Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (9)

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Impérium vrací úder bylo se svým rozpočtem 33 milionů amerických dolarů nejdražším nezávislým filmem své doby. George Lucas ho platil ze své kapsy, aby nedocházelo k hádkám se studiem o autorská práva podobně jako při natáčení prvního dílu. Vklad se mu vrátil během tří měsíců.

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

V novější digitálně upravené verzi z roku 2004 se v posledních záběrech jako duch Anakina Skywalkera místo Sebastiana Shawa objevuje Hayden Christensen. Při oslavách po celém vesmíru je mezi Tatooine, Coruscant a Oblačné Město přidáno Naboo. Do Jabbova paláce jsou dále přidány některé scény, především pák záběry hrající kapely. Rozšířen byl také počet postav, zpěváci byli digitálně upraveni a zpívá se jiná píseň.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Při natáčení v Tunisku se zrovna při příjezdu štábu změnila poušť v bláto, protože tam po půl století začalo pršet, a aby toho nebylo málo, hned potom se rozpoutala týden trvající písečná bouře.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Jabba Hutt se v průběhu 30 let několikrát změnil. Při premiéře v roce 1977 ho hrál herec, protože nebyly peníze na triky. V roce 1997 se ve speciální edici objevil podobný jako v Návratu Jediho, ale úplně stejným se stal až v poslední edici na DVD (kde bylo ještě několik triků přidáno).

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Bitva o Hvězdu smrti se ve skutečnosti točila na několika pingpongových stolech, které byly rozestavěny na parkovišti a upraveny do podoby Hvězdy smrti.

Reklama