Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (3 832)

plakát

Maturitní ročník (2022) 

Rebel Wilson nám předvedla, jak hezky zhubla a to je vše. Jinak se v postavě z kómatu po letech probuzené maturantky vyznačuje převážně dětinským chováním neodpovídajícím ani deklarovaným 17 rokům věku. Film je infantilní, spotřební a nepříliš zábavný.

plakát

Dovolená za trest (2014) 

USA mají pořád obří problém s rasismem a důkazem je mmj. i tenhle film. Nesourodá dvojice mírně upjaté ženy a protivného odpudivého chlápka se dá dohromady až na africké superluxusní dovolené a to za přispění Afričanů, kteří jsou buď slizce sexuchtiví, tupí nebo neschopní. Což má sloužit k obveselení publika a také ke spojení dvojice, která by v reálném životě měla od sebe zdrhat, jak nejrychleji by uměla. Film předkládá i takové atrakce, jako jsou například „echt domorodé tanečky“, které si pro zasmání zkouší i zpovykaní, luxusem zhýčkaní běloši, alias bílí massa páni a paní opečovávání černoškým osazenstvem hotelu. Místy je to až nechutné. SHRNUTÍ: Kterak si v Africe zahrát na plantážníky a ještě přitom sbalit bílého opruza/opruzu.

plakát

Twin Flames: Jak dát sektě kopačky (2023) (seriál) 

Teda, založit sektu, kde muži platí za sex, by nebyl až tak velký kumšt. Ale založit sektu, kde i ženy platí za to, že s nimi někdo spí, to už je vydařený podnikatelský kousek. Protože zakladatelé sekty tak kasírovali 2x – od mužů i od žen a ještě se mohli tvářit, že dělají něco bohulibého. ____  Morálně velmi pochybné a trestuhodné počínaní, podezřelé už od začátku, nalákalo dost lidí, kteří se zrovna nacházeli v rozkolísaném rozpoložení, a samozřejmě jim to místo očekávaného klidu přineslo jen další šrámy na duši. Nic nového, bohužel. Podvodníci vydávající se za spasitele opět jednou oholili hejly. ____ Dokument však není příliš tvůrčí, je to spíš prodloužená reportáž než nějaké nadčasovější zamyšlení. SHRNUTÍ: Jak si otevřít bordel s dvojnásobným ziskem.

plakát

Sexuální výchova - Série 4 (2023) (série) 

Obvykle nehodnotím jednotlivé řady, ale propad 4. série Sexuální výchovy oproti těm předchozím je tak markantní, že to jinak nejde. Místo jen lehce ztřeštěného a možná zhuštěného vyprávění o sexu mladých v době internetu, se ocitáme v jakémsi katalogu sexuálních odlišností, kdy jsou normální žáci na škole výjimkou a sexuálně odlišní žáci normou. Nedíváme se na jednotlivé příběhy ale na vzorové situace jak z výukového videa nějaké uvolněnější školy. Ještě horší je, že s postavami už se nedá ztotožnit, zastupují typy nebo sexuální odlišnosti, aniž by to hladce zapadalo do děje, spíš to působí násilně a nepřirozeně. Postava Otise byla ještě protivnější a sobečtější než v předchozích řadách. Celkově jsem měla pocit, jakoby všichni byli tak trochu ztracení a nevěděli, co hrát či proč. Dosledovala jsem jen proto, že jsem si řekla, že to dodívám. SHRNUTÍ: Když sexuální esprit vyprchá i u puberťáků.

plakát

Ridley Road (2021) (seriál) 

Ti, kteří se postarali o kostými a výpravu, by zasloužili nejvyšší filmová vyznamenání a čestné místo v muzeu Film a retro. Ti, kteří napsali scenář, by potřebovali absolovat školení Scenáristika pro začátečníky, třída pomalejších žáků. _____ Zatímco šaty, účesy, líčení i vybavení domácností omamuje autenticitou i lehce přiznanou hrou na retro, vyprávění se po úvodu začne stávat čím dál nesmyslnější, nelogičtější, je plné děr a nedotažeností a divák si musí říkat: Takhle by se normální lidi v nebezpečné situaci nikdy nechovali. ___ I když příběh prý vychází ze skutečnosti (všechna čest židovským infiltrátorům nacistického hnutí v poválečné (!) Anglii – kdo by si pomyslel, že s čerstvou vzpomínkou na německé V2 může vůbec vzniknout!), vytvořili z toho tak přemrštěnou, neschopnou a vyumělkovanou záležitost, že je mi líto, že nevznikl raději dokument, který by se držel faktů. SHRNUTÍ: Jak tlačit na pilu a zkazit příběh i skvělé kostýmy a výpravu.

plakát

Mumie (2017) 

Upřímně: to se nedalo. Letitý Tom Cruise se vydává za badass mladíka, co loví holky po tuctech a zároveň je hrdina největší, byť s rošťácky pokazeným charakterm. Trapné, podlézavé, klišovité a překradené z xfilmů. Nedodívala jsem.

plakát

Ztracené město (2022) 

Znalý divák si vzpomene na starší a mnohem lepší filmy, které tenhle snímek vykradl, ale i tak se sem tam podaří z omleté matérie vykřísnout nějaký drobný vtípek. Putování tuponě a indoorové spisovatelky džunglí sice není žádná velká zábava, a už vůbec ne žádná velká kinematografie, ale na volné odpoledne, když se člověku do ničeho nechce a nemá zájem se na film moc soustředit, to stačí. SHRNUTÍ: Honba za diamantem po letech, v hodně vyvařeném vydání.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Slušná únikovka. Disneyovská princezna se mění povahou i ohozem v Amazonku. Nadýchané šatičky si postupně ukrajuje a řeže, aby se z nich stala postapo róba. A utne i lokny, což my, ženy, prý děláváme,  když chceme vyjádřit změnu postoje. Ach, muži jsou někdy tak prostí,  když o nás mluví! ---- Ale Enola, sorry, Elodie, to prostě dala. Velmi povzbuzující příběh s mnoha drásavými scénami prchánim před smrtí, ať už v jakémkoliv smyslu. SHRNUTÍ: Když se princezna fakt naštve.

plakát

Vjeran Tomic: Pařížský spiderman (2023) odpad!

Chlápek, kterému se dá přičíst k dobru jen to, že nikomu neublížil, se kasá na kameru a hraje na diváky, že je úplný Robin Hood. K čemuž přizvukuji i policisté a několik obětí. Pravdou však je, co řekla jedna z oloupených: Je to jako znásilnění, ve svém bytě se už necítíte bezpečně, vzal mi pocit jistoty.------- Protože ten tupý machr není od toho, aby někoho soudil. Zvlášť,  že i když byl mrštný ve svalech, v oblastí mozku byl vyloženě podměrečný,  když člověk uváží, za kolik lup přeprodával. Proč měli autoři potřebu oslovovat zločince, fakt nechápu.

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Solidní pohrávání si s Poeovými povídkami, včetně hald krvavých a znetvořených těl, což jde akceptovat, protože Poe byl naturalistický. Ale taky uměl budovat atmosféru, a to se seriálu zoufale nedaří. Je natahovaný a velmi moralizující, v poslední epizodě až ve směšné míře. Přemíra vysvětlujících komentářů tomu pro mě ubrala jednu hvězdu. SHRNUTÍ: Jak se za pomoci starosvětských hororů vypořádat se zločiny současného farmaceutického průmyslu.