Reklama

Reklama

Dopis pro krále

(seriál)
  • Nizozemsko The Letter for the King (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Mladý chlapec musí doručit tajnou zprávu, na které závisí osud celého království. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku mírné zklamání. Trailer neskutečně vnadící a přesně nabízí, co bych od seriálu z rytířské historie očekával... ale co se nestalo... rázem je to toho dnes tak trapná a moderní záležitost, že svět leží ve skupině naprosto rozdílných teenagerů... Vlna, kterou spustilo dokonalé Stranger Things, se bohužel valí dál a nikdo to nedokáže zastavit... Klady... Efekty perfektní, nádherné exteriéry. Ty lesy, hory, paráda! Ale příběh? Jo, začalo to hodně dobře... troška magie, hrdina si na nic nehrál, to bylo sympatické... ale ostatní mladí xichty celkem nesnesitelné, inteligentní kůň, byť byl sebekrásnější, naprosto sundával úroveň ... smutné, hrozně moc. Protože to bylo drahé. Povedené kostýmy, nijak zvlášť originální příběh, ale měl svoje kouzlo. Ale to vše zašlapala ta dětská naivita až hloupost... a tolik mezer a klišé.... hrozná škoda, protože to mělo potenciál! ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl legrační zloděj per: "Je to takové hloupoučké." Naivní a téměř každým coulem klišoidní retro fantasy pohádka, která ve mně vyvolala hluboký sentimentální vzpomínky na (převážně) televizní fantasy tvorbu, na níž jsem vyrůstal. Je to špatný... ale nehorázně to baví. Baví to nehorázně příjemnou atmosférou, vizuálem a výpravou (což umocňuje hlavně Lotrovský prostředí), svěžíma a vesměs sympatickýma hercema, fajn hudbou, skvělou kamerou a hodně povedenýma šermířskýma soubojema (ač jich moc není). Dokonce to má pár vyloženě dobrých momentů (klášter na konci světa ad.). Jako odpočinková minisérie naprosto ideální. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Již s ohledem na rok vzniku předlohy je jasné, že toto není (a nemá být) zástupce novodobého přístupu k fantasy žánru. Ne, tohle je (a má být) černobílá pohádková naivní fantasy o partě děcek. Ano, je to do značné míry rytířská variace na Narnii (ne filmovou, ale tu seriálovou ze Studia Rosa) bez tradiční fantasy havěti a mluvící fauny. A ne, není na tom vůbec nic špatně. Pokud vám svého času sedly klasiky à la Willow, tak tohle je ze shodného ranku. V rámci necelých pěti hodin to nikdy neztrácí tempo (cenou za to je na hlavu postavená logika výskytu a přesouvání postav ve druhé polovině či finální díl, který působí jako sestříhaný ze dvou), děcka vesměs nejsou otravná, hlavní představitel je vyložený sympaťák, tvůrci se nebojí "lacině" využívat dechberoucích krás Nového Zélandu v exteriérech a tuzemských hradů v interiérech a... A vůbec, pokud chcete (až na jeden sympatický zvrat) přímočarou nenáročnou výpravnou dobrodružnou pohádku pro celou rodinu na jedno odpoledne, tak není třeba hledat dále. Pokud naopak hledáte "novou Hru o trůny/Zaklínače", tak hledejte dále. | S1: 4/5 | ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ve finále mnohem lepší, než bych na začátku čekal. Seriálu určitě prospěly nádherné, přírodní lokace a také na rozdíl třeba od Zaklínače působí Dopis pro krále malinko ucelenějším dojmem. To se týká obstojných efektů, vhodně vybraných mladých tváří a pak také naprosto dostačující délky, která nezadržitelně směřuje k předvídatelnému, ale za mě dobře natočenému konci. Jen mě trošku mrzí, že spousta známých, starších herců, zde dostala jen opravdu malé role, což mě mrzí asi nejvíc v případě "šíleného" mnicha v podání mého oblíbeného Kima Bodnii, jehož part na mě nechal zdaleka největší dojem. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 50 % Nakonec musím hodnotit méně, než bych si přál. Původní knižní předlohu jsem četl, ale už je tomu tak dávno, že si vůbec nic ze stránek knihy nepamatuji. Ale pochybuji, že je zcela totožná se seriálem. Nicméně, zpět k němu. Celému seriálu dominuje vizuál. Fakt dobře se na to kouká, příroda je dechberoucí, hrady, zámky, vesničky, loď - vše vymazlené. Mladí herci fajn, příběh trochu jednoduchý, ale věřím, že v knize funguje dobře. Možná mě zklamalo finále. Čekal jsem něco trochu vzrušujícího. A nekomentuji scénku u ohně, asi to prostě musí být všude, i takto násilně podané... Je to seriál pro diváky od 7 let, takže se dá čekat, že dalšího Zaklínače neuvidíme. Je to fajn, místy příjemně naivní, dobře se na to dívá. Nic víc, nic míň. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Minisérie se natáčela v České republice a na Novém Zélandu. (Yardak)
  • Napříč díly se objevuje řada českých historických památek. Jmenovitě hrady Pernštejn, Bouzov, Zvíkov, Křivoklát a Kost. Kromě toho filmaři natáčeli také hojně v přírodě Středočeského kraje. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama