Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (124)

plakát

Svatá čtveřice (2012) odpad!

Nic zbytečnějšího jsem už dlouho neviděla.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Hodnocení po dvou sériích - 1. série měla snad všechno, co člověk potřebuje ke štěstí, bez námahy mě vtáhla do děje a já se nemohla přestat dívat, prostě skvělé! ***** 2. série je na tom už o poznání hůř, přišla mi poměrně nudná, jakoby se tam skoro nic nedělo, i když možná se v předloze taky nic moc neděje a seriál za to prostě nemůže. *** Uvidíme, jaká bude další série. Já se budu do té doby snažit nezapomenout, kdo je kdo :).

plakát

Za zavřenými dveřmi (2012) 

LFŠ 2012: Ostudně jediné setkání se Szabem na letošní filmovce, které ovšem stálo za to. Děj mě vtáhl skoro od prvního záběru a držel až do konce. Letos jeden z nejlepších filmů.

plakát

Rok konopí (2012) 

LFŠ 2012: Líbilo se mi, že dokument v podstatě nic nevnucuje a ukazuje konopí jako léčebnou alternativu, která tu je, je hrozně blízko, ale přitom je strašně daleko. Navíc se dokument nebojí říct ani to, že se nejedná o samospásnou věc, že ne vždy funguje apod. Kdyby mě měl film k něčemu přesvědčit, tak mě nepřesvědčí, ale to asi ani nebyl účel.

plakát

Evropa, Evropa (1990) 

LFŠ 2012: Uvěřitelně a citlivě vykreslený takřka neuvěřitelný příběh židovského chlapce, který pro vlastní přežití v podstatě zradí (ale nezapomene) vše, čemu věří a v čem byl vychován. Otázkou je, jestli ho vůbec můžeme soudit.

plakát

Konfident (2011) 

LFŠ 2012: Trailer slibuje pořádné drama, které ale podle mě zrovna nepřichází. Pravděpodobně je to taky tím, že se občas objevují komediální prvky, které to celé narušují. Oceňuji, že je to pokus natočit film o minulém režimu zase trochu jinak, ale očekávala bych, že to bude prostě víc "mrazivější". Tak snad příště.

plakát

Dva nula (2012) 

LFŠ 2012: Bezpochyby promyšleně natočené a námětem neotřelé, co pobaví a zaujme i člověka, co o fotbale nemá ani ponětí. Nelze sice úplně odhadnout, do jaké míry se vybraní diváci stylizovali do svých rolí, ale víceméně působí přirozeně a v zápalu zápasu na kamery možná i zapomněli. Snímek taky trochu evokuje, že na fotbal chodí samí exoti, ale bez nich by to zas nebylo ono. Některé dlouhé záběry mohou trochu nudit, ale i tak povedené.

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 

LFŠ 2012: Film, který vidíte jednou a dost. A když ani jednou, tak se taky prd stane. Divák se párkrát možná pousměje, ale to je tak všechno, jinak je to strašně prázdný pokus vykreslit určitou krizi v životě hlavní postavy Eriky.

plakát

Cestovatel (1974) 

LFŠ 2012: Příběh o chlapci, který je odhodlán splnit si svůj sen, ať to stojí, co to stojí. Kiarostami vykresluje jeho cestu a překonávání překonávání překážek až k samotnému konci, na který divák netrpělivě čeká. Podaří se mu to nebo ne?