Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Obsahy (22)

Kfulim

Kfulim (2015) (seriál)

Během tajné návštěvy Moskvy je přímo z hotelového pokoje unesen íránský ministr obrany. Média po celém světě zveřejnila videozáznam, na kterém je vidět průběh akce. Známá je i identita pěti únosců, pěti občanů státu Izrael, kteří mají dvojí občanství. Z akce je obviněn Mossad a všichni se logicky domnívají, že pět únosců je samozřejmě jeho agenty. Problémem však je, že oněch pět občanů vůbec o ničem neví a o své slavné akci se dozvídají z televize či od svých stejně překvapených rodin.

Sikkaek

Sikkaek (2007)

Dalo by se říci, že umění kuchařské je daleko náročnější než umění klasické. Každý „klasický“ umělecký obor se zaměřuje většinou jen na jeden z lidských smyslů. Mistr kuchař se musí připravit na posuzování a hodnocení svých děl hned několika receptory najednou. Příprava konzumovatelných artefaktů se však může proměnit i v adrenalinový sport, a to díky jejich tvorbě ze surovin, které mohou lidské smysly silně utlumit. Tohoto netradičního prožitku se bohužel dostane porotě při výběru nástupce mistra kuchaře pro nejlepší restauraci v Jižní Koreji. Jeden z kandidátů, Seong-Chan, je po neúspěšné přípravě jedovaté ryby profesionálně znemožněn a odchází do ústraní. Pěstuje na venkově zeleninu a vaří už jen pro svého dědečka a pár přátel. Ti ho chtějí dostat zpět k vaření a tak využijí jedinečné události, které prostě nemůže žádný korejský kuchař odolat. Do země se vrací z Japonska nůž, který patřil dvornímu kuchaři posledního korejského císaře. Soutěž v kuchařském umění má určit, kdo je hoden stát se jeho nástupcem a držitelem tohoto památného nože. Seong-Chan se tedy po dlouhém přemlouvání přihlásí, ale jen proto, že mezi mnoha soupeři bude i jeho bývalý protivník.

Případ Kim Bok-Nam

Případ Kim Bok-Nam (2010)

Málokteří lidé si uvědomí jak hluboko mohou zasáhnout do životů druhých svou apatií, sobeckostí a přehlížením. Thiller korejského režiséra Chul-soo Yanga vykresluje přetrvávající propastné rozdíly nejen v životní úrovni, ale především v myšlení a v uspořádání hierarchických vazeb mezi obyvateli velkoměst a zapadlých vesnic. Kamarádky z dětství, Hae-won a Bok-nam, jsou představitelkami oněch od sebe vzdálených světů. Svobodná, krásná, nezávislá ale velmi sobecká a bezcitná Hae-won přijíždí strávit dovolenou na ostrov, kam často jezdila v dětství za svými prarodiči. Svým „protipólem“, místní dívkou a kamarádkou z dětství Bok-nam vlastně opovrhuje. Nechápe, proč se nesnaží změnit svůj život vdané ženy a matky, která se však kromě manžela a své dcerky musí starat o zbytek vesnice, tvrdě pracovat na poli, starat se o včely a plnit i další nestandardní požadavky místních obyvatel. Bok-nam ale o lepším životě pro sebe a především pro svou dceru sní už dávno. Příjezd Hae-won v ní opět vzbudí naději na útěk z otrockého sevření. Bohužel, chování Hae-won není až tak propastně odlišné od chování „primitivních“ vesničanů.

Ssanghwajeom

Ssanghwajeom (2008)

Filmový příběh je inspirován skutečnou událostí ze sklonku vlády dynastie Koryjo. Tato dynastie vládla v Koreji v rozmezí let 918-1392 a dala této zemi její mezinárodní jméno. Ambiciózní král již nechce být bezmocným vazalem provincie Jü-an ovládané mongolskými nájezdníky. V době intrik je celkem prozíravé vycvičit oddanou královskou gardu, která slouží k jeho osobní ochraně nejen před vlastní nespokojenou šlechtou. Vztahy s Jü-anským vládcem se rychle zhoršují – všichni totiž očekávají zprávu o početí následníka trůnu královou manželkou, jü-anskou princeznou … . Král bez dědice je bezcenným artiklem a tak dvorské intriky podporované Jü-anem den ode dne sílí.

Beseuteuselleo

Beseuteuselleo (2010)

Spisovatelé to mají v dnešní době těžké. Dostat se na vrchol a napsat knihu, která se stane bestsellerem, to se nepodaří každému. Ještě těžší je však získanou pozici udržet a dalšími díly ji upevňovat. To se po dlouhou dobu daří mladé autorce Hee-Soo. Její čtvrtá kniha opět láme rekordy v prodejnosti a ona se těší nekonečné pozornosti médií. Ovšem během chvíle se stává nikoliv opěvovanou, ale zatracovanou ženou. Je totiž obviněna z plagiátorství. Její poslední kniha je velmi podobná rukopisu, který posuzovala jako členka poroty v soutěži mladých autorů. Hee-Soo se snaží získat zpět svou ztracenou reputaci a proto se po poradě se svým nakladatelem rozhodne napsat další knihu. Jako vhodné prostředí pro práci jí nakladatel nabídne pronájem opuštěné vily na venkově. Hee-Soo odjíždí se svou dcerkou. Po chvíli tápání v námětu nové knihy začíná sepisovat podivné příběhy, které její malé dceři vypráví jakási imaginární kamarádka. Kniha slaví nečekaný úspěch. Stejný příběh ale pomalu slovo od slova napsal před 10 lety jiný autor. Tentokrát se Hee-Soo rozhodne za každou cenu prokázat svoji nevinu, dokonce za cenu nejvyšší.

Euihyeongje

Euihyeongje (2010)

Hvězdné obsazení a oblíbené téma – tak by se dal stručně popsat film „The Secret Reunion“ uváděný též pod názvem „Blood Brothers“. Severokorejský tajný agent Ji-Won (Kang Dong-Won) přijíždí do Soulu, aby se připojil ke skupině, která má za úkol odstranit zrádce lidově demokratického režimu. O akci se však prostřednictvím svého informátora dozvědí i jejich jihokorejští protivníci. Agent NIS (National Intelligence Service) Han-kyu Lee (Song Kang-Ho) vede akci na vlastní pěst v zoufalé snaze zabránit vraždě a hlavně dopadnout obávaného severokorejského atentátníka s krycím jménem „Stín“. Severokorejcům se podaří jejich úkol splnit a ještě i z místa činu po divoké přestřelce zmizí jako „stín“. Agent Han-kyu Lee musí převzít odpovědnost za čtyři mrtvé agenty NIS a je nucen hledat si jinou práci. Praxi agenta se mu podaří uplatnit v miniagentuře, která hledá uprchlé manželky z chudých asijských zemí a vrací je zpět k jejich korejským manželům. Po šesti letech se za zvláštních okolností setkává opět s agentem druhé strany Ji-Wonem a možnost dopadení „Stína“ začíná být opět reálná.

Yongseoneun eupda

Yongseoneun eupda (2010)

V oblasti s minimální kriminalitou je u řeky nalezeno tělo mladé, krásné ženy s odřezanými končetinami. Takto závažný zločin přijíždí objasnit uznávaný soudní patolog profesor Kang. Vyšetřování neobvyklého případu je i výbornou příležitostí pro mladou ambiciózní policistku Min, Kangovu bývalou studentku, která je neustále podceňována svými staršími mužskými kolegy. Spolu s profesorem vytipují okruh možných pachatelů. Podezření směřuje k ekologickým aktivistům, kteří brání stavbě přehrady a tím i zničení okolní přírody. Přehrada však znamená ohrožení i pro místní rybáře. Po zadržení a výsleších hlavního podezřelého začíná mít Min pocit, že s profesorem Kangem, mužem kterého vždy obdivovala, není něco v pořádku.
Příběh vypovídá o věčném morálním dilematu, zda je oprávněné zachránit své blízké, když události s tím spojené mohou ublížit někomu jinému, byť nám vzdálenému. Některé činy projdou bez povšimnutí a upadnou v zapomnění, některé však mohou mít katastrofické následky.

Yeogogoidam 5 : dongbanjasal

Yeogogoidam 5 : dongbanjasal (2009)

Proč mladí lidé přemýšlejí o sebevraždě? Proč mladé a krásné dívky přemýšlejí o sebevraždě? Je lepší zemřít sám, nebo společně s nejlepšími přáteli? Čtyři studentky podepíší ve školním kostele vlastní krví testament o společné smrti. Chtějí zemřít ještě téže noci. Ale téže noci zemře jen jedna z nich, Eon-ju. Pouto stvrzené krví však nelze přerušit. Sliby musí být dodrženy a nezáleží na tom, za jakých podmínek.
Páté pokračování "Šeptajících chodeb" se opět odehrává ve školním prostředí, tentokrát v dívčí střední katolické škole. Ústředním tématem je velmi tenká hranice mezi láskou, přátelstvím a nenávistí.

Feng shui

Feng shui (2004)

Většina lidské populace si pod pojmem „mít štěstí“ představí splnění nějakého snu. Pořízení drahé věci, úspěchy v práci a mnoho dalších, v základu materiálních záležitostí. Obecně lidé touží po tom, co nemají. Štěstí je však pojem velmi relativní a často se jeho obsah mění dle různých životních situací. Joy Ramirez má štěstí, konečně se jí splnil sen. Odstěhovala se se svou rodinou do vlastního domu a nemusí dál snášet věčné invektivy od své tchyně. Jako potvrzení začátku šťastné éry najde na sedadle autobusu zvláštní zrcadlo s velkým dřevěným rámem, tzv. bakwu. Ta dle čínské tradice přináší svému majiteli štěstí. V rámci zachování rovnováhy dobra a zla ovšem bakwa skrývá i velké nebezpečí. Joy musí odhalit princip fungování čínského zrcadla a zabránit tak působení oné stinné stránky.

Hebi ni piasu

Hebi ni piasu (2008)

V roce 2003 vyšla prvotina tehdy dvacetileté japonské autorky Hitomi Kanehary „Hadi a náušnice“. Kniha měla obrovský úspěch jak u čtenářů (prodalo se přes milion výtisků), tak i u odborné veřejnosti (Akutagawa Prize). O pět let později byl podle této předlohy natočen stejnojmenný film. Zvláštní spojení dvou slov v názvu zcela vystihuje prostředí, ve kterém se pohybují hlavní hrdinové. Prostřednictvím filmu můžeme proniknout do tajů tetovacího a piercingového salónu a hlavně do životních příběhů tří mladých lidí, kteří se snaží o vyčlenění z konzumního stylu života. Oni do této společnosti prostě nepatří nejen svým vzhledem a názory, ale i jistými odlišnostmi v chování. Jedno ale zůstává stejné – nebezpečí milostného trojúhelníku. Devatenáctiletá hosteska Lui se v baru setká s punkerem Amou, který ji fascinuje svým vzhledem a hlavně zvláštním „hadím“ jazykem. Od prvního setkání se Lui stává posedlou touto úpravou a je ochotna podstoupit jakoukoliv bolest. Ama ji tedy zavede do tetovacího salónu svého přítele Shibi. Co všechno musí Lui udělat pro dosažení svého snu?

Bimil

Bimil (2000)

Zaměstnanec pojišťovací společnosti Ku-ho (Seung-woo Kim) je mužem, který dokáže milovat za celý svůj život jen jednu ženu. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy ho opustí jeho životní láska. Snahy kolegů z kanceláře o Ku-hoův nový začátek přicházejí vniveč. Jedné deštivé noci se však jeho život má změnit. Při návratu z karaoke baru srazí autem záhadnou dívku, stojící uprostřed silnice. Ku-ho dívku Mi-jo, která jako zázrakem nemá ani škrábnutí, odveze k sobě domů. Mi-jo však nemluví a trpí amnézií. Ku-ho si postupně uvědomuje hloubku svých citů k dospívající dívce; citů tak silných, že spolu začínají komunikovat prostřednictvím telepatie. Jejich vzájemné souznění má však i své stinné stránky.

Chawoo

Chawoo (2009)

Policista Kim Kang-su je převelen ze Soulu do klidné vesničky Sameri, která se pyšní hrdým titulem „Vesnice bez kriminality“. V době jeho příjezdu však obyvatelé nacházejí v okolí vsi části lidských těl, což je velmi nepříznivá zpráva pro vzkvétající turistický ruch. Z města přijíždí detektiv Shin, aby tyto záhadné vraždy vyšetřil. Po pitvě a konzultaci s místním zkušeným lovcem je jasné, že „vraha“ musí hledat v místních horách. Podezření na zvláštní mutaci zvířat mají i dva ekologové, kteří se již delší dobu snaží dokázat existenci lidožravých kanců. Nezbyde nic jiného než uspořádat lov a zničit kance dříve, než on zničí vesnici.

Inhyeongsa

Inhyeongsa (2004)

Mladá sochařka Hae-mi je pozvána k účasti na lákavém projektu Muzea panenek. Podle vybraných účastníků budou majitelkou muzea vyrobeny nové panenky pro expozici. Hae-mi se tak dostává do společnosti reklamního fotografa Charliho Honga, ztřeštěné studentky Lee Sun-young, introvertní spisovatelky Jung Young-ha a modela Lee Tae-seunga. Starý dům, ve kterém se sbírka paní Im nachází, je obklopen přímo pohádkovou přírodou. Hae-mi záhy zjistí, že v domě nejsou jen zaměstnanci muzea, ale i záhadná dívka v červených šatech Mi-na, která navíc tvrdí, že se spolu znají velmi dlouho. Vypadá to však, že Mi-na vidí jen ona a nikoliv ostatní „lidské modely“. A tak se začne dívčí sen o panence vyrobené podle tváře své majitelky měnit v noční můru. Mohou mít panenky duši? Ano, když o ně majitel dostatečně pečuje. Co když ale ne?

Jsem kyborg, ale to nevadí

Jsem kyborg, ale to nevadí (2006)

Při pracovní směně na montážní lince v továrně na rádia uslyší Young-goon hlas, který jí radí, jak sestrojit baterii pro dobití. Dívka uposlechne rady neznámého hlasu, dle návodu propojí své zápěstí s kabely baterie a zapojí se do zásuvky. Young-goon tak konečně získá dostatek energie k aktivaci své pravé podstaty - kyborga. Nadlidské schopnosti musí použít k záchraně své babičky, která byla odvezena do psychiatrické léčebny. Po ukončení „dobíjecího procesu“, tedy ve chvíli, kdy se Young-goon probere z bezvědomí po zásahu elektrickým proudem, zjistí, že byla odvezena do téhož ústavu pro duševně choré. Soustředí se tedy na svůj úkol – likvidaci personálu léčebny a záchranu babičky. Lékaři jí však do cesty kladou velké překážky jako například povinnost jíst, hrozí jí tedy nebezpečí poškození robotického zařízení. Naštěstí pro ni jeden z pacientů, Park Il soon, vyrobí přístroj k přeměně jídla na elektrickou energii a Young-goon může najít svůj pravý smysl života.

Riaru onigokko

Riaru onigokko (2008)

Veřejnost je šokována záhadnou sérií úmrtí, které jsou většinou klasifikovány jako sebevraždy. Oběti nemají zdánlivě nic společného kromě v Japonsku celkem běžného příjmení Sato. Vysvětlení těchto událostí nedobrovolně odhalí středoškolský student Tsubasa Sato, který se při útěku před spolužáky ocitne v paralelním světě. Světě, kde se diktátor s neomezenou mocí baví zvrácenou hrou, při které jsou loveni právě obyvatelé s příjmením Sato. Oba světy jsou však natolik propojené, že hra o život začíná i pro Tsubasa.

2022 Suenami Wanhloksanghaan

2022 Suenami Wanhloksanghaan (2009)

17 let po ničivé katastrofě zaznamenávají přístroje v thajském centru pro výzkum tsunami varovné údaje. Vedoucí centra doktor Siam okamžitě informuje premiéra Traipopa o nezbytnosti evakuace obyvatelstva z ohrožených oblastí. Premiéra však čeká nejen boj s přírodními živly, ale i se zkorumpovanými vládními politiky.

2009 Loseuteu maemorijeu

2009 Loseuteu maemorijeu (2002)

26. 10. 1909, železniční stanice Charbin. Korejský patriot Choong-kun Ahn se neúspěšně pokusí o atentát na japonského politika lta Hirobumiho. Následuje japonská okupace Korejského poloostrova. Japonsko a USA se stávají vítězi 2. světové války po svržení atomové bomby na Berlín. Korea je již dlouhou dobu nedílnou součástí japonského impéria ke spokojenosti všech obyvatel. I přesto však v 21. století existuje teroristická skupina "Hurei-Sen-Jin" bojující za nezávislost Koreje. Jejich sebevražedné mise zaujmou dvojici vyšetřovatelů JBI (japonská obdoba FBI) a to především detektiva Sakamota. Veškeré indicie vedou k na první pohled nesmyslné spojitosti odbojové skupiny a mocné japonské Inoueovy nadace, která spravuje artefakty nejen z korejských dějin. Nikdo z JBI ale nemá zájem tento případ dále řešit a tak je detektiv Sakamoto eliminován.

Yeogo goedam 4 : moksori

Yeogo goedam 4 : moksori (2005)

Studentka Young-eon se ráno probudí v hudební učebně po přímo hororovém snu, ve kterém jí záhadná postava prořízne hrdlo listem z partitury. Ranní slunce jí však přesvědčí, že všechno byl opravdu jen sen. O to větší děs je pro ni zjištění, že jí nikdo ze spolužaček nevidí a neslyší, dokonce ani oblíbená učitelka hudby. Jediným poutem s reálným světem je tak pro ni nejlepší kamarádka Sun-min, která díky jejich přátelskému poutu dokáže po čase naslouchat Young-eoninu hlasu. Nikdo nechápe důvod smrti hudebně nadané a oblíbené dívky, proto se mezi spolužačkami začínají šířit zvěsti o více než přátelském vztahu mezi Young-eon a učitelkou hudby, zvláště poté, co učitelka spáchá sebevraždu. Sun-min tak na žádost své mrtvé kamarádky musí najít pravou příčinu těchto událostí.

Gosa: pieui joonggangosa

Gosa: pieui joonggangosa (2008)

Studenti druhého stupně střední školy se připravují na zkoušky, na základě kterých bude vybráno 20 nejlepších do speciální třídy. Poslední den testů však musí být jeden ze studentů pro špatný psychický stav odvezen do nemocnice. Po zveřejnění výsledků záhadně zmizí Hye-yeong, jedna ze studentek, která se dostala do elitní dvacítky. Zvuk školního zvonku v podobě Beethovenovy skladby „Pro Elišku" zahajuje test - test, na kterém závisí životy postupně mizejících studentů. Ten, komu patří záhadný hlas ze školního rozhlasu, odřízne dvacítku teenagerů včetně tří učitelů od vnějšího světa a pokud není včas vyřešeno jím uložené zadání, začíná teror.

Eoneunnal kabjagi cheotbeonjjae iyagi - Iwol isibguil

Eoneunnal kabjagi cheotbeonjjae iyagi - Iwol isibguil (2006)

Ji-yeon (Eun-hyeon Park) je mladá dívka, která pracuje jako noční výběrčí mýtného na dálnici. Při jedné směně dojde na mýtnici k výpadku elektrického proudu a Ji-yeon musí odbavit přijíždějící auto jen za svitu baterky. Nevzhledná ruka jí podá zkrvavený lístek. Druhý den se na mýtnici objeví dva policejní důstojníci, kteří vyšetřují vraždu výběrčího na jiném úseku dálnice. Ji-yeon jim ochotně sdělí vše, co se oné noci stalo a se svými zážitky se svěří i kolegyni z práce Jong-sook. Tak jí vystraší událostí z 29. února před dvanácti lety, kdy při havárii vězeňského transportu u mýtné brány uhořela několikanásobná vražedkyně. Její ostatky se však nikdy nenašly. Vraždy na dálnici pokračují a v ono osudné datum 29. 2. je zabita i Jong-sook. Policie se začíná obávat o život Ji-yeon a proto je i v práci hlídána vyšetřujícími policejními důstojníky.

Reklama