Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erika je úspěšná kadeřnice, která právě oslavila 44. narozeniny. Erika má kariéru a vypadá dobře, ale i tak jí v životě chybí muž. Ve svém okolí má ale hned několik dobrých přátel: Alice je její švagrová a nejlepší kamarádka, Viktor je manžel, se kterým už 10 let nežije, ale mají skvělý vztah, a další důležitou osobou je Richard, její homosexuální kamarád. Erika také tráví hodně času se svojí matkou. Erika si uvědomila, že by se ráda stala matkou, a protože ve svém životě nemá žádného muže, poprosila Richarda o jeho sperma. Richardovi trvalo dlouho, než si to promyslel, ale jí o Vánocích řekl, že souhlasí. S dárcovstvím souhlasil i Lumír, což je Richardův přítel. Lumír se s Richardem seznámil díky Erice, která ho dostala jako dárek k narozeninám od svojí matky. Lumír měl udělat Erice narozeninový striptýz. Když Erika řeší svoje budoucí mateřství, začne Alice řešit objevení syna, kterého se v pubertě vzdala. Adam našel Alici a začali se scházet. Adam měl dokonce dorazit na Vánoce, ale na poslední chvíli změnil plány, což Alici ranilo. Eriku trápí, že je Alice smutná, takže na Štědrý večer vyrazí do baru, kde Adam pracuje, a začne se s ním bavit. Erika si nakonec vezme Adama k sobě domů, ale on to pochopí tak, že s ním chce spát. Erika na něj ale vybalí to, že ranil Alici, a celý večer skončí fiaskem. Adam odchází velmi naštvaný. Erika se tím ale moc netrápí a začíná s Richardem plánovat jejich umělé oplodnění. Po několika dnech se ale Adam objeví u Eriky v práci a uznává, že udělal chybu a že Erika měla pravdu. Adam a Alice se tedy znovu schází. Erika má radost. Když má Erika první ovulaci, přijde k ní Richard, aby se pokusili o první oplodnění. Richardovi chvíli trvá, než se uvolní, aby mohl masturbovat, ale pak se vše podaří. Příjemný a nadějný večer pokazí hádka Eriky s její matkou. Matka Eriky nedokáže pochopit, proč chce Erika vychovávat dítě sama a navíc ji štve, že použije sperma od gaye. Hádka je to skutečně velká. Erice ten večer od pláče pomůže jen to, že se u ní objeví Adam, se kterým se tu noc dá dohromady. Erika spí s Adamem a s Richardem se snaží otěhotnět. Alice o Adamovi a Erice nic neví, a když se u Eriky náhodou objeví, Erika Adama schová a zapře ho. Adam je velmi naštvaný. Brzy po této události slaví dcera Alice narozeniny a Adam se na oslavě baví s jinou slečnou. Nakonec tam ale přeci jen nejvíc času tráví s Erikou... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (519)

Ony 

všechny recenze uživatele

V Mamas & Papas se Nellis dostala s tím svým efektem přirozenosti na hranu a teď z ní spadla do bahýnka banálního vztahového kašpárkování. To je sice taky hrozné, ale alespoň se na to dá dívat. Ovšem s jednou obří výhradou - tenhle film vlastně říká, že je v pořádku, když se čtyřiačtyřicetiletá ženská rozhodne s náhodným kolemjdoucím počít dítě jen proto, že už jinak neví coby. To mi přijde až příliš nechutné na to, abych z jinak celkem vtipného filmu odcházela v dobrém rozmaru. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když biologické hodiny přehlušují ty silvestrovské na Times Square aneb Vejdělek s buchtičkou.. Vyplňování mustrů hořkých komedií je už asi národní filmařský sport. Tady možná trochu ozvláštněn svérázným smyslem pro humor, ale pořád až zakomplexovaně stereotypní a pak i snaha hrát si na něco VÍC, může ve finále znamenat uměle působící NIC. Pevně doufám, že při milostných scénách držel Kotek svůj jazyk na uzdě - jestli ne, tak až bude na návštěvě v jisté talkshow, to červené sofa bude pod proudem.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výsledek tohodle filmu není úplně to, co jsem si od něj představoval. Herci byli super. Ondřej Sokol ještě o trošku víc, než jenom super. Ale to bylo vlastně to jediný, co mě na filmu těšilo. Jinak se mně zdálo, že koukám na naprosto průměrný český film, který je ale dobře natočený, s dobrou výpravou, dobrou muzikou, dobrou kamerou, ale vysloveně špatným scénářem, který mě donutí na film během pár minut okamžitě zapomenout. Ještě to štěstí, že v něm je postava Ondřeje Sokola, kterej celý ten příběh nádherně přibarvuje. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Některé divadelní inscenace by měly zůstat divadelními inscenacemi. A když je někdo chce převádět do filmové podoby, neměl by to dělat režisér divadelního představení. Perfect days mají celou řadu scén, ze kterých čpí divadelnost - což je filmu na obtíž. Herci se snaží, seč mohou, ale na víc jak průměr to prostě nejde. Ondra Sokol a Vojta Kotek velmi mile překvapili. Nebýt jich, dávám hvězdu méně. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nellisovsky stylově stylizovaný obraz čtyřicátnice, která má (možná) to nejlepší teprve před sebou. Erice, mediálně uznávané vlasové stylistce, neúprosně tikají její biologické hodiny. S nemožnými dárky (od své matky) sice už nic nenadělá, je s nimi taktně smířena, její probuzené mateřské pudy se však nechtějí smířit s tím, že by je nevyslyšela. Vlastně jí do role matky nic nechybí. Ale ano, chybí jí chlap. Potenciálních dárců spermatu je relativně dost, jen nesáhnout vedle. Pyj, kterému povolí kohoutek s nektarem, nesmí klesnout pod úroveň Ko(ko)tka, dlouho to utajovaného syna její švagrové. A švagrová se zase nesmí domáknout, že se její syn valí v posteli se svojí tetou. Samozřejmě se jedná o nezávislý, těžce femine film, v němž sice hned neodhalíte jeho divadelní původ, ovšem bezpečně identifikujete, že takových filmů, byla v minulosti kina za našimi hranicemi plná. Alice Nellis zaspala dobu, respektive pokusila se zaplnit to, po čem naši režiséři moc často nesahají. Irena Pavlásková jí přeposlala zkušenou Ivanu Chýlkovou, která zastupovala vzorek úspěšných, perspektivních a vitálních čtyřicátnic, které se v rizikovém věku necítí na dítě vůbec staré, v zájmu věci si troufnou i na mladé zajíčky, rozvod s manželem až tak moc neřeší, hlavní je, že když selže všechno, je zde její homo kamarád, který ochotně nastaví rameno, když ne řiť. Ano, v takovém nezávislém filmu, kde product placement představuje debilní rádio Frekvence 1, nesmí chybět hodný gay, následován protivnou matkou a dalšími, velmi příznačnými postavami. Vše rozdělené do kapitol, jež jsou označené významnými daty. A divákovi to nepřináší moc velký zážitek. Vlastně ani nebylo moc scén, které by působily věrohodně. Přece jen touha po mateřství se určitě neřeší touhou vycákat z každého chlapa v okruhu pěti set metrů nektar. Takhle to fakt nefunguje. Podle Nellis je úplně normální takhle k tomu přistupovat. Ještě že měla k dispozici herce, kteří to uhráli. Neměla k dispozici dobrého zvukaře. Hudební podkres vždy přehlušil mluvené slovo, nemíním odezírat ze rtů. Přímo hrozný byl hudební soundtrack. Příště raději bez hudby. Těžko říct, jakým směrem měl film fungovat. Nefungoval v komické rovině, nevedl si dobře ani ve vztahové linii. V podstatě se jen tak plácal, až nebyl ničím zajímavý a výrazný. Ani výkon Chýlkové nebyl nijak extra. 40% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Ivana Chýlková sa stretla so Zuzanou Bydžovskou už vo filme Gympl (2007). (Johnny.ARN)
  • Alice Nellis je podepsána i pod scénářem, jenž je adaptací stejnojmenné divadelní hry Lizy Lochheadové. Ta se hrála úspěšně sedm divadelních sezón v divadle Na zábradlí pod režisérskou taktovkou samotné Nellis. (=woody=)

Reklama

Reklama