Reklama

Reklama

Rychlý Stripes

  • Jihoafrická republika Racing Stripes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (162)

TO 

všechny recenze uživatele

Velice dojemně zpracovaný příběh zebry a její holčičí kamarádky (vždy skvělá Hayden Panettiere). Sice prostý děj, ale celkově nadstandartní dílko v žánru dětských filmů, které pobaví asi i většinu dospělých. Celý trénink a závod zebry s koňmi je moc pěkně komerčně natočený . Trikově velmi dobře zvládnuto. Hodně veselé je žvatlání všemožných zvířátek. Mě se tenhle příjemný a ohromně roztomilý film líbil víc jak Babe-galantní prasátko. Na tuhle zebru prostě nemá ani Seabiscuit. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Ale jo, přiznám se, že v první půli jsem se bavil více než jsem očekával a zejména plameňák u mne vyvolal nejednu salvu smíchu. Bohužel ve druhé půli již humor prakticky totálně absentuje a děj se ubírá tím nejběžnějším(nejpředvídatelnějším) způsobem, což vzhledem ke stopáži(která je na primárně dětský film poměrně velká) začíná být ke konci nepříjemně nudné. Být malé dítě, tak se asi tento titul objeví v mém dopisu Ježíškovi, ale já malé dítě nejsem a tak je to jen za trošku silnější dvě. ()

Reklama

AndysekAndys 

všechny recenze uživatele

Jak outsiderská zebra vyhrála Kentucky derby...kdyby aspoň opravdu ten závod udělali v Kentucky parku a ne na nějaké zapadlé tribuně...samozřejmě je to blbost největší, ale...český dabing tomu dodal grády...Genzer se Suchánkem a Hezucký jako pelikán Husa....no to jsem se mohla potrhat smíchy...jako komedie super. Za příběh 1* ale za komedii 5*, tudíž průměr. Howgh ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Film určený skôr pre deti, s jednoduchým príbehom, ktorého koniec ste mohli tušiť už od začiatku. Ale to ostatné, to bola jedna vtipná hláška za druhou, neskutočne som sa bavil :) Český dabing akože vynikajúci, Genzer a Suchánek ako dve rapujúce muchy a pelikán s menom husa ala Patrik Hezucký - lepšie ani vybrať nemohli. A potom scény ako ilegálne nočné preteky koňov, či scénka s "kyslým dažďom" boli fakt úžasné :D MÁTE S TÍM ŇÁKEJ PROBLÉM KŘUPANI? (90%) ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

IKdyž jsem nechtěla tak jsem celý tento film probrečela. Ikdyž je to samozřejmě jenom film, tak není nic smutnějšího než když vám zemře blízká osoba a už neuvidí vaše úspěchy. Stejně jako babička Knápková ty moje. Snad mi alespoň moje maminka vydrží do budoucích let protože tady v tomto filmu mě zabolelo nejvíc vidět děvče, které má jenom tátu a jeho máma už neuvidí jaký pevný vztah si buduje k hodné zebře. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Zvířecí příběh vydělal v amerických kinech během tzv. opening weekendu (14.-16.1. 2005) 18,8 mil. dolarů a do začátku dubna až 48,7 milionů. (imro)
  • Pro belgického režiséra to je v pořadí jen druhý film, debutoval totiž už roku 1998 animákem Kouzelný meč - Cesta na Camelot. Pro většinu jeho spoluscénáristů je Rychlý Stripes jejich celovečerním debutem. (imro)
  • Obecně je známo, že ochočit a vycvičit zebru tak, aby se na ní dalo jezdit, je težší, než je tomu u koně. Jde spíše o výjimečné případy, když se to povede. (SONY_)

Reklama

Reklama