Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 2
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 2

Recenze (208)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

"Je to víc celovečerní film než seriál," my ass. Koukat se na pilot dá, ale o žádnou pecku nejde a hodnocení tady je silně nadnesené. Osobně se svými hvězdičkami počkám na další díly a teprve uvidím, jestli mě tahle série chytne. Zatím jsem spíše zklamaný, že z tématiky Wiseman nevytřískal víc. Aspoň vyšší rating, a tedy nějakou krev a sprosté slovo. Sleepy Hollow tak působí spíš jako Buffy. A nejsem z toho moc šťastný. | Druhá epizoda potvrdila, že jde jen o další věc typu monster of the week. Sleepy Hollow ale není tak hororová jako Supernatural, ani tak vtipná jako Grimm. Dlouhodobá zápletka se čtyřmi jezdci apokalypsy mi navíc přijde jako směšně naroubované klišé. Pilot je překombinovaný, ale aspoň má bezhlavého rytíře s automatickou puškou. První regulérní díl je, přitom jak rychle skončí, paradoxně dost nuda. Fakt nedokážu pochopit, co Kurtzman s Orcim v práci dělají, protože psaní kvalitního scénáře se to určitě týkat nebude. A jen mimochodem, zajímalo by mě, jestli ten historický rádoby vtípek byl úmyslný. Bůhvíco bych na to nevsadil. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se k zhlédnutí Sleepy Hollow nemohl donutit a nyní je za mnou celá první série. Tajemné fantasy podpořené zajímavým příběhem a skvělou hereckou dvojkou Tom a Nicole které mě zatím baví a rozhodně se plánují mrknu na další sérii. ----- 1série.4/5 -- 2série.4/5 -- 3série.4/5 - IMDb - 7/10 ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byla skeptická k americkému pojetí apokalypsy, ale časem jsem propadla kouzlu tohoto seriálu. Chválím netradiční záběry kamery a hlavně Toma Misona, který je jako Ichabod neskutečný sympaťák a už jen on samotný se svým skvostným akcentem je dobrým důvodem, proč se na Sleepy Hollow dívat. Doufejme, že se časem nestane jediným důvodem. ()

šarka 

všechny recenze uživatele

Je tam napatlané páté přes deváté všechno, na co si jen člověk vzpomene tak, že to prostě ani nedává smysl, po dvou-třech dílech začne být všechno hodně předvídatelné...napříkladmoralizující a citově vydírající pětiminutové projevy Abbie nebo to, jak si Ichabod vždycky na něco vzpomene a jak každý prastarý krám se nachází půl hodiny od Sleepy Hollow...možná proto mě to ani neděsilo. No, a když to pořádně nevyděsí ani mě, tak je určtě něco špatně. Takže jedna hvězdička za to, že znám i mnoem horší seriály a na tenhle se aspoň příjemně dívalo během chřipky. Druhá za Ichaboda, který je prostě fešák a jehož boj s vymoženostmi moderní doby byl neskutečně zábavný a skutečně se povedl. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl v traileru bezhlavého jezdce s kulometem, začal jsem mít hodně velké obavy, co se z toho vyklube. A vyklubala se z toho velmi slušná fantasy podívaná se sympatickou ústřední dvojící, mezi níž skvěle funguje chemie, taktéž poctivě budovaná mytologie se velkým plus, stejně jako trefný humor. 9/10 ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)
  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama