Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Poslední recenze (107)

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Další ztráta, další zklamání. Bohužel. Když bylo oznámeno, co se chystá, ani jsem nehnul brvou. Nebylo proč. Měl jsem možnost vyvádět, shodit židli z posledního patra činžáku a pak hupsnout do letadla a napálit to Národního divadla, aby se neřeklo, že nejsem zapálený fanoušek umění a kultury, ale neudělal jsem ani prd. I prd by byl moc hezkou reakcí. Každopádně, bylo to tu, přišel den, kdy jsem dostal chuť. Ne tu velkou, takovou menší, jako kdybyste se vypravili na návštěvu k tetičce, co má hromadu koček a je slepá na jedno oko a zrovna se Vás chystá hostit. Ale chuť tu vážně byla. Film začal, osobně jsem moc rád, že už v úvodu dokázali tvůrci potěšit ty, kdo trpěli skepsí, takže se jim podařilo mě zklidnit, ale… to bylo vše. Ne, opravdu. Vážně. Bylo to vše. Nějakým způsobem to začalo, milý úvod a najednou nezajímavé postavy, které se dlouho neudrží a jsou nahrazeny, ale tam zase nefunguje chemie, jak by měla. A rozhodně už ani na mě nepůsobí to, co by zabralo před 5 – 10 lety. A Karen Gillan to nijak neusnadnila. Dobrá. Jsme ve hře. Doslova ve hře, opět a zase, nikdy jinak, kde se narychlo seznámíme s prostředím, postavami a vlastně tak nějak se vším. Až pak k závěru dochází k menším překvapením, která potěšila. Dobře, šance číslo dvě. Ale moc dobře to nefunguje. Přestože to má potenciál, vážně, ale hodně vážně, nic se tam neděje. A to mě vytáčí. Jsou tam momenty, při kterých jsem vyprskl smíchy, kdy jsem si říkal, že už se konečně všichni stmelili a předvedou na plný koule, co se sluší a patří. Nikde nic. Nebýt těch pár hezkých chvil, nostalgického úvodu a sekvencí, kde se člověk od plic párkrát zasměje, mé hodnocení by bylo někde jinde. Pravděpodobně u Johnsonovy karamelové prdel…ky. Slabá záležitost.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Tak tenhle film zklamat nemůže. Už nikdy ne. Opětovně jsem se k němu vrátil, když jsem viděl, že jsem mu nedal žádné hodnocení. No jo, to je pravda, jaké hodnocení mu mám dát? Jaké si zaslouží? Z mého hlediska, plný počet knedlíků. Osobně hrozně rád doháním staré záležitosti, vracím se zpět a pak zpátky, a zkouším a upřednostňuji to, co bylo, než to, co se chystá. A jedním z restů byl i tenhle film, neboť když jsem ho viděl poprvé, nemyslím si, nemám ten dojem, že bych si ho vychutnal, jak bych měl. Dnes je všechno jinak. Co se mi nelíbilo, zbožňuji a nacházím hodně krásy tam, kde ji nebylo vidět. Big Lebowski je právě ta dokonalá směs krás, které člověk musí milovat, pokud dokáže ocenit život takový, jaký je. A že je přesně jako tenhle film. Je o lidech, o jejich osudech, událostech, co jsou hodny převypravování a pohodě, humoru, tragédii. Tenhle snímek nelze nenávidět, pokud dokáže až nostalgicky zvednout náladu za každých okolností a zároveň luxusně pobavit a to kdykoli na něj dostaneme chuť.

plakát

(Ne)obyčejný kluk (2017) 

Wonder je přesně to, čemu by se dalo říkat – nádherně vypočítavá, na nervy dupající, na city brnkající mrcha. Prostě jednoduše, je to ten malý zmetek, co si uvědomuje, proč tu je a co s námi dělá a to je důvod, proč se mnohdy sami nenávidíme za to, co cítíme. Je to tak nádherně dojemné klišé, že nemohu reagovat JINAK, než dát nemožný plný počet z možného plného. Film, který mne zkrátka dokáže přinutit k pocitu horké, rozlévající se tekutiny okolo srdce, k soucitnému úsměvu a ku mně nesoucitným slzám, si to vyhřáté a slunečné místo prostě zaslouží. Neobyčejný malý Zázrak.

Poslední hodnocení (3 197)

Patient Zero (2018)

06.05.2019

Mrazivá pomsta (2019)

06.05.2019

Trojí hranice (2019)

05.05.2019

Legendy zločinu (2015)

05.05.2019

Noční jízda (2013)

05.05.2019

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

04.05.2019

Avengers: Endgame (2019)

30.04.2019

Hněv bojovníka (2013)

29.04.2019

Justice League vs. the Fatal Five (2019)

24.04.2019

Reklama

Poslední deníček (2)

Co (ne)Letí?

To, co obvykle dnes letí, letí i s tím, kdo se mi to snaží pouštět, tudíž si k zabydlování na této stránce dáme něco... lepšího.