Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (12)

plakát

Insomnie (2002) 

Citové vydírání diváka dovedené k dokonalosti.

plakát

Zeitgeist: The Movie (2007) odpad!

Po shlédnutí prvních třiceti minut první části jsem usoudil, že nemá cenu ve sledování pokračovat. Snůška polopravd a lží o křesťanství, včetně jeho podobnosti s jinými pohanskými náboženstvími mi definitivně vzala chuť shlédnout zbývající dvě části, které jsou jistě silnější a uvěřitelnější, než "vylhaná" první část. Pro ty, kteří tomu věří - přečtěte si tento článek: http://frantisek.bloguje.cz/618276-lzi-filmu-zeitgeist.php . Pokud se někdy rozhodnu pokračovat ve sledování, rád své hodnocení opravím, prozatím musím dát Odpad. Zajímavé komentáře: Kulmon

plakát

Můj děda byl voják, válčil na Piavě (2008) (TV film) 

Opravdu povedený dokument, který se snaží divákům přiblížit nepříliš známou část první světové války - frontu v Dolomitech, která se svou krutostí nezadala s frontou západní. Na této frontě, vedoucí přes východní Alpy, bojovalo v náročných podmínkách také mnoho Čechů. V dokumentu jsou popsány zážitky dvou z nich. Velmi na mne zapůsobilo to, že fronty vedly oblastmi, dnes známými především jako lyžařská střediska - Cordina D'Ampezzo, Marmolada, Passo Tonale. Až budu v zimě lyžovat v Itálii, jistě si vzpomenu na hrdiny, kteří před sto lety bojovali možná někde pod nynějšími sjezdovkami....

plakát

Live Earth (2007) (koncert) 

Přítomnost Linkin Park, Red Hot Chili Peppers, Madonny a mnoha dalších mne opravdu potěšila, a právě díky Live Earth si můžu poslechnout kvalitně nahrané live koncerty předních světových hudebníků. Díky za to, Live Earth. Na druhou stranu si ale nejsem jistý, zdali měla akce nějaký viditelný přínos pro Zemi. Z tohoto pohledu si Live Earth kladné hodnocení pravděpodobně nezaslouží.

plakát

Návrat Sherlocka Holmese (1986) (seriál) 

Pokračování série "Z archivu Sherlocka Holmese", v hlavní roli se skvělým Jeremy Brettem. V této sérii byl změněn představitel Dr. Watsona, místo Davida Burkeho zde Watsona hraje Edward Hardwicke, který je ale stejně dobrý, jako Burke v minulých epizodách. Jednotlivé epizody tohoto seriálu nyní vycházejí na DVD v rámci edice Velcí Detektivové.

plakát

Rychlý Stripes (2005) 

Filmu dávám *** za povedený český dabing, hlavně za skvělého Patrika Hezuckého :-)

plakát

Putování se zvířaty: Sportovní rekordy (2004) (TV film) 

Jeden z horších dokumentů z produkce BBC. Seriál vsází na ohromení diváka sportovními výkony zvířat v porovnání s výkony člověka. Myšlenka je to zajímavá, dokument byl ale docela hloupě natočený a nezaujal mne.

plakát

Bojovníci Zenu (2007) (pořad) 

Další reality show z produkce britské MTV. Do soutěže se přihlásí přihlásí partička přátel, kteří chtějí překonat své možnosti a vydělat si peníze. Japonský supervizor Zen master zadává jednomu vylosovanému hráči úkoly, jejíchž cílem je vyvolat v soutěžícím bolest. Ostatní kamarádi jej při tom sledují, ale nesmějí smát, takže se snaží zadržet svůj smích. Celá tato show je vlastně založena na potěšení z utrpení jiných. Soutěž okořeňuje "Zen master", typický svým svérázným vystupováním a škodolibým posměškům vůči soutěžícím.

plakát

Náš vůdce (2008) 

Německý film o partě studentů, kteří se ve škole přihlásí na kurs autokracie. Profesor se rozhodne studentům názorně ukázat v čem diktatura spočívá a zavede ve své třídě "jakobydiktaturu". Jenže studentům se tento projekt líbí a začnou ho brát příliš vážně. Po několika dnech se ve třídě začne projevovat nadřazenost vůči ostatním studentům a agresivita. Profesor se tedy rozhodne experiment ukončit. Bohužel, je už příliš pozdě. Studenti se nejsou schopni smířit s tím, že by jejich "Vlna", jak svůj projekt nazývali, měla skončit. ----- Vynikající snímek o tom, jak snadno může vzniknout diktatura. Výsledný dojem podtrhuje šokující konec filmu, který dává podnět k zamyšlení (cesta z kina byla velmi zajímavá). Film je natočen velice moderně - rockový soundtrack, internet, slangová mluva, takže dokáže zaujmout i mládež, kterou by jinak podobný film mohl nudit. Pokud budete mít možnost tento film vidět, rozhodně doporučuji. Bohužel, projekce filmu v českých kinech je velmi omezená.