humoru měl každej představu o době, kdy proběhl první pokus založit EU. Dětský role plný hlášek jsou jednak skvěle napsaný a druhak i skvěle zahraný. Jen Kiwižena Mckenzie má zatím nějakou smůlu na role. Beze stop strávila zavřená v lese, tady ji šoupli do skříně; no já bych se příště bál číst scénář... Za mě osobně točte takový filmy dál, dokud je satira dovolená.

plakát

Staříci (2019) 

Trocha smutku z faktoru stáří, ale především hodně radosti z té noblesy, se kterou kluci z Avie projeli Čechy. Nejpomalejší film, jaký mi kdy utekl. Ať se ještě v životě dopustím čehokoli, doufám, že si pro mě nikdy nepřijede Schmitzer na vozejku...

plakát

Gentlemani (2019) 

Jestli je podle nový módy Forrest Gump problematickej, tak by měl POMO začít hledat lopatu, protože po tomhle kolektivním hodnocení Gentlemanů se to tady brzo vymaže všechno... Gáj Ričí si dál dělá co chce a já jenom doufám, že mu nikdo nikdy nezačne radit, že to doopravdy vlastně chce dělat trochu jinak. Pokud to tady někdo komplet zpracoval na první pokus, tak má můj obdiv. Já se smířím se svojí diváckou průměrností a dám si to celý ještě jednou pěkně dokola. Hvězda číslo pět chce totiž za kámoškama.

plakát

Na střeše (2019) 

Já čumim. I kdyby to podle nějaký bichle o teorii filmu nebylo dokonalý, tak mě to náladu moc nepokazí, protože takový knížky já nečtu. Naopak si hodně vážím lidí, kteří u nás v Čechách dělají filmy ne na parádu (což se ve finále většinou rovná k zblití), ale pro zážitek. A sledovat vývoj týhle český verze Gran Torina zážitek byl. S Jirkou Mádlem bych na pivo jít asi nepotřeboval, ale pochválit ho dokážu klidně tady a hned.

plakát

Léto 84 (2018) 

Připomnělo mi to moje léto 98. Já tenkrát taky klukům říkal, že ten starej Ruhle je divnej. A ani mně se tenkrát nevěřilo. Jo, jenže kdo myslíte, že kradl ty patníky z okresek a stavěl si z nich plot za barákem? Ruhle se sice dodneška stydí chodit do hospody, ale mně se rozhodně takovýho uznání, jako tady Daveymu, nedostalo. Jinak všem těm, co mají výhrady k napínavosti tohohle filmu - je to hlavně kanadskej film, víte to? Já tady už tři roky bydlím a řeknu vám, že kdyby se v našem sousedství stalo něco aspoň z půlky tak napínavýho, zazpívám jim tu na počest jejich hymnu.

plakát

Ed (1996) 

Takhle to dopadá, když opicím unikne rodinné video.

plakát

Dálniční hlídka (2019) 

V Americe jsou zhruba tři silnice, a to teď, tenkrát jich mohlo bejt tak o polovinu míň. A ono stejně trvá čtyři roky sehnat dva puberťáky v autě, aby to na sebe nakonec vzali důchodci? Já si pamatuju, jak jsem v pátý třídě rozbil sousedům šutrem okno a než jsem doběhnul domů, už tam na mě čekal obecní výbor. Holt ne všude to má pod palcem stará Kuchtová... Jinak kvalitně odvedený řemeslo. Navíc film mě kupodivu nenudil, přestože se v něm za dvě a čtvrt hodiny stane tolik, co zvládne odvyprávět Večerníček.

plakát

Na špatné straně (2018) 

Hele, rychle se na to podívej, než to zakážou. A jestli máš sklony smát se vtipnejm dialogům a narážkám, koukej na to sám, a pak sem radši nic nepiš. Já si taky nechám pro sebe, že jsem se bavil. Uznávám, že začátek mě málem uspal, ale ke konci první hodinky jsem najel na Zahlerův rytmus, a bejt ten biják ještě o deset minut delší, tasím pátou hvězdu. No a teď už budu jen doufat, že se mi v dnešní hyperkorektní době náhodou nevymaže profil...

plakát

Záškodníci (2016) 

U spousty filmů si tady můžu přečíst, že kdyby v tom nehráli Anička, Péťa, Gabča nebo Pepíček, byl by to ryzí odpad. Tahle formule tu platí jako uživatelský zaříkávadlo nebo co... Mám ale ten pocit, že Záškodníci by na tom naopak byli bez Bruce o dost líp. Ona to vážně není špatná zábava, pokud si to ovšem nepouštíte jen proto, že máte v plánu za dvě hodiny na ČSFD roztrhat Willise na kusy. Jó jasně, já bych ho taky chtěl vidět v Zelený knize nebo ve Star Treku, ale v kolika fakt dobrejch filmech on doopravdy hrál, že vás to furt musí překvapovat?

plakát

Psí poslání 2 (2019) 

Vypadá to, že si Hallström čte moje komentáře. Bohužel se ale vždycky najde nějakej Mancuso, kterej se podívá na Psí poslání jedna a kdo ví proč si řekne "hm, to chce dvojku." Hele, jestli tady někde běhá ještě jinej čekatel, kterej si dělá zálusk na trojku, tak bych pro něj měl doporučenku, že tohle je jedna z mála věcí, kde trojka fakt nic nevyřeší.