Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Dnes je 21.03.2010, svátek má Radek

Zeitgeist: The Movie (video film)

Dokumentární

diskuze
 ve filmotéce
v bazaru

Obsah:

Zeitgeist byl vytvořen se záměrem navést lidi k tomu, aby na svět začali nahlížet více kritickým pohledem a aby se zamysleli nad skutečným významem některých věcí, které jsou dnes širokou veřejností považovány za neotřesitelnou pravdu.

Tvůrce tohoto dokumentu si vzal na paškál Křesťanství, útok na budovy WTC z 11. září 2001 a velké finanční korporace, které se údajně snaží převzít vládu nad světem.   (havLord)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele Djkoma ***

Pravda či spekulace? Odhalení světové nadvlády několika bankéřů nebo jen výstřel do tmy? Bible jako vrchol plagiátorství? Otázek je tu mnoho jen si nejsem jistý odpověďmi, které tento dokument předhazuje....

profil / všechny komentáře uživatele TheMaker *****

Jedním slovem GENIÁLNÍ !

profil / všechny komentáře uživatele larelay *****

Musim naozaj suhlasit s ostatnymi. Tento dokument je velmi jednostranny a manipulativny, ale rozhodne ho to neochudobnuje o zaujimavost a originalitu a hlavne potvrdzue fakt, ze ujo Bush je jedna figurka, ktora zdedila geny po svojich hnusnych dementnych predkoch. A dufam, ze vsetky fakty, ktore odprezentovali boli aj podlozene. Naozaj som tie skoro dve hodiny stravila v napati, v zmiesanych emotivnych stavoch a hlavne totalne priklincovana do sedacky. A ta hudba!!! nieco uzasne.

profil / všechny komentáře uživatele kiddo odpad!

Tohle nemůže intelektuálně uspokojit ani trola s atrofií mozku. Srovnám-li s jiným konspiračním blábolem Loose Change, tak je to ke všemu ještě nudné a mizerně a diletantsky natočené. Za důkaz manipulačního talentu fakt nepovažuju, když někdo vezme Carlinovu scénku, natáhne ji na dvojnásobek a podbarví prezentací z Power Pointu. Co za film si dovolí ignorovat nějakou strukturu a uspořádání argumentů a začít deseti minutami o hovně? Leda film, kterému nezáleží na tom, jestli divák po dvaceti minutách vypne. No, jak je libo.

profil / všechny komentáře uživatele Kulmon *****

TENTO FILM CHCI VIDĚT ZNOVU! Dokument jaký tu dlouho nebyl, pokud vůbec kdy byl! Ve třech různých částech se snaží rozkrýt různé současné problémy. Samozřejmě je to propagačka založená na vymývání mozku. Ale mnohem lépe udělaná, než Mooreovy dokumenty. Metoda předložení všech důkazů pro a zamlčení všech proti. Ale tak postupují prakticky všichni. Mně se nejvíce dotkla část první, ve které je zesměšňována a vyvracována křesťanská víra, k čemuž mám nejblíže. Tvůrci ukazují, že podobných mesiášů jako byl Ježíš bylo ve starověku velmi mnoho. Legendy, které o nich vypráví se většinou shodují v jejich narození 25. prosince, tedy krátce po zimním slunovratu. Všichni měli matku, jejíž jméno začínalo písmenem M. atd. Na tom všem chtějí demonstrovat, že Ježíš Kristus je jen a jen báchorka, která nemá oporu v historických pramenech, tady bych však nesouhlasil. Nicméně kdyby se našel alespoň jeden křesťan, který by na základě tohoto dokumentu svou nesmyslnou víru opustil, považoval bych to za velký úspěch. Druhá část se věnuje 11. září 2001. Je zde spousta zajímavých skutečností, které vyvolávají myšlenky, že verze, kterou světu prezentovala americká vláda, je opravdu blud. Ale toto je oblast, ketré málokdo rozumí, takže bych další soudy nechal na každém člověku. Třetí část pro mne byla celkem nezajímavá, o finančních machinacích v Americe. O to ať se zajímají zejména Američané. Video můžete zhlédnout zde: www.zeitgeistmovie.com/

profil / všechny komentáře uživatele T2 ****

Rozpočet $7,000║ V troch etapách sú rozdelené dôležité historické alebo terajšie udalosti sveta. V každej ide o vysvetlenie moci nad vládou sveta, či už cez historickú či astronomickú mytológiu prekreslenú v zrod "imaginárneho" kresťanského božstva, prípadne spôsob bohatnutia na vojnových konfliktov, umelo vytvorených tými čo chcú hlavne na útrapách bohatnúť. Veľavravne je poukázané hlavne na príklade začínajúcim dňom 11.09.01 keď sa začala vojna proti terorizmu, čo v širšom vysvetlené nie je ojedinelí prípad toho ako začať vojnu. V dokumente je rozobraných množstvo zaujímavých faktov z histórie a tak je nám priblížené ako sa ovláda či manipuluje svet cez média. "Tento dokument podáva množstvo zdrvujúcich faktov a rozoberá vládnuci systém, tých čo chcú na utrpení profitovať!"

profil / všechny komentáře uživatele Hal_Moore ****

Velmi zajímavě podaná "pravda" o křesťanství, terorismu a světové nadvládě. První část o tom, že bible je vlastně jen zvěrokruh přepsaný jako Největší příběh všech dob je podaná velice zajímavě a působivě, dokázala si mou pozornost udržet po celou dobu. Stejně tak část druhá, pojednávající o klamání veřejnosti, zastíracích manévrech a útocích na sebe samé. Část třetí už si mou pozornost neudržela pro své až fantaskní zaměření. Je zajímavé pročítat si tady kolem ty různé názory a je těžké přiklonit se k jedné či druhé straně. Ať už je to tak či onak, rozhodně je vzrušující přemýšlet o tom celém způsobem "co kdyby". Za výborné zpracování a zřejmě vysokou úspěšnost v oblbnutí diváka dávám 4*.

profil / všechny komentáře uživatele berg.12 odpad!

Další pseudodokument, který staví na obecné nevzdělanosti v kombinaci s "atraktivním" tématem. Sílu jsem našel jen na část o křesťanství, ostatní jsem zběžně prolétl, tenhle škvár už totiž propadá jakýmkoli dokumentaristickým dnem. Je zajímavé sledovat, jak lidé kritizující zkreslenost a vliv médií objevně hýkají nad tím samým. Ideální pro ty, kteří rádi přemýšlejí, ale jsou líní pro to cokoli udělat.

profil / všechny komentáře uživatele Eddard ****

Jsem si docela jistý, že budu teď v očích mnohých intelektuálů vypadat jako naivní trouba, který sedl na lep zvrhlým manipulátorům, ale mnou (při vší skromnosti bych se odvážil tvrdit, že nejsem úplně nejpomalejší a nejdůvěřivější človíček) tenhle agitační snímek otřásl docela silně. Přestože jsem samozřejmě o spoustě ze zde řešených témat četl, slyšel a uvažoval předtím. Když nic jiného, musí se mu přiznat velice účinné užití argumentační techniky. Na příkladě křesťanství se napřed demonstruje, kterak je západní společnost odedávna ovládána vyfabrikovanou historkou, posléze nám na pozadí útoku na Světové obchodní centrum vysvětlí, že podobné vyfabrikované historky jsou stále zdokonalovány a využívány záludněji než kdy předtím a nakonec nepřímo ukážou prstem na šedé eminence této celosvětové manipulace (přestože toho hlavního - pokusu o vysvětlení jejich motivace se nedočkáme) . To všechno podporováno horou citací, paralel, grafů, vizuálních odkazů a (především) dramatické hudby... Výsledný efekt je prostě velice, velice efektivní, marná sláva, pro mě osobně hromsky silnější než Moorovy dokumenty a třebaže mi na něm pár věcí vadilo (například oproti zbytku filmu velice rozplizlý flower power konec s poselstvím), mnohokrát mi nahnal husí kůži a podobné pocity, které jsem cítil u četby Orwellovy 1984. Už jenom za to dávám 80%, ať už je pravda kdekoli a ať už budeme téhle filmové formě říkat pseudodokument či jakkoli jinak.

profil / všechny komentáře uživatele tahit *

Konglomerát s plným ruksakem faktu, který odhaluje jakousi pravdu. Co z toho je skutečná pravda, nebo také, v kterém případě to platí? Argumenty filmu si hrají na serióznost a přitom se opírající o stejné podobnosti nebo vlastnosti jako média, o kterých mluví. Podobnost úvah je s médii si hodně podobná. Potíž je především v tom, že Zeitgeist –The Movie dělá totéž, ale mnohem efektivněji. Ruka na srdce, kdo má patent na archiv pravd? Je to problém, bohužel tento film ve většině ukazuje účelově polopravdy, s cílem dosáhnout co největší ohromující senzace. Pravda se často zdá nemožná, ale v tomto případě malinko tak pro mě mystifikace.

profil / všechny komentáře uživatele Idaho odpad!

Pro úplnost tam už jen chyběla „pravda“ o plynových komorách a holokaustu... 0 % PS: Měli byste se probrat z té paranoii a použít svůj mozek. Pokud je to všechno o křesťanství pravda, proč to neobjevil někdo z mnoha větších mozků dřív? Protože ti měli tolik vědecké etiky, která tvrdí, že na všechno jsou potřeba důkazy! Proč neprobíhají v USA ohledně 9/11 soudy a nehroutí se vláda, když je pravda tak zdrcující? Protože nejsou důkazy!

profil / všechny komentáře uživatele Mahalik *****

Pečlivě jsem četl všechny názory. Chtěl jsem vám to natřít a přijít s vlastní myšlenkou, která by vás posadila na zadek. Abych potvrdil a nebo vyvrátil fakta. Zeitgeist mám za sebou a všechno, co jsem chtěl napsat, to co jsem si po celý film sumíroval v hlavě je někde v kosmíru. Mám z toho hlavu v pejru, nevím co si mám myslet a nějaký pořádný stanovisko nemám. Rozhodně se nepřiřadím k zatvrzelým divákům pro které byl Duch času manipulační blbostí. Nějak podvědomě jsem v řadě těch, co to "sežrali i s navijákem". A víte, že jsem za to rád? Já prostě věřím. Neuvěřitelným zážitkem pro mě byla část druhá o 11. září. Něco takového jsem na poli dokumentu snad ještě neviděl a popravdě, když byl uveřejněn telefonát jedné z obětí WTC, nebyl jsem duševně přítomnej, byl jsem roztrhanej na atomy a totálně umlčený.__ Tímto děkuju člověku, který mě k Zeitgeistu navedl, protože až teď mohu s klidem říct, že jsem začal nahlížet na svět kritickým pohledem.

profil / všechny komentáře uživatele StarsFan **

Silně silně silně manipulativní. Zeitgeist hodně často obviňuje média z hledání polopravd, sám ale nemanipuluje s informacemi o nic pravdivějšími a divákovi je servíruje v tak suverénním podání, že je řada těch bez zájmu o danou problematiku přijme okamžitě. Mám s tímhle filmem tedy stejné problémy jako s Michaelem Moorem, prostě mu řadu pseudofaktů nevěřím a on se mi je přesto snaží usilovně narvat znovu a znovu do hlavy. Pokud jste si přečetli Orwellovu 1984 a chcete na vlastní oči spatřit, jak se vymývají mozky, určitě si Zeitgeist pusťte. Myslím, že lepší příklad je tak nenajdete.

profil / všechny komentáře uživatele Tommy987 **

Veľa "kontroverzie", veľa zaujímavých vecí a hypotéz a do tretice veľa absolútnych konín. Celkovo veľmi na efekt robené a aj to, čo bolo za hodinu a pol vybudované, spoľahlivo zabíja posledných 20 minút. Ako "konšpiračný dokument" sa mi viac páčil Loose Change...

profil / všechny komentáře uživatele Hellboy **

Pseudodokument. S některými výroky souhlasím, ale zpracování je neuvěřitelně tragické.

Hodnocení uživatelů:
Blizzard ****