Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (1 506)

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Dost dobrá skvadra. Hodně známých a hlavně dobrých herců. Příběh je inspirován skutečností, jak se píše v úvodu. Nikoliv tedy "podle" , na odlišnosti upozorňují některé ze zajímavostí. Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory.

plakát

Hra pro čtyři (2007) 

Dobrá odpočinkovka na 3,5*, 70% Dobrá(a hezká) je Alice Taglioni v roli Carole. Pointa se dala čekat, ale to bude v autě, jako opačná dvojice na začátku, to jsem věru nečekal.

plakát

Noe (2014) 

"A vy neznáte Noa ? Nee" praví klasik, tedy klasici Werich s Horníčkem. Čili tenhle film neznat, nic se neděje. Nebo max. jednou. Uvítal bych, když už, více dle Bible a méně fantasy. Přiletěla holubice, snítku nesla, tak nějak. Já mám kocábku náram náramnou.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Poměrně slušná komedie, 70% sedí, 3,5*. Je tu sice spousta ptákovin, ale v podobných filmech povolená. Člověk to nesmí brát vážně. Nejlepší je učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová - Princezna Huspopaska z mé oblíbené série německých pohádek, které vysílá Nova).

plakát

To jsem já, Margaret! (2023) 

3,5* , 70% sedí. Sice je to pro ženský o holkách, ale proč se na to nekouknout, i chlapi mají své dny.

plakát

OUTsideři (2014) 

Nejprve jsem uvažoval, že to vypnu, ale vydržel jsem, což bylo dobré rozhodnutí. Všichni tři mladí představitelé v hlavních rolích hrají skvěle, zvláště tedy Robert Sheenen Vincenta s Touretteovým syndromem. Zoe Kravitz dle zajímavostí shodila kvůli natáčení 9 kilo, je opravdu kost a kůže. Jedná se o další z amerických remaků. Právě stahuju originál, německý film Vincent jede k moři zroku 2010. A budu nemilosrdně srovnávat, Stejně jako nedávno u Muže jménem Ove/Oto. Vyhrál Ove, ale remake byl taky dobrý. Uvidíme.

plakát

Kozoroh 1 (1977) 

V kině (na začátku 80 tek) to byla bomba. Se 40 ročním odstupem jsem uvažoval o  snížení hodnocení ze 4 na 2 * Z ústy k legendě ponechám aspoň 3.  Přemýšlím, čím to je. Velmi nevýrazné, povrchní herecké výkony ( všichni 3 kosmonauti, Brenda Vaccaro, Hal Holbrook...) S odstupem času obstojí snad jen Karen Black a hlavně Telly Savalas v  mini roli pilota práškovacího letadla. Příběh se plytký bez zvýraznění klíčové zápletky = nákup levného nefunkčního zabezpečovacího systému. Spousta věcí je nedotažených, hlavně co se týče reportéra Caulfielda. Poškodí mu brzdy, střílejí po něm a co dál. Dva vybavené vrtulníky střílejí na pár metrů jako o život, ale netrefí to práškovací letadlo. No nic, recenzi mám a Jažin z bažin z močálu ven pílí.

plakát

Doba ledová (2002) 

24 let od uvedení do kin odpoledne s vnoučkem ze stažené zásobárny. Normálně podobné filmy nehodnotím, ale za ten čas s vnoučkem jsem vděčný. Oba jsme se moc pobavili. Tedy 80% / 4*. Veverka je boží, lenochod pochopitelně taky. Připomíná oslíka ze Shreka.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Dnes již klasika Wese Andersona. Mám rád tento typ humoru, který charakterizuje například komplikovaný útěk z vězení. Občas si člověk vzpomene na Karla Zemana a jeho filmařskou scifi techniku.

plakát

Brooklyn (2015) 

Že prý červená knihovna a podobné kecy od předpisníků. Ano, děj je poměrně jednoduchý, ale jeho zpracování je mistrovské. Pro Saoirse Ronan v hlavní roli třetí ze čtyř neproměněných nominací na Oskara. Je to skvělá herečka,o tom není pochyb. Přerod z plačtivé ustrašené holčiny v sebevědomou mladou dámu zvládla skvěle. Mladá írska prisťahovalkyňa Ellis Lacey (Saoirse Ronan) cestuje v roku 1950 do New Yorku za účelom nájsť si prácu. Vášnivo sa zamiluje do talianskeho údržbára Tonyho (Emory Cohen). Začnú plánovať svadbu a Ellis spoznáva Tonyho rodinu. Po smrti jej sestry sa Ellis musí vrátiť naspäť do Írska, kde nadviaže vzťah s krčmárom Jimom (Domhnall Gleeson). Jej matka ju núti, aby sa vydala za Jima, netušiac, že Ellis sa v Spojených štátoch už predtým tajne zosobášila s Tonym.