Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Recenze (4 205)

plakát

Oni 2: Noční kořist (2018) 

Neurážející slasherová jednohubka tak akorát před spaním... Vážně mi chybí další FILMOVEJ Vřískot!

plakát

Země policajtů (1997) 

Celkem drsnej thriller se sice poměrně béčkovým příběhem, ale zato plnej zkorumpovanejch policajtů a frajerskejch scének s hodnýma poldama, který se proti nim snažej bojovat. Navíc to má tak perfektní casting, že jsem si užíval každou minutu. James Mangold dál mění žánry častějc než ponožky, a je sakra velká zábava jeho režijní řádění sledovat.

plakát

Narušení (1999) 

Člověk teď má normálně chuť strávit dobrovolnej tejden s těmahle holkama v dívčím křídle, aneb slovy místní ošetřovatelky "v pětihvězdičkovém hotelu mezi blázinci". Dal bych si nášup, něco jako crossover s týpkama z Přeletu nad kukaččím hnízdem.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Film minulýho roku. Stopadesátiminutovej šíleně napínavej manuál k tomu, jak namísto utápění se v plačtivý krizi středního věku dosáhnout zcela nový úrovně ryzího mužství.

plakát

The Mandalorian - Season 1 (2019) (série) 

Trochu jiný, westernovější pohled na nejpopulárnější vesmírnou ságu v dějinách galaxie, který nám mimo jiné dal asi nejlepší triky v televizní tvorbě, epickou první a závěrečnou epizodu, a hlavně dva důležité poznatky: že Bryce Dallas Howard by už nikdy neměla sednout do režisérské sesle, a taky že Disneyho marketing může výjimečně totálně vyhořet, a to v případě, když není pár týdnů před Vánoci schopný dodat baby Yodu do obchodních řetězců po celém světě. Ať žijí tvůrci Iron Mana jedničky a Thora trojky!!

plakát

Pokoj (2019) 

Tak tomu říkám za málo peněz zatraceně hodně kvalitní muziky. Tohle muselo stát na dnešní poměry doslova pakatel, a skrývá se v tom tolik srandy! Doporučuji nic nezjišťovat, sehnat a pouštět.

plakát

Ad Astra (2019) 

Dovolím si citovat repliku z Muže z oceli, která sem padne jak ulitá: "Ty jsi odpověď, synu. Ty jsi odpověď na otázku, jestli jsme ve vesmíru sami..." Další film Jamese Graye, další maximální hodnocení. Ad Astra je výjimečný sci-fi snímek, a opět jeden z nemnoha pomníků žánru samotnému, protože tak krystalicky čisté vesmírné dobrodružství už se dnes vídá jen na stránkách 60 let starých knih těch největších klasiků mezihvězdné literatury. Jinak bych na základě nejen zdejších komentářů rozhodně nečekal, že to celé bude mít tak strhující průběh, kdy jedna infarktová situace střídá druhou, a na oddech v podstatě není čas. Sunshine a Gravitace spolu měli dítě, a výsledek se na filmových databázích pohybuje v modrejch číslech, tomu říkám ignorace.

plakát

Co by kdyby (2014) 

Je to divnej feel-good film, páč jsou v něm divný postavy a ještě divnější situace a dialogy, ale musim říct, že jakmile jsem se na tuhle cáklou rodinku po půlhodině konečně naladil, byla to celkem zábava. I to loučení pak na konci docela zabolelo, dalších dvacet minut bych ještě klidně zkousnul. Myslim, že se v tom uvidí skoro každej, minimálně teda v některým vzorci chování jedný z postav anebo v jejím smýšlení... Jo a s Adamem Driverem chci po tomhle filmu už konečně na pivo, ten chlap je neskutečnej sympaťák!

plakát

Maják (2019) 

Zklamání. Eggers se utopil v líbivých a tajemných obrazech, které možná lahodí oku a budí napjatá očekávání, ale naneštěstí vedou odněkud nikam. A to až do takového extrému, že si z nich mám chuť výplachnout mozek kořalkou. Pečlivě budovaná a nezaměnitelná atmosféra (z rukou bezesporu talentovaného režiséra) tentokrát ústí do sebemrskačského prázdna, ve kterém by se ztratil i sám Lovecraft. Čarodějnici miluju, Maják mě ale svým nabubřelým artem umořil k divácké rozčarovanosti.