Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Skvělý snímek Roberta Zemeckise mě dostal.Doslova jsem hltal Forrestovu pouť životem a žasnul, jak Tom Hanks doslova zářil v roli chlapce, který sice nebyl žádný genius, ale srdce měl na pravém místě.Jak bylo řečeno:pro hlupáka, každý hlupák:-).Příběh pohladí na duší, je v něm spousta vtipných scén, ale i vážných.Nádherná hudba navíc přidala na atmosféře, takže ani moje oko nezůstalo suché.Jeden z nejlepších filmů co jsem viděl.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Brilantní dílo.Takovému filmu se nedá naprosto nic vytknout.Má všechno co by měl vynikající film mít a právem je tak hodnocen jako jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší.Poprvé jsem ho viděl už hodně dávno a už tehdy mě upoutal.Tim Robbins ve své životní roli a další nezapomenutelné herecké výkony jsou zárukou, že se prostě tento film bude líbit snad úplně každému.A nic na tom nemění ani fakt, že se odehrává ve vězeňském prostředí.5 totálních hvězdiček.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Hmm,tak z takového filmu opravdu máme radost.Herci a dialogy..to je největší síla, která válcuje vše ostatní.Nezapomenutelné hlášky, bizarní situace a specifický humor.Navíc film je natočený netradičně a vyšperkovaný skvělým střihem. Co víc si opravdový fanoušek filmu může přát?Snad jen skvělý soundtrack?Jenže ten je přímo geniální.Hmm, tak to už je něco.

Americká krása

Americká krása (1999)

Americká krása je i filmová krása.Skvěle natočený film s velmi suchým humorem a prvotřídním výkonem K.Spaceyho.Ve svém nitru film skrývá jakousi satiru na americkou společnost, ale spíš jsem ho vnímal jako film o člověku, který chce odbočit ze svého přímočarého, nudného života.A protože to dělá naprosto jedinečným způsobem, tak za to mu patří obdiv.Jeden z mála filmů, kde je dobrý i český dabing.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

"Dude" Lebowski je prostě cool.Na nic si nehraje, život nezaměstnaného pobudy si řádně užívá a má dost času na přemýšlení, kouření trávy, relaxující koupele a samozřejmě bowling.Jednou ale přijde den, kdy se události dají do běhu a i on se musí vytrhnout ze svého všedního života a spolu se svými divnými přáteli zažívá zajímavé situace.Bratři Coeni výborně vyšperkovali tuto komedii skvělým humorem a výtečnými herci.Některé scény jsou doslova nezapomenutelné a tento film je pro opravdové filmové "fajnšmekry".

Na dotek

Na dotek (2004)

Film rozervaný jako život samotný.Ukazuje jak jsou vztahy pomíjivé a kde je láska, vzápětí nemusí být nic.Přesně jako ve skutečném světě.Tento film není jen "film", ale přehlídka vyjímečných hereckých výkonů, že z plátna člověk ani neodtrhne oči.Může někdo nepropadnout charismatu Natalie Portman?Asi těžko.Dialogy ostré jako břitva, přirození herci (až na J.Roberts) a velká dávka emocí.Víc nepotřebuji.

Matrix

Matrix (1999)

Tímto filmem dostal scifi žánr nový rozměr.Scifi filmy by se měly posuzovat jako období před a po Matrixu.Těžko by člověk hledal chyby.Nápad, choreografie, spád, atmosféra, hudba to vše dělají z Matrixu doslova akční bombu."Jen to cítíš. Cítils to celý svůj život, se světem se něco děje. Ty nevíš, co to je, ale máš to v sobě, jako střepinu v mozku. Je to k zbláznění. A tenhle pocit tě dovedl ke mně. … Tak už víš, o čem mluvím"?...........kdo by si však ale vzal tu červenou pilulku?

Procitnutí v Garden State

Procitnutí v Garden State (2004)

Tady není třeba moc dlouhého komentáře.Pozvolný příběh, kdy se hrdina vrací do svého rodiště a potkává staré přátele a poznává i jednu zajímavou slečnu...Vynikající film s nádhernou Natalie Portman dokáže v člověku zůstat pěkně dlouho.A to je dobře.

Vanilkové nebe

Vanilkové nebe (2001)

Tento film mě ve své době neuvěřitelně zaujal.Ne pro skvělé herecké obsazení, jelikož většina těchto herců nepatří mezi mé nejoblíbenější, ale pro velmi zajímavý příběh, který je na hraně reality a scifi.Viděl jsem ho několikrát a nikdy se mi dostatečně neokoukal.Malinko celkovému dojmu kazí to, že režisér velmi dobře příběh proplétá a zamotává, ale potom se vše na konci vehementně snaží uvést na pravou míru, i tak se však jedná o nadprůměrný snímek.Jednu celou hvězdičku bych věnoval skvělému soundtracku.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Tarantino opět oprášil své umění dialogů a naservíroval ho do napětím napěchovaného filmu o chlápcích co zabíjejí "nácky".A opravdu se mu vše povedlo znamenitě.Pittův tupý výraz a výborný přízvuk baví diváky a hlavně film stojí na výborných a napínavých dialozích, které člověk sleduje se zatajeným dechem.Úvodní scéna, nebo scéna v hospodě je toho důkazem.Nechybí zde ani drsná podívaná a řež tak jak jsme na to u Tarantinových filmů zvyklí.Prostě parádní film se vším všudy, opravdu jsem z něho nadšen- jednoznačně film roku.