Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (48)

plakát

Mé jméno je Nikdo (1973) 

skvělé scény se střídají s úplně špatnými, a tak to běží celý film

plakát

Legenda o živých mrtvých (1971) (seriál) 

poměrně zajímavý příběh je orámován špatnými hereckými výkony, což je s podivem, protože herecké obsazení je výtečné

plakát

Hledání opravdového boha (2017) 

chtěl bych jednoou potkat toho člověka, který má potřebu název filmu do češtiny předělat a vložit do něj nějakou svoji myšlenku, místo toho, aby to prostě jenom přeložil. a zeptal bych se PROČ?

plakát

Svět zítřka (2004) 

Vizuálně do všech detailů naprosto úchvatný film. Spousta filmařských vtípků. Herci hrají dokonale ve stylu filmu. Bohužel obsahově je příběh jeden velký nesmysl a slabota, chvilkama jsem doslova trpěl. Škoda ...

plakát

Tunel Omega (1982) (seriál) 

nuda nuda šeď šeď

plakát

Nůž pro všechno (1974) (TV film) 

Tak tohle se moc často nevidí. Docela zajímavý příběh s nečekanou pointou, který je totálně zabitý prkenným a málo uvěřitelným projevem všech hlavních postav. Konkrétně o hlavním detektivovi jsem si dlouho myslel, že to je jenom nějaký podržtažka a že ten pravý teprve přijde (možná by stačilo prohodit oba policisty a nechat Rusevovi trochu svobodu).

plakát

Svět patří nám (1937) 

Za mě zklamání. Ani vlastně nevím, jak bych popsal obsah filmu, přišlo mi to o ničem. Možná kdybych žil v předválečné době, tak bych to cítil jinak. Dal bych jednu *, ale druhou přidám za scénu z granátem a za písničku Svět patří k nám, která pro mě tak nějak patří k té době.

plakát

Ať jedí koláče (1999) (seriál) 

Miluju, když si Britové dělají srandu z Francouzů

plakát

Cesta hlubokým lesem (1963) 

Velmi velmi dobrý film, který plasticky a do hloubky popisuje osudy lidí na vesnici během kolektivizace. Snad poprvé ve filmu z této doby vidím, že komunista nemusí být jenom dobrý a že sedlák (kulak) může být nespravdlivě pronásledován. Nabízí se srovnání s filmem Všichni dobří rodáci, který mám sice  rád, ale vždycky mi připadal takový trochu schematický. Film Cesta hlubokým lesem nabízí postavy, které se v čase vyvíjí a určitě nejsou jednoznačné. Překvapujeme, že jsem o tomhle filmu nikdy neslyšel a narazil jsem na něj náhodou.