Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Romantický

Recenze (14)

plakát

Panna a netvor (1978) 

Mistr Juraj Herz. Navíc tenhle film doprovází jedna z nejkrásnějších filmových melodií.

plakát

Když Harry potkal Sally (1989) 

Tu řeč, kterou pronáší Harry na silvestrovském večírku k Sally, by chtěla slyšet každá ženská. Moje romantická duše si pokaždé pobrečí a je jedno, jestli jsem to viděla poprvé nebo po třinácté.

plakát

Gloria (1999) 

Nějak nechápu, proč se tenhle film natočil. Začalo to celkem fajn, ale pak už jen nuda a šeď a ničím nezajímavý děj, který nezachrání ani Sharon.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Pamatuju si, jak jsem i po těch skoro třech hodinách seděla v kině jako přikovaná a chtěla křičet ještě. Žádný film ve mně nevyvolal tolik emocí. Jeden z nejlepších filmů, co kdy byly natočeny. Nevím, co víc říct. Dokonalost.

plakát

Největší showman (2017) 

Při závěrečných titulcích jsem nevěděla, jestli brečet nebo se smát. To byl tak kouzelný film, že mu i těch pár nedostatků, jako je třeba krátká stopáž, odpustím. Je to kýč, je to americké, ale takový pocit radosti z filmu jsem zažila jen párkrát. Hugh dokazuje, že je skvělý herec i zpěvák a Zac Efron se mi poprvé v nějakém filmu doopravdy líbil. Písničky i taneční choreografie jsou na jedničku a já chci prostě víc. 105 minut štěstí je málo.

plakát

Já, Simon (2018) 

Já si nemůžu pomoci, ale celý film jsem měla na tváři přiblblý úsměv. Víc američtější to být nemůže, ale Nick Robinson dal Simonovi duši a pro mě díky němu to nebyl jen další film pro teenegery, ze kterých jsem už dávno vyrostla. A kdyby nebylo toho přehnaného konce a ruském kole, dala bych těch hvězdiček pět.

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

Zamilovanost!!! Seriál, který můžu vidět pořád dokola a nikdy se mi neomrzí. Nezapomenu, jak jsme s kamarádkou seděli u TV a vzdychali nad tím, jak milujeme Rosse, Joey jaký je sladouš a Chandler dokáže z rukávu házet ty nejlepší hlášky. A holky samozřejmě nezaostávají. Jednoduše láska na celý život.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Tři nebo čtyři? Opravdu nevím. Krásný, poetický film, který mě ale až tak úplně nezasáhl, jak bych čekala. Oldřich Kaiser zde má tak úžasné charisma, že si pro mě ukradnul celý film. Ale nevím, jestli to úplně stačí.

plakát

Život je krásný (1997) 

"Dobrý den, princezničko!" Film, na který jsme se dívali na základní škole v hodině českého jazyka, kdy na konci zůstali bez dechu i ti největší frajírci ze třídy. Já ho znala už z dřívějška a slzavému údolí se stejně neubránila. Film o tom, že láska hory přenáší, ať už ta ke krásné ženě, která vás okouzlí na první pohled, nebo ta otcovská, kdy pro syna jste ochotni zamaskovat hrůzy války v nevinnou dětskou hru. Jednoduše jeden z nejsilnějších filmových zážitků, život je prostě krásný.

plakát

Čas probuzení (1990) 

Emocionální orgasmus. Robert De Niro exceluje a Robin Williams v roli doktora Sayera je tak kouzelně lidský. V takových rolích jsem si ho oblíbila nejvíce, ať už ve Společnosti mrtvých básníků nebo v Dobrém Willu Huntingovi a teď v Času probuzení. V tomhle filmu je tolik silných momentů, které vás zasáhnou přímo tam kam mají a přitom jsou to takové maličkosti. Připomene vám, že pořád jsme lidé a máme se radovat i z obyčejných věcí, protože mohou přijít časy, kdy moci nebudeme. Já vím, klišé, ale přesně takový pocit jsem z toho měla.