Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (10)

plakát

Spectre (2015) 

Klišé na klišé, neuvěřitelné že ani Bondovský přestřel tomu nepomůže, hlavně protože tomu chybí vtip a aspoň trochu originální scénář. Jenom to vrší scény za sebe, vykrádá předešlé bondovky. Jediný co se dá považovat za povedené je otvírák v mexiku, ale i ten nemá ten pravý nádech.

plakát

Sword of Vengeance (2015) 

Scénář neexistuje. Příběh na jednu stránku, když se rozepíšete roztáhnutý na hodinu a půl. Bahno, mlha, šeď. Jedinej, kdo aspoň trochu hraje je roden a ten je tam jen chvíli. Není to ani komedie, na akčňák je to moc pomalý a přemíra zpomalovaček nepomáhá. Pokud si během bitvi stihnete vyčistit zuby a armáda pořád běží a umírá pod šípy a za celou dobu nedoběhne ani k prvnímu nepříteli, tak je něco špatně.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Jako bavil jsem se. Logický přesšlapy, no to nejsou přešlapy, ale pády na držku mě štvaly. Ale zase si to na nic nehraje, vizuálně je to udělaný dobře, pár vtipných hlášek a scén to má taky, akce funguje perfektně. Rozhodoval jsem se mezi 3 a 4, ale za to, že jsem se bavil 5.

plakát

The Lords of Salem (2012) 

Jako moc nevím co říct, nuda. Vleče se to, vleče se to, vleče se to. Nuda, nahý starý báby, jakási parodie na démona s chapadlama jak z hentai porna. Neočekával jsem třeskutou zábavu a jednoduchý horror, ale tohle prostě nemá nic.

plakát

Ospalá díra (2013) (seriál) 

Dobře fungující koukatelný seriál. Nějáké to klišé a nádherná postava Ichaboda Crana navrch.

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Předvídatelné a plné klišé. Fantasy v reálném světě šmrcnuté červenou knihovnou. Akce vcelku funguje s grafickým stvárněním démonů si někdo pohrál a dobře. Pár lekaček, ale žádný překvapivý zvrat. Všechny i ty nejmenší byly avizovány tak dlouho dopředu až to hezké není. Potenciál by byl, ale není zrovna využitý.

plakát

Jedna mezi oči (2012) 

Přímočarý, předvídatelný, na nic si nehrající. Stallon cedí hlášky mezi zubama, nepokouší se hrát nic co by neměl nacvičený z jiných filmů. Začátek jde rychle, střed odsejpá, finální souboj taky ujde. Žádné nečekané věci, zároveň nic úplně nereálnýho, prostě to jde. Dobrý vypatlávadlo k pivku po těžkým dni.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Za 70 milionů dolarů bych čekal něco lepšího. Patos až na půdu, úvodní bitva o bílí dům sice dobře vymyšlená, ale opět zklamává v detailech. Už jenom absence vest u tajný služby, naprostá chaotičnost jejich obrany, když jsou to většinou všechno bývalí vojáci, totální kravina co se vzdušný obrany týče. Protivzdušná obrana Washingtonu není schopná sestřelit jeden nákladní letoun, ale jedna pokročilá verze Phalanxu sundá všechny vrtulníky? Ale tak já vím, že po akčním filmu nesmím chtít moc reálnosti, ale tak sakra aspoň trochu, když už tomu chybí nadhled a vtip. O reálnosti celého Cerberus systému nemluvě, určitě by to nešlo vypnout z AirForce One? Ale začátek docela ušel, pak se to bez špetky vtipu a zvratu vleklo až do nutného finále. Tak si to shrňme, zápletka postavená nereálně, patosu tuna, absence vtipu, v podstatě nic nepředvídatelného se nestalo. Ne znova bych to fakt vidět nechtěl.

plakát

Naboř a ujeď (2012) 

Akčně romantická komedie, která se nesnaží si hrát na velký film, podle mě se nemůže ani brát moc vážně, naprosto krásně karikovaný charaktery postav. Zábavný, krásně ad absurdum dotahovaný stereotypy od rasismu, homofobie, homosexuality, romantiky, debility ex přítele, prostě někde na pomezí komedie a parodie na spoustu věcí. Když nebudete čekat veledílo, ale zábavnou záležitost, zklamání to nebude.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Vizuálně dobré, holky pěkný, muzika parádní. Snyder umí grafiku a hudbu. Co mu evidentně nejde je scénář. Až překvapivě mě to nezaujalo. Prostě tomu něco chybí. DOtaženější Burtonovský karikatury, možná by neškodila trocha opravdu sexy scén. Prostě na to, jak to bylo audiovizuálně fajn, tak mi to nesedlo.