Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

dopita 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší film Shawna Levyho, což ale neznamená, že je to dobrej film. Pouze ucházející. Z herců stojí za zmínku Jason Bateman (kterýho jinak vůbec nemám rád) a Tina Feyová. Jane Fondová je trestuhodně upozaděná, podobně jako Rose Byrneová. Je to solidni oddechovka, která by mohla bejt v rukou někoho schopnějšího mnohem, mnohem lepší. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Ak som si niektorý film schopný pozrieť viackrát do roka, tak TIWILU. A zakaždým v ňom objavím úplne inú dimenziu, iný rozmer. Scény, ktoré ma kedysi dojímali, ma pri novom pozretí rozosmejú a naopak.  NIe je dokonalý, ale to nie je ani život, (rodinné) vzťahy, ktoré dokumentuje. Herecky srdcovka, Adam Driver rulezzzzzzz. 4ever. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

This Is Where I Leave You je jedním z těch veskrze obyčejných filmů, které vycházejí se železnou pravidelností jednou nebo dvakrát ročně, ale s tou samou pravidelností dokážou i uhranout: prvotřídně obsazená a produkovaná hořkosladká komedie o rodinných trablech s dokonale sympatickými postavami, koňskou dávkou nostalgie, zdravou špetkou humoru i patosu a s melancholickým hudebním podkresem navíc. Prostě sladkobol jako vyšitý. Ale pokud je vše zmíněné natočené s citem, nemá cenu odolávat. Obzvlášť když příslib hereckého koncertu naplňuje beze zbytku. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Celkem milá, místy trapná, komedie o americké rodině, která má trochu problémy s emocemi. Hlavní postava Jasona Batemana je sympaticky civilní, ale chybí další postavy, které by film oživily. Jane Fonda mi naopak vůbec neseděla a její přehrávání mě spíš rozčilovalo. Ale ve výsledku je to film, který neurazí, ačkoliv na něj velmi rychle zapomenete. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film vznikol na motívy rovnomennej knižnej predlohy spisovateľa Jonathana Troppera, ktorý k filmu napísal scenár. Na plný počet to nie je, aj keď film odsýpa. Môj prvý názor na tento film som si ľahko poopravil po druhom zhliadnutí. Možno je to trochu nudný príbeh, ktorý nás prevedie siedmimi dňami, ktoré spoločne strávi rodina po smrti otca, ale ..Na ľahko komediálnom pozadí sa rozohrá mozaika súrodeneckých vzťahov a ich matky, ktorú výborne zahrala Jane "Frnda", takže som sa nakoniec nerád lúčil, keď sa všetci rozišli do svojich životov a za svojimi osudy, pretože ma do svojej rodiny tak trochu vtiahli. A hudba v tomto snímku je úplne skvelá. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)
  • V knižní předloze od Jonathana Troppera vzpomíná Judd (ve filmu ho hraje Jason Bateman) na moment, kdy viděl svoji matku cvičit podle videí s herečkou Jane Fondou a při tom jí řekl, že je hezčí než Jane Fonda. Ve filmu si pak ironií osudu zahrála  postavu Juddovy matky právě zmíněná herečka. (hansel97)

Reklama

Reklama