Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (1 511)

plakát

To, co dýchám (2007) 

Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. S velkými písmeny jsou to hlavní postavy tohoto prolnutého čtyřpříběhu. Štěstí a Požitek zahynou kulkou, Žal a Láska přežijí. Dokonce Žal Lásce pomůže transfůzí své vzácné krve. Je to film o osudu a náhodě. Jak to tak chodí.

plakát

Radio (2003) 

Možná trochu rozporuplný film, kde člověk tu skutečnost vnímá, zvláště když v závěru jsou skutečné osoby promítnuty. Na druhu stranu, je to poměrně povrchní a schematické. Kouč se dceři přizná o svých pohnutkách k tomu, aby Rádia podporoval. Ale tak nějak tomu člověk moc nevěří. Jinak je to ale koukatelný film. Zajímavé že hlavní hrdina Cuba Gooding Jr. obdržel Golden Raspberry Awards (Razzies) 2003 (Nejhorší herec). a to má Oskara za Jerryho Maguira.

plakát

Vincent jede k moři (2010) 

Nejprve jsem viděl remake z roku 2014 (OUTsideři). Má 76%, čili v podstatě to samé, jako tento. Toje i můj názor. Na příběhu se nedá nic měnit, ztratil by smysl. Rozdílné detaily typu zahozené klíče do potoka/louky , na kterou horu uprchlíci vylezou či fakt, že jedou k moři v tuzemsku/do zahraničí, to není pro děj vůbec podstatné. Herci trochu vyznívají ve prospěch americké verze, i když i tady jsou skvělí, hlavně Karoline Herfurth v roli Marie. Ta jistě před natáčením musela hubnout, stejně jako Zoe Kravitz. Obě jsou kost a kůže. Jak jinak, když je postihla anorexie.

plakát

Útěk ze Sibiře (2010) 

Napodruhé mě to víc zaujalo. Trochu škoda, že zpočátku nebyly titulky, ruštinu ještě chytám, ale polštinu už tolik ne. Příběh je uvěřitelný, i když ze zajímavostí vyplývá spousta pochybností o věrohodnosti. Herci jsou výborní  Jim Sturgess, známí : Colin Farrell, Ed Harris, Saoirse Ronan , i neznámí Alexandru Potocean, Gustaf Skarsgård, Sebastian Urzendowsky, Dragoș Bucur. A režisrét Peter Weir je extratřída, viz jeho "bodování" tady na ČSFD. ZAjímalo by mne, proč od roku 2010 nic nenatočil.

plakát

Záhadná bouře (2018) 

Druhou půlku filmu jsem prospal, neboť jsem se vrátil z pálení čarodějnic, kde jsem konzumoval alkoholické nápoje. Takže dnes jsem si to zopakoval, protože mi vrtala hlavou řada věcí, například, jak to dopadne. Bylo to dobré rozhodnutí, za střízliva jsem poměrně zcela pochopil, o čem to je. Někdo připomíná Frekvenci s Denisem Quidem. Ano je to podobné, jen místo vysílačky je hlavním médiem televize a videokamera z roku 1989. Člověk může přemýšlet co řekl sám sobě, čili dospělý muž chlapci z roku 1989. Třeba "ne aby tě napadlo teď někam jít.  Třeba "Zůstaň doma a čekej na mámu, až se vrátí z práce." Adrianu Ugarte jsem viděl ve druhém filmu (první je Almodóvarova Juliette). Je hezká a hlavně skvělá herečka. Nic dalšího zajímavého však v její filmografii nevidím.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Dost dobrá skvadra. Hodně známých a hlavně dobrých herců. Příběh je inspirován skutečností, jak se píše v úvodu. Nikoliv tedy "podle" , na odlišnosti upozorňují některé ze zajímavostí. Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory.

plakát

Hra pro čtyři (2007) 

Dobrá odpočinkovka na 3,5*, 70% Dobrá(a hezká) je Alice Taglioni v roli Carole. Pointa se dala čekat, ale to bude v autě, jako opačná dvojice na začátku, to jsem věru nečekal.

plakát

Noe (2014) 

"A vy neznáte Noa ? Nee" praví klasik, tedy klasici Werich s Horníčkem. Čili tenhle film neznat, nic se neděje. Nebo max. jednou. Uvítal bych, když už, více dle Bible a méně fantasy. Přiletěla holubice, snítku nesla, tak nějak. Já mám kocábku náram náramnou.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Poměrně slušná komedie, 70% sedí, 3,5*. Je tu sice spousta ptákovin, ale v podobných filmech povolená. Člověk to nesmí brát vážně. Nejlepší je učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová - Princezna Huspopaska z mé oblíbené série německých pohádek, které vysílá Nova).

plakát

To jsem já, Margaret! (2023) 

3,5* , 70% sedí. Sice je to pro ženský o holkách, ale proč se na to nekouknout, i chlapi mají své dny.

Časové pásmo bylo změněno